fbpx Skip to content

Párkereső? Pártaláló!

Az ember társas lény – persze. Azért jött ide a Földre, hogy megtapasztalja azokat a dolgokat, amiket beleírt a születése előtt megírt élettervébe.

Ezt a tervet magas rezgésen írta, sokkal magasabban, mint amilyen itt a Földön fogadta. A rezgéskülönbség mintha fejbe vágta volna, el is felejtette, hogy mi a fontos, mit tervezett meg a saját maga számára.

Jó lenne megosztani valakivel a tapasztalatokat, az örömöt, a fájdalmat, jó lenne együtt élni, egymást szeretni, összebújni, egymást segíteni.

És eljön a pillanat, amikor az ember elkezd keresni. Elkezd keresni valakit, aki úgymond kiegészíti, aki a másik fele, akivel a lehető legjobban összeillik. Korlátozottak a lehetőségei, bár manapság ehhez korábban soha nem látott távlatok nyílnak.

Mi is a keresés alapja? Talán az, hogy az ideális pár egészítsen ki? Nehéz kérdés. Hiszen Isten mindannyiónkat teljes egésznek teremtett, a saját képmására, nincs tehát olyan hiányossága, amit más valakinek lenne feladata vagy módja betölteni. Ha lenne is erre mód, mik azok a hiányosságok, amiket pótolni kellene vagy lehetne valaki mással? A tökéletes önismeret ebben sokat segíthet, ám ha az ember eljut arra a felismerésre, hogy mindent, de mindent magában kell keresnie, ha Isten egyszer teremtette, akkor bizony, mindent megadott, amire szüksége van, és minden megvan benne. Isten tökéletes, nem teremt senki olyat és semmi olyat, ami ne lenne az.

Talán ezért olyan nehéz keresni? Vajon tudja-e az ember, hogy mit keres? Esetleg nem is keresni nehéz, csak találni…

Aki keres, az talál, persze. És akit talál, az neki megfelelő-e. Lehetséges. Mindenesetre jó tudni, hogy Isten az egyetlen, aki tudhatja, mi a számunkra jó és megfelelő, mi az, ami szolgálja a fejlődésünket, mi az, ami szerepel az életünk tervében, hogy éppen azt éljük át, ami szükséges. Rábízhatjuk az életünket, annál az egyszerű ténynél fogva, hogy Ő mindenkinél jobban szeret minket.

Mit tehetünk tehát, hogy a párkeresés – pártalálás tökéletes legyen? Keressük meg a kapcsolatot Istennel, váljunk nyitottá az Ő üzeneteire, halljuk meg az inspirációt, és cselekedjünk aszerint. Mert csak az működhet. Természetesen csak akkor, ha a legrövidebb és legfájdalommentesebb úton akarunk haladni, és valóban szeretnénk fejlődni és magasabbra jutni.

A Ho’oponopono a segítségedre lehet, hogy felfedezd önmagad, az adottságaidat, a tehetségedet, általa elfogadhatod és megszeretheted magadat. Ekkor már nem lesz szükséged arra, hogy valaki kiegészítsen, hiszen teljes egész vagy te magad.

A párodat – ha ez szerepel az élettervedben - pedig egyszerűen, a tökéletes időben és a megfelelő helyen bevonzod az életedbe. Olyan párra tehetsz szert, aki segítségedre van a fejlődésed, az emelkedésed folyamatában, mert mindig megmutatja neked azt, hogy min kell dolgoznod – magadban.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.