fbpx Skip to content

Bízz magadban és szeresd magad!

Az önbizalom a jólléted, a harmóniád, a kiegyensúlyozottságod alapja. Természetesen fontos a fizikai jólléted is, azonban, ha érzelmileg, mentálisan nem vagy kiegyensúlyozott, nem érezheted magad egészségesnek.

Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy 100%-ban felelősek vagyunk a saját életünkért, és ehhez hozzátartozik az önbizalom is. Csak te tudod erősíteni, fejleszteni, megteremteni saját magadnak.

Az önbizalom megteremtése és megerősítése élethosszig tartó feladatunk, hiszen folyamatosan fejleszthető és fejlesztendő. Ha van belőle elegendő, akkor vagyunk képesek betölteni a küldetésünket, szolgálni magunkat és az egész emberiséget.

Tőled függ, és a te döntésed, hogy kikkel veszed körül magad, mit mondasz magadnak mentálisan, hogy hol húzod meg a határaidat mások elvárásaival szemben.

Nem egoizmus, ha vigyázol magadra, és törekszel arra, hogy a lehető legjobbat hozd ki magadból. Ellenkezőleg. Akkor szolgálod saját magad, és akkor szolgálod a világot, ha kezedben tartod az életedet, és felelősséget vállalsz mindenért, ami veled történik.

Akkor van sínen az önbecsülésed és az önbizalmad, ha képes vagy saját magadat mindenek elé helyezni. Ha felismered, hogy ha te jól vagy, mindenki jól lesz.

Ha például olyan helyen vagy, ahol nem érzed megfelelőnek a fizetésed, a megbecsülésed, nem elégít ki vagy nem is szereted azt, amit csinálsz – akkor vajon miért vagy ott? Vagy ugyanígy, ha olyan párkapcsolatban élsz, ami számodra nem megfelelő, fájdalmas vagy folyamatos szégyenérzetet vált ki belőled – vajon miért vagy még mindig benne?

Ilyen esetekben olyan belső monológot folytatsz, ami téged igazol: vagyis hagyod, hogy a tudatalatti emlékek irányítsanak. Így csinálsz magadból bűnöst, áldozatot, ahelyett, hogy megtisztítanád ezeket a programokat és felhagynál velük. Így ártasz magadnak, a belső gyermekednek, aki aztán hiába keresi a szeretetet, a biztonságot, a nyugalmat…

Csak akkor adhatunk szeretetet, ha van bennünk szeretet. És ha van, akkor ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy szétosszuk. Mert a szeretet soha nem fogy el. Minél többet adunk, annál több érkezik vissza az életünkbe! Ez létfeltétel.   

HO'OPONOPONO TRÉNING A JÓLLÉTEDÉRT: 2023.05.27., SZOMBAT, BUDAPEST

ITT MEG IS HALLGATHATOD.