fbpx Skip to content

Ez így természetes

Amikor felfedezed, hogy szeretned kell magad, és nem okozhatsz magadnak több kárt, azzal szembesülsz, hogy ezzel másokból ellenállást váltasz ki.

Változtatsz az étrendeden, változtatsz a szokásaidon, változik az önmagadhoz való viszonyod – és ezeknek naponta érzékeled a jótékony hatását. Mész tehát tovább az utadon, nyitottá válsz új dolgokra, megváltozik az érdeklődési köröd, és ezzel új embereket is vonzol az életedbe.

Úgy tűnik, szakítópróba elé állít az élet – néhány kapcsolatod lassan leépül vagy hirtelen megszakad, de újak is feltűnnek, és kiderül, hogy ezek az új kapcsolatok a segítségedre vannak.

Micsoda gyönyörűség annak a felismerése, hogy az életben semmi nincs köbe vésve, és igenis túlléphetünk a saját korlátainkon, a hiedelmeinken, a másoktól érkező elvárásokon. És egyszer csak azt veszed észre, hogy egyre inkább befelé van az út, magadban kell feldolgoznod a félelmeidet, a fájdalmaidat, a számodra kötelezőnek vélt mintákat.

Emlékek a javából! Olyan emlékek, amik folyamatosan a múltban tartanak, és megakadályoznak abban, hogy a jelenben élj. Az emlékek segítenek téged, hogy elkezdj megszabadulni tőlük, és amint lehet, tedd le a nyomasztó terhüket. Amint észreveszed, hogy a múltban jársz, emlékeztesd magad, hogy ez az emlék nem te vagy. Figyeld csak meg, hogy minden az elmédben játszódik le, és ha sikerül egy kis időre felülemelkedned az adott helyzeten, mosolyra késztet a küzdelem, amit az elméd vív önmaga ellen.

Áldás erre az áldatlan állapotra, hogy módodban áll úgy tekinteni a múltra, mint lehetőség az elengedésre és a jelenbe való visszatérésre. Így találhatod meg ugyanis a békédet, ami mindenen átsegít, emeli a rezgésed, védi az immunrendszered, edzi a türelmedet. Megelőzheted vele a konfliktusokat, vagy akár könnyeben vagy képes kezelni azokat, ha már kialakultak.

A békéd a tudatosságod mércéje. A tudatosságod pedig a te javadat szolgálja. Hiszen tapasztalod: amint a problémáidat Istennek átadod, természetes módon megkönnyebbülsz. Ha tisztítod az emlékeidet, vagyis gyakorlod a Ho’oponopono mentális és fizikai eszközeit, napról napra könnyebbé válik az életed. Képes vagy letenni azokat a terheket, amikről korábban hitted, hogy a feladatod cipelni őket.

Te írtad meg, te választottad ezt a kort, ezt a helyszínt, ezeket az eseményeket. És milyen jól tetted! Ilyen csodákban gazdag korszaka soha nem volt még az emberiség történelmének.

ITT MEG IS HALLGATOD.