fbpx Skip to content

Célok és Ho’oponopono

Hívhatod a magasabb intelligenciát Istennek, Univerzumnak, Életnek – Ő az, aki lehetőségekkel lát el téged, hogy elérd álmaid életét. Lehetséges, hogy jó ideje szeretnéd elérni a küldetésedet, az anyagi bőséget, bevonzani a tökéletes párt, leadni a testsúlyodból – valahogy mégsem sikerül. Mintha Isten nem állna melletted. Vannak elvárásaid, határidőt adsz a dolgoknak, mert arra vagy programozva, hogy irányíts, elméből hozz döntéseket, és tartsd magad távol attól, ami ismeretlen.

Amikor tisztítasz, éppen azokkal a dolgokkal kapcsolatos emlékeken dolgozol, amik kellemetlen helyzetet, fájdalmat, kényelmetlenségeket váltanak ki belőled, amik hatására elkezded a tisztítási folyamatot. Amikor azonban éppen nem tisztítasz, nem vagy a jelenben, azok az emlékek irányítanak, amik megakadályoznak, blokkolnak valamiben.

Talán csak a hozzáállásodon kellene változtatni – a vágyott dolgokra másképp tekinteni. Ha változtatsz a gondolataidon, mást teremtesz, mint eddig. Már tudod, hogy Istentől rendelni nem lehet, de a tisztítással elindítod a folyamatot, segítséget kérsz ahhoz, amit egyedül nem oldhatsz meg.

Isten mindig meghallgat, mindig a javadra működik.

Ha azt érzed, hogy váltanod kellene, változtatnod kellene valamin, kérj segítséget. Mi a Ho’oponoponoban nem használunk megerősítéseket, nem vizualizálunk, de ettől függetlenül lehet olyan motivációnk, hogy valamit szeretnénk elérni – például a küldetésünket megtalálni, munkahelyet váltani vagy éppen felmondani. Valahányszor ezek a dolgok jutnak eszedbe, megjelenik a félelem, a feszültség, a frusztráció, mert ismétlődnek azok az emlékek, hogy valami hiányzik ezeknek az eléréséhez, nem tudod, milyen következményei lesznek, nem vagy képes irányítani a folyamatokat. Ahelyett, hogy felemelnék a rezgésedet, egyre közelebb kerülnél ezeknek az eléréséhez. Folyton visszatart valami - nincs elég erőd, nincs elég tehetséged, nincs megfelelő végzettséged stb. Isten nem segíthet, mert te azt választod, hogy arra fókuszálsz, ami hiányzik. Nem talál helyet, ahol üresség lenne benned, ahova küldhetné az inspirációt.

Világos, hogy elégedett és boldog akarsz lenni, az életed bármelyik területéről is legyen szó – erre fókuszálj. Isten pontosan tudja, hogy mire van szükséged, és azt szeretné, hogy boldog legyél. Ha úgy döntesz, hogy nem akarod helyette, elmével megoldani a problémáidat, nyugodtan rábízhatod a hogyan-t, mert ő teremti meg neked a lehetőségeket, a találkozásokat, a helyzeteket, amik hozzásegítenek téged ahhoz, hogy boldog legyél.

Miért kell elengedned a céljaidat, a vágyaidat, az álmaidat? Mert nem a te dolgod, hogy ezeket a lehetőségeket, találkozókat, helyzeteket megteremtsd, ellenben nyitottnak kell lenned, hogy észrevedd őket, amikor megjelennek az életedben. Isten tudja, mi tesz téged boldoggá, és még az is lehet, hogy ez éppen ellentétes azzal, amiről te azt hiszed, hogy boldoggá tesz.

Lehetséges például, hogy munkahelyet akarsz váltani, mert eleged van a cégből, és azt hiszed, hogy ettől jobban fogod érezni magad. Azt kéred Istentől, hogy segítsen másik munkahelyet találni, ilyen és ilyen jellemzőkkel, korlátozod azokat a lehetőségeket, amelyek a javadra szolgálnának. Megadsz ugyanis olyan jellemzőket, amikről az elméd elhiszi, hogy azok jólétet fognak nyújtani neked. És aztán, amikor el is éred, amit ily módon meghatároztál, kiderül, hogy nem pontosan erre vágytál… Például túl sokat kell utaznod, kellemetlenek a munkatársak, nem is abba a pozícióba kerültél, amit ígértek – de teljesült a vágyad: munkahelyet váltottál.

Úgy hiszed, hogy mindent irányítottál – az eredmény mégsem az, amit vártál.

Ha segítséget kérsz tehát Istentől, a boldogságod eléréséhez mindig segítő kezet nyújt, de akkor tud hatékonyan dolgozni a te érdekedben, ha elengeded a részleteket, és rábízod a folyamatot.

Isten inspirálni fog téged, létrehozza a helyzeteket, a lehetőségeket, az ún. véletleneket egy telefonhívás, egy jel, egy SMS formájában, ami megmozgat téged, innentől kezdve azonban neked kell tovább dolgoznod, mert a te feladatodat Isten nem végezheti el.

Lehetséges, és nagyon gyakran azzal kezdődik az igazi változás, hogy valami nagyon kényelmetlenné válik. Ez az a pont, ahol ki kell lépned a komfortzónádból, és engedni, hogy megszokd az újat, elfogadd, hogy a változás szükséges – ráadásul te akartad – és azt veszed észre, hogy ez nem is esik annyira nehezedre.

Engedd tehát, hogy a hogyan-t Isten oldja meg, de válj nyitottá az új lehetőségekre, ha az élet elhozza a változás pillanatát, amikor a körülmények összejátszanak érted. Tűnhet először még kaotikusabbnak a helyzet, de ez így tökéletes. Ekkor kezdesz ugyanis cselekedni, mert nem lehet nem észrevenni, hogy minden érted történik.

Bízz az inspirációban, bízz abban, hogy Isten mindig azt adja, ami megfelelő és tökéletes a számodra az adott pillanatban, és lásd-halld-érzékeld a jeleket!