fbpx Skip to content

Mi vár rám?

Hajt a kíváncsiság, folyton a jövőbe terel, mert egyszerűbb, mint szembesülni a jelennel. Fantáziálunk, képzelődünk, tervezgetünk, „előre látunk” – ahelyett, hogy élveznénk azt, amink van, azzal, hogy a jelenben vagyunk.

Mi vár rám? Lehetetlen előre kiszámítani. Azért lehetetlen, mert a tudatalatti elménk (a belső gyermekünk) emlékei, programjai, adatai irányítják a gondolatainkat, és mint ilyen, a múltból táplálkozik. Nem képes újat létrehozni, csak a múltat ismételni. Minden pillanatban minden változik, ami most történik, egy pillanat alatt múlttá válik. Ennek a következménye, hogy negatívan, borúlátóan tekintünk a jövőre. Még akkor is, ha valami szenzációs, pozitív cél vezérel bennünket, hamar megjelenik a tudatalatti emlék: mi lesz, ha nem… Mi lesz, ha mégsem. Erre vagyunk programozva, így működik az elménk, háborúban áll saját magával. Erősebbek a félelmeink, az ijedségünk, az aggodalmaink, mint a hitünk.

Mégis, mi vár rám? Úgy felgyorsult az idő, annyi feladatot kapunk, annyi ijesztő esemény történik – vagy csupán mindezt azért kapjuk, hogy megtudjuk, mi vár ránk? Az ébredés vár ránk. A felismerés, hogy lelkek vagyunk, akik önként, fejlődni jöttünk a Földre. Minden, ami történik az életben, ebben van a segítségünkre. Mindenki, aki szerepet játszik az életünkben, azért teszi, mert elvállalta. Részese az életünk tervének, amivel saját magunknak megírtuk azokat a körülményeket, fontos lépéseket, amiket mi magunk szeretnék átélni, ezúttal tanulni, Isten szemével látni, szeretni.

A tudatosság ajándék, amit napról napra bontogathatunk, és érte hálát adhatunk. Nincs mire várni. Sem a béke, sem a bőség nem fog kopogtatni az ajtónkon. Belső munkát kell végeznünk, fel kell szabadítani saját magunkat, hogy megtaláljuk azokat a felbecsülhetetlen értékű kincseket, amik bennünk vannak.

Csak az működik a világban, amit a szeretet vezérel. Minden mást a félelem hoz létre. Ha szeretettel fogadod a félelmet, rájössz, hogy csupán egy lehetőség a fejlődésre. A félelmet te magad hoztad létre. Te vagy az egyetlen, aki megszabadulhatsz tőle.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.