fbpx Skip to content

Bizonytalan?

Igen! Minden az. Senki nem tudhatja, mi fog történni, még azt sem, mit hoz a következő pillanat.

Az elme szereti elhinni a saját ötleteit, különösen azokat, amik a szerepét felnagyítják. Szereti előre megmondani, sőt, megjósolni, minek mi lesz a következménye, mintha képes lenne számolni a változók mindegyikének minden lehetséges kombinációjával és kimenetelével. Ugyanakkor, ha tudni vél valamit, és az nem tetszik neki, vagy nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor elkezdi keresni a felelőst, természetesen saját magán kívül, aki vagy ami az ő csalódását okozta.

Jó tudni, és időnként érdemes magunkat emlékeztetni, hogy a tudatos elme 15 bit/másodperc információnak van tudatában, abból a 11 millió bit/másodpercnyiből, ami lejátszódik.  

Móskuskerék a javából! Tehát ideje kilépni az elme korlátai mögül, és felismerni, hogy minden bizonytalan, ami az életünkben történik. Megnyugtató, hogy minden pillanatban választhatunk, ezt meg is tesszük, és a továbbiak ennek a pillanatnyi döntésünknek a következményei. De hogy mi is fog történni, valójában csak egyvalaki tudja: Isten.

Bízd rá magad. Abban biztos lehetsz, hogy bármilyen bizonytalan is minden, tőle azt kapod, amire szükséged van, függetlenül attól, hogy az neked tetszik-e vagy sem.

Az elme folyton kételkedik, akár még Isten létében is, de gondolj csak bele – és itt megint jöhet az elme: valakinek csak meg kellett teremtenie az Univerzumot, valaki mégiscsak megteremtette az embert, aki itt a földi létben testben élve, megtanulhatja mindazt, amiért ide született.

Az okok legfontosabbika, amit napról napra tanulhatunk, gyakorolhatunk, az nem más, mint a feltétel nélküli szeretet. Ez az, ahogy Isten szeret bennünket.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.