fbpx Skip to content

HOGY ŐRIZD MEG A BÉKÉDET?

Segítség neked

Megosztok veled néhány inspirációt, ami segítségedre lehet, hogy megteremtsd, fenntartsd és megőrizd a békédet.

A legnagyobb háborúk a fejekben zajlanak – mondja a mesterünk, Dr. Ihaleakalá Hew Len. Az elménkben cikázó gondolatok villámgyorsan a múltba vagy a jövőbe repítenek bennünket. A múlt keserves, fájdalmas, nehéz emlékei alapján megijedünk, a riadalmunkból aggodalmakat teremtünk, és ezzel elkezdjük írni azt a jövőt, amit nem szeretnénk átélni. Teremtünk a gondolatainkkal – nem is kérdés. Gondolj csak a félbe vágott citromra, amit képzeletben a tenyeredbe veszel, és lassan összenyomod… Megteremted azt a valóságot, hogy a citrom levének savanyú íze beindítja a nyálmirigyeid működését – mintha valóban innád a citrom levét!

Megállíthatod ezt a mechanizmust, mégpedig azzal, hogy észreveszed, ha a gondolataid elkalandoznak. Az első és legfontosabb tippem, hogy próbáld meg észrevenni az aggodalmat keltő gondolataidat. Elsősorban akkor tudsz ezen dolgozni, ha a háborúval, a harcokkal, a békétlenséggel, az ellenségeskedéssel kapcsolatos híreket nézel, olvasol, hallgatsz, követsz oldalakat, embereket, csatornákat. Változtass ezen, és máris tudatosabban fogod kezelni az ilyenkor felbukkanó programjaidat.

A második tippem: amint azon kapod magad, hogy aggódsz a háború miatt, lélegezz tudatosan. Az izgatott, kapkodó, felületes légzésről válts jó mély, lassú, hasi légzésre. Figyeld meg, hogy a tested máris megnyugszik, lelassul a pulzusod, helyreáll az érzelmi kilengésed.

A harmadik tippem az, hogy a tudatos, mély és lassú légzés mellett mentálisan ismételd magadnak ezt a mondatot: belélegzem a szeretetet, kilélegzem a békét. Ezzel még inkább a jelenben tartod magad, hiszen egyszerre fizikailag és mentálisan is biztosítod, hogy ne menj a múltba vagy a jövőbe.

A negyedik lehetőség, aminek máris nekiállhatsz, hogy tudatosítod magadban a felelősségedet, a szerepedet, a vállalásodat a világbékéhez való hozzájárulásoddal. A béke veled kezdődik. A te békédet senki más nem teremtheti meg és nem garantálhatja. Kizárólag te vagy az, aki érzékelheted, ha valami kezd kibillenteni az egyensúlyodból, a harmóniádból, és te vagy az is, aki ennek ellenében bármit is tehetsz.

Az ötödik tippem az, hogy építsd be a hétköznapjaid pillanataiba a hálaadást. Adj hálát mindenért, ami szolgál téged, ami körülvesz, ami lehetővé teszi a spirituális fejlődésedet. Adj hálát mindenkiért, akit ellenségnek, nehéz embernek, a problémák forrásának tekintesz. Ők mutatják meg neked, hogy mi az, amin dolgoznod kell, hogy megteremtsd, fenntartsd és megőrizd a saját békédet.

Hála érted, hála a békédért, hála mindenért Istennek!

ITT MEG IS HALLGATHATOD