fbpx Skip to content

Mire jó a Ho’oponopono tréning?

Talán hallottad vagy olvastad már azt a mondatot, hogy elég annyit mondanod: köszönöm, szeretlek (sajnálom, kérlek, bocsáss meg), és ez elég is.

Van benne igazság: ha ezeket, vagy ezek valamelyikét ismétled magadban, folyamatosan, akkor valóban gyakorlod a Ho’oponopono módszerét.

Az a kérdés, hogy mennyi ideig vagy képes erre odafigyelni? Mennyire vagy képes elhinni, hogy ez működik? El tudod-e fogadni, hogy te vonzod be az életedbe mindazt, ami történik?

És még sok hasonló kérdés jön elő, hiszen arra vagyunk programozva, hogy kételkedjünk, hitetlenkedjünk, elutasítsunk mindent, ami ennyire egyszerű.

Ezek a sémák, azonnali válaszok a tudatalatti elménkben laknak, és ezeknek éppen az a sajátjuk, hogy automatikusan működnek, megjelennek egy-egy hívószóra, jelenségre, egy személy megnyilvánulására vagy csupán jelenlétére…

A Ho’oponopono tréningen ez az egyik legfontosabb területünk, amin dolgozunk: kapcsolatba lépni a tudatalatti elménkkel, más néven a belső gyermekünkkel, felismerni a jelenlétét, megtanulni kommunikálni vele, és megtanítani őt is a Ho’oponoponora. Ha már egyszer ismétli a sémákat, akkor ismételje a hála, az együttérzés, az egység és a szeretet üzeneteit!

A belső gyermekünk az a részünk, amely egyébként működteti a testünket is – hála érte; segít eligazodni a földi életben, hiszen őrzi a tanult szabályokat, ismereteket, információkat – hála érte; és képes utánunk csinálni azt, amit mi elkötelezetten, napról napra gyakorlunk – például a Ho’oponopono tisztítását. Másolja azt, amit lát tőlünk. Ugyanúgy, ahogy a biológiai gyermekeink: a kisfiú odaáll a tükör elé, és borotválkozik, ahogy apa; a kislány belebújik a magas sarkú cipőbe, ahogy anya. Ilyen egyszerű!

A titok abban van, hogy ez a belső gyermek soha nem alszik, soha nem pihen, soha nincs „kikapcsolva”. Amikor mi alszunk, akkor is ismétli a sémákat, programokat, adatokat, amiket akkor is ismétel, amikor ébren vagyunk. Ez utóbbi esetben képesek vagyunk rákapcsolni a Ho’oponopono tisztítására, vagyis ismételjük magunkban a tisztító szavakat, mondatokat. Ha alszunk, akkor azonban ezt nem tehetjük meg.

Nos, ez az az óriási hozadék, amit a Ho’oponopono tréningek neked adhatnak. Megtanulsz a nap 24 órájában tisztítani, a Ho’oponoponot gyakorolni.

Ezen kívül megosztok veled még számtalan tippet és ötletet, amik segítik a tudatosság fenntartását a hétköznapi életben, hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többet és többet maradj a gyógyító, békét adó jelenben.

Hogy miért? Mert általa megtalálod a belső békédet, könnyebben kezeled a konfliktusaidat, inspirációból oldhatod meg a problémáidat és megelőzheted a stresszhelyzeteket.

A Ho’oponopono megelőző szerepére kevéssé gondolunk, hiszen azt mondjuk, hogy a tisztítás gyakorlása révén a jelenben, a most-ban vagyunk. Ez így is van. A legtöbb esetben soha nem tudjuk meg, hogy a tisztításunk révén mit kerültünk el, mit előztünk meg.

Hála érte Istennek!

Ha úgy érzed, hogy a csodáknak ez az útja hív téged, kérlek, írj a [email protected] címre, hogy részleteket küldhessek neked.

Köszönöm. Szeretlek.  

ITT MEG IS HALLGATHATOD.