fbpx Skip to content

Te és a pénz

Nem először, sokadjára. Pénzügyi válságról harsognak a hírek, de ha nem is harsognának, naponta érzékeled.

Nem elég a háború, a járvány, az energiaválság, az éhínség, még mindennek a tetejébe jön az infláció… A pénz elértéktelenedése, a pénz romlása, a pénz értékének romlása. Nos, a pénz nem értéktelenedik el. A pénz nem romlik el. Minden ilyesmivel az ember ruházza fel, ahogy az ember, emberek egy csoportja, érdekköre viszonyul hozzá.

Micsoda különbség! Amint kívülre helyezzük a problémát, ahogy azt általában tesszük, mintha máris megszabadulnánk a felelősségtől. Azt gondoljuk, nincs vele semmi dolgunk, hiszen mi ez ellen semmit nem tehetünk, mi ehhez kicsik vagyunk.

De te már tudod, hogy semmihez nem vagy kicsi, tudod jól, hogy 100%-ban felelős vagy az életedért, és a vonzás törvényének köszönhetően – felelős vagy az életedbe vonzott dolgokért. Vagyis: van tennivalód a pénzhez való viszonyoddal kapcsolatban, különben nem érintene, nem is tudnál róla, hogy probléma van a pénzzel a világban.

Nevezetesen olyan lehetőséget kapunk most mindannyian, amit senki nem kerülhet el, tisztába kell jönnünk a pénzhez való viszonyunkkal, a pénz mibenlétével, szerepével, fontosságával a mindennapi életünkben.

Lehet, hogy eltévedtünk, mert a pénznek túl nagy jelentőséget tulajdonítottunk, sok esetben első helyre tettük. Holott nem azért vagyunk itt a Földön, hogy anyagiakat halmozzunk fel, és a pénz szerepe sem az, hogy gyűjtögessük, parkoltassuk, rakosgassuk azzal a céllal, hogy „majd a gyermekeinknek”, vagy „majd a nehezebb időkre”…

A pénznek nagyon más funkciója van az életünkben. Ahogy a hawaii ember mondja, a pénz is él, akárcsak a víz, a levegő, a kő, a tárgyaink, amik körülvesznek. És a pénz, mint élő energia, nem érzi jól magát, ha az ember – bármilyen érdektől vezetve is – lefokozza.

Rásüti a címkét, hogy értéktelen – és ezzel már blokkolja is az áramlását, gondoskodik róla, hogy a pénz problémák forrása legyen.

A titok abban áll, hogy a pénz akkor áramlik, ha a szeretet áll első helyen. A szeretet a pénznek is szárnyakat ad, és elősegíti, hogy oda áramolhasson, ahol a legjobb szolgálatot teszi: gazdagít, fölemel, jó célok támogatója, és megsokszorozódva tér vissza oda, ahonnan a szeretettől vezérelt ember kiáramoltatta.

A pénzhez olyan hiedelmek tapadnak, amik neki fájnak: akinek sok van, az csak becstelen úton szerezhette. Akinek több van a kelleténél, miért nem osztja szét azok között, akinek arra nagy szüksége lenne. Aki pedig pénz híján van, az arra vár, hogy jön valami féle megváltás.

A megváltás nem jön kívülről. Nekünk magunknak kell rendbe tenni a pénzhez való viszonyunkat: kellőképpen tisztelni, de nem mindenek fölé emelni. Segíteni az áramlását, mindannyiunk gazdagodását. Nem aggódni annyit miatta, mert a pénz megijed, ha rá hárítjuk a felelősséget. A pénz nem tehet semmit – de mi tehetünk. Tisztítjuk a vele kapcsolatos emlékeinket, felszabadítjuk a vele kapcsolatos félelmeinket, és átadjuk Istennek a vezérlést, hiszen csak ő tudja, kinek, mikor, mennyi pénz szolgálja az életfeladatát, a küldetését.

Tanuld meg a Ho’oponopono eszközeit, nyiss szabad áramlást a pénznek. Végezd el, vagy ha már korábban elvégezted, megismételheted a Ho’oponopono tréninget. Ha már végeztél tréninget, mégis van benned valamilyen félelem, gyere, és dolgozzunk együtt a félelmeken.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.