fbpx Skip to content

ÚJ ÉVEM – ÚJ ÉNEM

Legyen boldog az új éved – legyen boldog az új éned!

De mitől is lesz más? Mitől lesz új? Attól, hogy te változol.

Magától nem megy. A naptári ünnepek önmagukban semmit nem tehetnek. És még csak a jó kívánságok sem teremtenek új életet. Meg kell dolgoznunk a változásért, hiszen jól tudjuk, tapasztaljuk, hogy csak így megy.

Ha én változom, akkor változik meg minden. Attól, hogy másképp látom a dolgokat, a helyzeteket, az embereket, mert másképp nézem. Ráhangolódok az elfogadásra, a megbocsátásra, a szeretetre, a belső békére, és ekkor nyílnak meg a csodák kapui. Elkezdenek a valódi örömök ragyogni, a nehezen megélhető helyzetek egyre könnyebbé válni, a problémák összezsugorodni, a konfliktusok kezelhetővé vagy éppen jelentéktelenekké válni, kezdem a békém és az egyensúlyom megtalálni.

Másokat nem változtathatunk meg – hála Istennek! Ha így lenne, akkor minket is mások alakítanának, formálnának, a saját ízlésük, akaratuk, kedvük, hangulatuk szerint. Ettől pedig Isten mentsen!

Marad tehát a belső munka. Azt tanultuk, arra vagyunk programozva, hogy minden nehéz, keserves, kényszerű, ami munka. Jó hírrel szolgálhatok: ma már semmi nem az, ami volt, vagy aminek hittük. Létezik olyan munka, aminek valójában nincs is ára, de az értéke megfizethetetlen. Senki másnak nem is kell tudni, hogy mi folyik bennem, hiszen bárhol és bármikor dolgozhatok magamon, a programjaimon, a véleményeimen, az emlékeimen, a sémáimon.

Annyira egyszerű új én-t teremteni! Csak neki kell fogni, a munkát türelemmel és kitartással végezni, arra figyelni, ami van, ami van, azért pedig hálát adni. Ez a legkönnyebb és legegyszerűbb útja a változásnak, a megújulásnak, a szeretetre hangolódásnak.

Az út neve Ho’oponopono. A Ho’oponopono csodája megtanulható. A nap 24 órájában haladhatsz rajta, hiszen Isten segít, az utat Isten adta, ő az, aki eléd tárta.

Legyen boldog, ragyogó, minden korábbinál fénylőbb új éved, és kívánom, hogy legyen ugyanilyen az új éned! Senkitől és semmitől nem függ rajtad kívül – a te döntésed.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.