fbpx Skip to content

Áldást, békességet!

Mi mást is kívánhatnék magamnak, a családomnak, a környezetemnek, a hazámnak?

Tudom, hogy mindenben áldás van, akkor is, amikor nem látszik annak. Éppen azért nem látszik mindig, hogy megtalálhassam. A felismerés mindig kincset ér: valamit tanulhattam. Hiszen azért vagyok itt, hogy egyre magasabbra jussak, sok tanulság révén a saját békémre rátaláljak.

A békének nincs színe, nincs pártállása, nincs kívül felelőse. Kapjuk a tanítást a békétlenségtől, a harctól, hogy a béke az élet egyetlen lehetséges tere. Létfeltétel. Akárcsak a víz, a levegő, és ami a legfontosabb, a feltétel nélküli szeretet.

Aki a béke ellen hangol, aki harcra buzdít, de még az is, aki harcol – önmaga ellensége.

A béke veled kezdődik. A béke lehetsz te magad. Amíg abban hiszel, hogy a békétlenségért, a harcért, a háborúért valaki más felel, addig nem láthatod, hogy a te békédet az a valaki soha nem fogja megteremteni. Ezért nincs előrelépés, ezért látod úgy, hogy a háború súlyosbodik.

Mondok neked valamit – nem először, hanem sokadjára: megtapasztaltam, hogy nincs miért aggódni, a félelmet fölösleges táplálni. Azzal az energiával, amivel egyre mélyebbre állítod a rezgésedet, ráhangolhatsz egy másik csatornára, amit Isten működtet. Nem emlékszel rá, de Ő az, aki szabad választást adott, amikor teremtett.

Őt választod vagy a félelemeidet?

Lépj vele kapcsolatba, mutasd meg, hogy nem a háborút, a lázítást, a tiltakozást, az ellenkezést választod, hanem a békédet.

Isten soha nincs szabadságon, nála nincs záróra, és még csak nem is kéri számon, hogy eddig miért nem voltál vele egy hullámhosszon.

Soha nincs késő megállni, útirányt változtatni, és innentől csak befelé fordulni. A béke veled kezdődik. Az áldás mindenben benne van, a békesség ott van benned. Eddig talán rossz helyen kerested…

ITT MEG IS HALLGATHATOD: