fbpx Skip to content

Mi lenne…

Mi lenne, ha nem tudnál arról, amit a hírek huhognak, vagy amit a jóakaratú ismerőseid a tudomásodra hoznak, csak azért, mert tudnod kell róla…

Nem menekülhetsz, mert érintheti a hétköznapjaidat, az egészségedet, az anyagi helyzetedet. Meg aztán, annyira megszoktad, hogy nézed a weboldalakat, a híradókat, vagy ha nem is, meghallgatod a munkatársaid párbeszédét, az éppen aktuális félelemkeltés főszereplőjét.

El sem tudod képzelni, mi lenne, ha… Mert akaratod ellenére visszatartanak az elme korlátai, programjai, hiedelmei. Itt van a lényeg: a tudatalattid őrzi a sémákat, a korábbi emlékeket. Mindig van mitől tartani, van mitől félni, mert az eszedbe sem jut, hogy lehet ezen a helyzeten változtatni. Például azzal, hogy elkezded magadban feldolgozni a tudatalatti emlékeket, felismered, tudomásul veszed őket, és előbb-utóbb rájössz, hogy ezek nem a valóság – ezek csupán a számodra adódó tökéletes lehetőségek, hogy változz meg.

A természetes állapotod a béke, a szeretet, az elfogadás. Minden, ami ezekből kibillent, az olyan választás, ami fölött te rendelkezel. A helyzet soha nem uralhat téged, ha te azt nem engeded meg. Ez minden helyzetben és minden körülmények között a te döntésed.

Mi lenne, ha? A válasz rém egyszerű: lehetőséget kapnál élni, pontosabban megadnád magadnak a lehetőséget élni. A békédet megteremteni, önmagad lenni, nem ítélkezni, a küldetésedet betölteni, vagyis: felszabadulni.

Lehetőséged van a választásra. Ahogy az egész földi léted, ez is Isten adománya. Választhatod őt, vagy választhatod a félelmet. Ebben a pillanatban melyik mellett döntesz? Kérlek, ne gondold meg. Dönts arra, amit a szíved diktál. Ő soha nem téved.

ITT MEGHALLGATHATOD.