fbpx Skip to content

Nem számol vele

Az ún. mesterséges intelligencia nem számol vele, hiszen nincsen rá képessége. Csak abból gazdálkodhat, kombinálhat, amije van, amit belé tápláltak, amire képes az ő megalkotója a jelen pillanatban.
Miről is van szó? Arról, hogy a tudatosságnak egy kicsivel is emelkedettebb fokáról nézve mennyire világos, hogy a saját csapdájába esett a gigantikus méreteket öltő virtuális igyekezet.

Hamis profilok, azonnal tízezrével hozzájuk rendelt, mesterségesen kreált rajongók, a hozzászólások egységesen például: Ámen, természetesen különféle nyelveken… Ja, és betaggelve jó néhány világhíresség, mint pl. #JenniferLopez vagy #ScarlettJohansson, vagy az álprofil neve: Love Cats & Dogs. A „mondandójuk” semmi más, mint egymásról másolva olyan képi üzenetek, melyek kiszolgálják az aktuális ilyen-olyan manipulációs törekvéseket. Erre képesek. A virtuális tér, az ún. közösségi oldalak, amelyek ezeknek helyet adnak, szintén csak arra képesek, amit a tulajdonosuk tudatossági szintje megenged.
A kérdés csak az, hogy mindez mire jó. Mert kétségtelen, hogy a tanítás mindig helyénvaló. Remek lehetőségek a fejlődésre! Az evolúció következő lépésére!
- Fejleszti a képességet, hogy felismerd az igaz és a hamis közötti különbséget.
- Segít, hogy beazonosítsd a komfortzónád határát.
- Emlékeztet arra, hogy mire van és mire nincs szükséged.
- A legfőbb üzenet, ami mindannyiunknak szólhat, hogy vigyázzunk magunkra, mit fogadunk be, minek adunk teret, mivel tápláljuk a lelkünket.
Lehet, hogy már belementél olyan „játékokba”, mint a Meta Magic Swap Puzzle vagy a My Puzzles? Nos, lehet, hogy a fentebb részletezett hamis oldalakon szembetalálkozol a saját képeddel. Mert a játék tényleg jópofa…
Ehhez képest az avatar vagy a villogó gifek használata kismiska.
Döntesz, ahogy döntesz – a te felelősséged. Az enyém pedig az, hogy olyan dolgokra rámutassak, amik talán a számodra is tanulsággal szolgálnak. Én nem vezethetlek, de kísérlek a Ho’oponopono útján. Hálás vagyok érte, hogy kísérhetlek.
Emlékszel? A mester nem csak pozitív példákon keresztül tanít, nem csak jótevőként jelenik meg. Mesterséges „intelligencia”, ég veled! Amit adsz, az visszatér hozzád. Megérdemled.

LEGKÖZELEBB A TUDATOSSÁGOD SZINTJÉT ITT EMELHETED.