fbpx Skip to content

A TE TÜKRÖD

Sok helyütt találkozhatsz azzal a „nagy igazság”-nak tűnő kijelentéssel, hogy mindenki tükröt tart neked. Vagyis: magadat látod az undok kollégában, az alkoholista szülőben, az agresszív megmondóemberben, a pletykás szomszédasszonyban… és ne soroljam. Azonnal beindul a védekező mechanizmus – én nem vagyok ilyen! Én nem akarok ilyen lenni! És ez így van jól.

Ugyanis a „mindenki tükröt tart neked” álbölcsesség csupán azon alapul, hogy az, aki ezt hangoztatja, kívülre helyezi a felelősséget – és a dolog ezzel le is van zárva.

Te már tudod, hiszen valamelyest (vagy nagyon is mélyen) belekóstoltál a Ho’oponopono művészetébe, hogy a felelősségvállalás az első játékszabályunk. Attól, hogy valaki másra hárítjuk, kifogást keresünk, másra mutogatunk az életünkben nem működő dolgokért, a problémának látszó helyzet nem oldódik meg.

Érdemes arra emlékezni, amit a hawaii pszichológus doktor – sámán mesterünk, Dr. Ihaleakalá Hew Len mondott ezzel kapcsolatban: ha valaki neked tükröt tart, abban csak azt láthatod, ami vagy. Tökéletes, szépséges lélek, az, akinek Isten teremtett. A tükör ugyanis azt mutatja, ami van.

És akkor miként kezeljük azt, amit eddig tükörképnek hittünk? A válasz rendkívül egyszerű: aki szerepel az életedben, bármilyen minőségben, az olyan lehetőségeket kínál neked, amik által fejlődsz, növekszel és emelkedsz. Ha problémásnak látszó emberrel van dolgod, háborús bűnösről olvasol híreket vagy kibírhatatlannak tűnik a főnököd – akkor ezek a személyek olyan dolgokat mutatnak neked, amiken dolgoznod kell magadban. Van ugyanis benned valami, ami miatt ezt a helyzetet az életedbe vonzottad. Ez a valami azonban nem te vagy, nem a lényeged, hanem olyan emlék, amit a tudatalatti elmédben őrzöl. Nem szükséges azonosulnod vele. Ne tedd. Csupán annyi a dolgod, hogy amint ilyen helyzet vagy személy jelenik meg az életedben, kezdj el tisztítani, és ezzel már át is adod a problémát Istennek.

Te jó vagy. Isten tökéletesnek teremtett. Amik nem tökéletesek, azok a tudatalatti elmédben (Belső Gyermekedben) raktározott emlékek, amelyek részei a kollektív emlékezetnek. Légy tehát önmagad, a feltétel nélküli szeretet, a béke és a harmónia. És ha eszedbe jut, adj érte hálát Istennek.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.