fbpx Skip to content

Hogy érzed magad?

Az egyik pillanatban így, a másikban úgy… És vajon mitől függ, hogy hogy érzed magad az egyik pillanatban, és hogy a másikban?

Hamar rávágnánk, hogy az mindig attól függ, mi történik körülöttem, a világban, stb. Pedig a válasz még ennél is egyszerűbb és bizonyosabb: a tudatunktól függ. A tudatunkban tárolt programok és emlékek határozzák meg, mit hogy érzékelünk.

És vajon az elménkben hordozott programok, emlékek honnan jönnek? Túlnyomó részük az előző életeinkből és az őseinktől. A programokat, adatokat és emlékeket folyamatosan ismétli a számunkra a tudatalatti elme, az ún. belső gyermek, hogy lehetőséget adjon nekünk az elengedésükre, a tőlük való felszabadulásra. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor nem marad más hátra, mint lehetőség szerint figyelni a gondolatainkra, különösen az ismétlődőekre, és elkezdeni ezeket tisztítani, vagyis használni a Ho’oponopono bármelyik eszközét. Ilyenkor ugyanis összekapcsolódunk az isteni bölcsességünkkel, a jelenbe hozzuk magunkat, így egyre távolodunk a fájdalmas és negatív emlékektől, gondolatoktól, hiedelmektől.

Fontos emlékeztetnünk magunkat arra a tényre, hogy semmi olyan nem történik az életünkben, amire ne lenne szükségünk a fejlődésünk, az evolúciónk szempontjából. Ennek a felismerése, tudomásul vétele egyenesen elvezet a felelősségvállaláshoz, amely nélkülözhetetlen eleme a hawaii problémamegoldó és konfliktuskezelő művészetnek. Ha az univerzális törvényeket nem fogadjuk el, nem értjük meg, akkor könnyen áldozati szerepbe esünk, ami megnehezíti az életet. Ha azonban megfigyeljük a helyzeteket, felismerjük, hogy ami történt, arra szükségünk volt, akkor megérkezik a helyzet tanítása is arra vonatkozóan, amit tudnunk kell.

És lám: nincsen áldozat, okafogyottá válik a felelős(ök) kívülre helyezése.

Hogy minek mi a tanítása a számunkra – nem kell próbálkoznunk a megfejtéssel. A lélek pontosan tudja, milyen céllal, milyen tanulnivalóért érkezett ebbe az életbe, így a tanítás kíméletesen beépül az életünkbe, anélkül, hogy ehhez bármiféle erőfeszítést kellene tennünk. Ha arra törekszünk, hogy minden körülmények között őrizzük a békénket, a rezgésünk oly módon emelkedik, hogy ráhangolódunk a szeretetre. Márpedig ez a földi életünk lényege.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.