fbpx Skip to content

Az élet nagy kérdései. TE HISZEL AZ ELŐZŐ ÉLETEKBEN?

Lehet, hogy igen, sőt, talán vannak is olyan emlékeid, friss vagy kevésbé friss spirituális élményeid, amelyek azt igazolják, hogy léteznek előző életek.

Talán azok közé tartozol, akik mereven elutasítják az újraszületés gondolatát is.

Aztán vannak azok, akik egyszerűen belátják, hogy minden sokkal könnyebb az életben, ha elfogadjuk, hogy van valami korábbi előzménye, amiről persze sokszor fogalmunk sincs, de ha egyszer megkönnyíti átélni a napi történéseket, a betegségeket, a látszólag indokolatlanul ismétlődő eseményeket…

Egyre több hazai és külföldi közéleti szereplő, tudós, orvos, kutató igazolja írásaival, tényfeltáró filmekkel, dokumentumokkal, hogy bizony létezik más is, mint a földi élet. Gondoljunk csak a klinikai halálból visszajött lelkekre, akik szinte kivétel nélkül hasonló módon írják le távozásukat és visszatérésüket (alagút-élmény fényesség, kívülről, felülről látják magukat és a környezetüket stb.). Arról számolnak be, hogy szívesen maradtak volna, mert békés, szeretetteljes és megnyugtató helyre érkeztek, inkább maradtak volna, valami mégis visszahívta őket. Nos, nem kétséges, hogy tovább kellett adniuk, le kellett írniuk, ismertté kellett tenniük az élményeiket. Miért? Hogy felébresszék az alvókat, a hitetleneket, az ego mindenhatóságában eltévedt embereket, és megerősítsék az életen túli életben nem kételkedő, akár bizonyságot is nyert, spirituálisan magasabb rezgésen élő embereket.

Érdekes, de nem egyedi jelenség, hogy sok gyermek emlékszik az itteni életét megelőző eseményekre, például arra, hogy választották ki a szüleiket, vagy, hogy egy másik, valamiért véget ért földi élet után hogy tértek vissza ismét, adott esetben ugyanabba a családba, ahonnan előzőleg is kiválasztották a szüleiket. Van erre magyar példa is, csak rá kell keresni valamelyik böngészőben.

Ami még ennél is általánosabb jelenség, hogy sokan spirituális üzenet formájában, vagy életük „érthetetlen” vagy „megmagyarázhatatlan” jelenségeire mintegy válaszként, egyszerűen tudják, hogy miért jöttek a Földre, vagy egy-egy emberi kapcsolatuk miért jelent meg ebben az életükben. Hogy ez szerencse-e vagy sem, kell-e kutatnunk az előző életeinket vagy sem – mindenki döntse el maga. Aki dolgozik magán, bármilyen módon is, nagyobb eséllyel kaphat ilyen ajándékot az Univerzumtól. Ily módon válik magasabbá a rezgése, közelebb kerül valódi énjéhez, ahhoz a lélekhez, aki a Földre jövetele előtt készítette el a tervet arról, hogy mire van szüksége a fejlődéséhez. De ha mégsem, az is teljesen rendben van.

Tagadni kár, elfogadni érdemes az előző életeink létét. Semmit nem veszítünk, csak nyerhetünk vele. Nem kell azokkal megbeszélnünk, akiknek ez teljesen idegenül hangzik, vagy tudjuk, hogy nem értenek egyet vele. Mindenki a maga idejében, a maga tempójában ébred – spirituális értelemben. Az Univerzum tökéletes, így mindennek az időzítése is az. Siettetni fölösleges, mert amikor készen állunk rá, megkapjuk a következő dimenzióba lépéshez szükséges jeleket. Ha pedig nem állunk készen, akkor csak magunknak ártunk vele. Elkezdjük megpróbálni megfejteni az elme számára ismeretlen és ismeretlenül is maradó jelenségeket.

Mire való hát hinni, ismerni, tudni az előző életeinket vagy közülük bármelyiket? Mert békét hoz a léleknek. Mert mindig olyan tanulsággal szolgál, ami segíti a jelen életünket. Rendbe teszi a kérdéses és nehéz kapcsolatokat. És csak Isten tudja, hogy még mi minden hozadékkal szolgálhat a számunkra addig ismeretlen, homályos, esetenként ijesztőnek tűnő életen túli üzenet.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.