fbpx Skip to content

Az élet nagy kérdései. A SZÜLETÉS

Éltünk azelőtt is, hogy ebbe a testbe születtünk, még mielőtt elhatároztuk, hogy a Földre jövünk - ám erről keveset beszélünk.

Annál többet beszélünk arról, mi történik azután, hogy letesszük a földi járművünket, a testet. Beszélünk, erősítjük és tápláljuk a hiedelmeinket, hiszen az elme, az ember legkorlátozottabb része erre késztet minket. A születés és a halál apró eseményei az élet végtelenjének, a lélek számára az átváltozás egy-egy pillanata. A léleknek annyi, mint egy sóhajtás, jön és megy, miközben eltelnek az emberi időszámítás szerinti évtizedek.

A reinkarnáció létezik. Tudom. Van néhány tapasztalatom előző életeimről. Emlékszem a földi életem kiválasztására, emlékszem a spanyolok elleni, mór harcos férfiként vívott csatákra, és emlékszem arra, hogy miként választottam (illetve adtam át az irányítást Istennek, hogy helyettem kiválassza) a családomat.  Természetesen nem emlékszem minden előző életemre, és amikre emlékszem, azokra is csak néhány éve. Ezeket le is írtam a könyveimben (MEGÉRTEM. Ho’oponopono, az életem és FELÉRTEM. Ho’oponopono, az életem 2)

Nem kérdés, hogy több életünk van. Minden életünket megtervezzük, magunk választjuk meg, azért, hogy tapasztalatokat szerezzünk, jobbakká váljunk, fejlődjünk, visszatérjünk valódi énünkhöz. A lélek számára minden esemény, helyzet, megjelenő ember által szolgáltatott lehetőség tapasztalat, alkalom a hibák kijavítására, az ún. tisztításra*. Lehetnek akár jóknak vagy rosszaknak ítéltek – egyaránt szolgálják a fejlődésünket.

Az emberek általában hitetlenkedve fogadják, még nevetni is szoktak ezen, pedig így igaz: sorban állás van a Földre. Amikor a lélek elhatározza, hogy a bolygónkra inkarnálódik, és ez valóban meg is történik, a két esemény között sok idő telhet el. Lehetnek évtizedek, akár évszázadok is. A folyamat nagyon bonyolult, mire a döntésből földi élet, növekedés, felnőtt állapot lesz.

Az életeink között van átmenet – már ennek is seregnyi irodalma van, de ha szeretnél még hitelesebb képet kapni a Földre születésünk előtti tervről, az életek közötti átmenetről, ajánlom, hogy Robert Schwartz könyveit, blogját, interjúit keresd. Fantasztikus élményben lesz részed!

Amikor a Földre érkezünk, küldetéssel és tanításokkal érkezünk. Nem csak tanulni, tapasztalni, hanem tanítani, másokat segíteni is jövünk. Így látható és érthető meg, hogy senki és semmi nem véletlen az életünkben, mindenkivel egyezséget kötöttünk: te segítesz engem, én segítelek téged.

Ahogy egyre többet tisztítasz, egyre jobban elmélyülsz a belső munkában, felismered, hogy a külvilágra vagy másokra mindhiába mutogatsz – fejlődik a belső kommunikációd is. Képes vagy kommunikálni azokkal, akik most nem a Földön, hanem a túloldalon vannak, elkezded hallani a belső hangodat. Érintkezz sokat és sokszor a természettel, öleld a fákat, amikor lehet, járj mezitláb a talajon, simogasd meg a növények leveleit, hogy növekedjen a Földdel és az Univerzummal való kapcsolatod.

Fel fogod ismerni a jeleket, a szimbólumokat, amik kifejezetten a te számodra érkeznek, és sokkal többek, mint egyszerű képek vagy jelenségek. Üzenet jellegüket az nyomatékosítja, hogy folyamatosan ismétlődnek az életedben. És mivel te dolgozol magadon, ráismersz az ismétlődés tényére, és elkezdesz emlékezni arra, hogy miért is jöttek az életedbe.

A felismerést fizikai, testi jelek is erősítik: libabőrös leszel, különleges érzés jelentkezik a mellkasodban, megjelenhetnek érzelmek is, a szokásosnál intenzívebben.

Újraszülettél tehát, hiszen volt már és lesz is másik életed. Hogy újjászületsze-e a Földön, az a te döntésed. A munkád gyümölcse, az életed célja és értelme, a régen elfelejtett képességeid (tisztán látás, hallás, érzékelés) újrafelfedezése.

* Így nevezzük a Ho’oponoponoban a folyamatos jelenben maradás, a negatív emlékek, programok, adatok kijavításának eszközeit, melyeket a tréningeken tanulhatunk meg. Ilyenek többek között a közismert Köszönöm, Szeretlek szavak magunkban történő ismétlése is.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.