fbpx Skip to content

Képes vagy rá

Olyan világban nőttünk fel, és a mai világ még a korábbiaknál is több lehetőséget ad arra, hogy a felelős(öke)t a külvilágban, másokban keressük és találjuk meg. Miközben a napnál is világosabb, hogy attól semmi nem fog változni, sőt, még a problémáink terhét sem fogja levenni senki a vállunkról, ha másokra mutogatunk, kifogásokat keresünk, és a kényelmesnem bizonyuló, ám megoldást egyáltalán nem kínáló áldozati szerepbe bújunk bele.

Igen, ez látszik könnyebbnek, sokkal könnyebbnek, mint magunkba nézni, megkeresni a tanítást abban a helyzetben vagy jelenségben, ami kiváltotta belőlünk az áldozatiság nyomasztó érzését.

Minden látszat ellenére, sokkal könnyebb felelősséget vállalni a saját életünkért, a sorsunk irányítását a kezünkbe venni, mint arra várni, hogy a külső körülmények és emberek megváltozzanak, ráadásul még ezek az én életemre is pozitívan hassanak.

A felelősség talán ijesztőnek hat, de az is csak azért van, mert nem bejáratott fogalom, nem szoktunk hozzá ahhoz, hogy a saját döntéseink urai legyünk, és ezzel a magunk számára igenis boldog életet teremtsünk. Akárhogy is csűrjük-csavarjuk, nem mások élik a mi életünket. Hatással persze vannak rá, de az már valóban a saját felelősségünk, hogy ezeket a hatásokat lehetőségekként kezeljük, a nekünk szóló tanításokat a helyükre tegyük, és belássuk, hogy ezt az életet mi magunk választottuk, még mielőtt a Földre érkeztünk.

Ezért lehetetlen, hogy mások oldják meg a mi problémáinkat, mások irányítsák az életünket, akiknek fogalmuk sincsen arról, és nem is lehet, hogy milyen élettervvel érkeztünk, mire van szüksége a lelkünknek, milyen programokat és emlékeket hordozunk a tudatalatti elménkben, vagyis a belső gyermekünkben.

Át akarjuk ruházni a felelősséget másokra a mi életünkért? Nem fogja senki vállalni. Elég neki a sajátja, ha tudatában van ennek, ha nem. Mert a tudatosság ma nagy kincs, mederben tartja a hétköznapjainkat, az érzelmeinket, a fájdalmainkat, a nehézségeinket. Nem engedi, hogy parttalanná váljon a probléma, és ezzel egyre több és több problémát tegyünk a saját hátunkat már így is lehúzó hátizsákunkba.  

Fontos tudnod, hogy ma már nem elegendő csupán a Ho’oponopono tisztító szavainak ismétlése. Be kell építened a mindennapi életedbe, ki kell tárnod a szíved, kinyitnod a szemed és hegyezni a füled, hogy megérkezhessen az isteni inspiráció, ami tökéletes megoldást ad minden problémádra. Ha nem érzed magadénak az Aloha szellemét, úgy fogod érezni, hogy a tisztítás nem működik. Mi az Aloha? Jóban lenni magaddal és a mindenki mással, a külvilággal. Felelősséggel koordinálni a szívedet és az elmédet saját magadon belül. Ezért hívlak most Kecskemétre, arra a híres-nevezetes szombati április elsejére, hogy megosszam veled a Ho’oponopono legegyszerűbb, mai változatát, aminek segítségével könnyen válthatsz panaszkodásról és áldozati szerepről a saját életed legszuperebb irányítójává. Minden információt megtalálsz a 2023.04.01-jei kecskeméti eseményről itt.

ITT MEG IS HALLGATHATOD.