fbpx Skip to content

Megéri a pénzét

A pénz energia. És mint ilyen, folytonos mozgásban van. Áramlik ki és be, azzal a céllal, hogy ahova érkezik, ott bőség legyen. Igen, ebben az életben erre szolgál.

Ha engedjük, hogy áramoljon, szívesen fizetünk azért, amit érte kapunk. Nem kelt rossz érzést, ha megfelelő táplálékot vásárolhatsz érte, szívesen fizetsz azért, hogy meleg a lakásod télen, fontosnak tartod és megengedheted magadnak, hogy a lelki fejlődésedbe fektess, és adott esetben elvégezz egy tréninget vagy megvásárolj egy jó könyvet. Örömmel és hálával gondolsz azokra, akik kényelmesebbé, kellemesebbé teszik a hétköznapjaidat, és ha valami ilyennel szolgálnak, azt természetes módon meg is fizeted. Ugyanúgy, ahogy te, amikor a  helyeden, a küldetésedben vagy, szereted, amit csinálsz, minden szükséges anyagi és egyéb forrás megérkezik a tökéletes időpontban, mert mások is szívesen áldoznak a te szolgálatodra.

Valami nincs most rendben a pénzhez való viszonyunkkal. Használom a többes számot, mert ebben az esetben úgy tűnik, az egész emberiséget érintő kérdésről van szó.

Mit érzékelünk? Először is, sok-sok hiedelem övezi a pénzt. Ezek jó része negatív, elutasító, ítélkező. A napnál is világosabb, hogy tudatalatti emlékek, programok ismétlődnek. Ilyenek, mint: A pénz rossz. Akinek sok pénze van, az csak becstelen úton szerezhette. Miből telik neki erre? Miért nem osztja szét a szegények között? Csípőből, gombnyomásra jön belőlünk az ítélkezés, anélkül, hogy lenne valamiféle tartalma vagy alapja a reakciónknak. Azonnal reagálunk, mintha a pénz harapna!

A másik jelenség, amit manapság senki nem kerülhet el, az ún. infláció. Más szóval: a pénz elértéktelenedése. Leértékeljük, lealacsonyítjuk, becsméreljük. Pedig a pénz nem bántott senkit. Lépten-nyomon azzal találkozunk, hogy „felmennek az árak”, „emelkedik az ára”, valami ennyit meg annyit „ér”. Vegyük észre, hogy az árak nem mennek sehova, nem az árak emelkednek. Ezek a jelenségek emberi műveletek, és nicsak: már kívülre is helyezték és helyezzük, hárítjuk a felelősséget. Mintha a pénz gonosz lenne, arra való, hogy embereket bosszantson, elszegényítsen, „rászorulóvá” tegyen. Minden miatta van!

A Ho’oponopono egyik fő alapelve, hogy mindenért 100%-ban felelősek vagyunk, ami az életünkben van. Talán segít egy kis önvizsgálat: van a pénzzel kapcsolatos negatív gondolatod? Keltett-e benned valaha rossz érzést, hogy másnak több pénze van, mint neked? Előhív-e belőled az infláció jelensége bármiféle ítéletet? Talán igen, talán nem. Ennek fényében értheted meg jobban, hogy amíg a kollektív tudatalattiban olyan negatív programok és emlékek keringenek, amiket említettem, addig igenis lesz vele dolga az embernek. Mindannyiunknak. Mégpedig az, hogy kerüljünk jobb kapcsolatba a pénzzel, engedjük áramolni, értsük meg, hogy a pénz is él, és nem érzi jól magát attól, ahogy bánunk vele.

Érdemes a pénzhez fűződő gondolatainkat tisztítani, amint megjelenik egy vele kapcsolatos, számunkra kellemetlen, negatív jelenség vagy helyzet, azonnal emlékeztessük magunkat arra, hogy szeretnénk a pénzzel jó barátságban lenni. Amíg ellenséget látunk benne, nem fog az életünkbe áramolni. Azért nem, mert blokkoljuk, és nem adunk neki helyet. Olyan helyre pedig nem szívesen megy, ahol ellenségnek tekintik. Jól is teszi. Így tanít bennünket.

Változtatnunk kell nem csak az anyagiakhoz, hanem az anyaghoz való viszonyunkon is. A Földhöz, ahol vendégek vagyunk, a testünkhöz, amit a földi életre kölcsönkaptunk, minden ingó és ingatlan vagyonhoz, amit felhalmozunk. Ezekből egyiket sem visszük magunkkal. Lélekként érkeztük és lélekként távozunk. A lélek pedig anyaghoz nem kötődhet.

A vonzás univerzális törvénye működik. Amit kibocsátunk, az vissza is érkezik. Minden negativitás, emlék, program, fájdalmas helyzet addig ismétlődik, amíg másképp nem viszonyulunk hozzá.

Emlékszel? Ha te változol, minden megváltozik.

HA FÉLELMET ÉRZEL A PÉNZZEL VAGY BÁRMI MÁSSAL KAPCSOLATBAN, NE GONDOLD MEG, KATTINTS IDE, ÉS CSATLAKOZZ A KÉTHETES FÉLELEMOLDÓ ONLINE PROGRAMHOZ.