fbpx Skip to content

A helyzet

A helyzetek (a tudatalatti elménkben elraktározott emlékek) addig ismétlődnek, amíg a hozzájuk való viszonyunkat meg nem változtatjuk, ki nem tisztítjuk, majd Isten ki nem törli őket.

Felgyorsult az idő, a tanítások nagyon sürgetőek: ember, változz meg. Helyzet van. Nem, nem vírushelyzet. Bár sokszor hivatkoznak rá, hullámoknak is nevezik őket... A helyzet arról szól, hogy itt az ideje felébredni, megtalálni a magunk számára jól működő utat, és elindulni. Ha tetszik, a "vírushelyzet" helyzetbe hozza az emberiséget. Csakhogy a megoldások bennünk vannak, a felelősség nem hárítható át másra, nincs kire mutogatni többé, hiszen mindenkinek van vélt igazsága, minden igazságnak pedig ellenlábasa.

Káoszt teremtett magának az emberiség; sokszor hangzik el, ám most valóban időszerű az ébresztés: soha, de soha nem volt még rá ekkora szükség.

Nem kérdés, hogy kinek van igaza. Nem kérdés, hogy ki melyik fél mellé vagy ellen áll. Az a kérdés, hogy amikor már tényleg nincs más választása, a lélek vajon végre hazatalál?

Annyi, de annyi segítséget kapunk, hiszen maga a káosz is azért van, hogy az ember felébredjen, ne egymásra mutogasson, hanem induljon el befelé, fedezze fel, hogy miért van a Földön, és kezdjen el szolgálni. Elfelejtette, hogy nem harcolni érkezett, hiszen a féletétel nélküli szeretetből született. Hozott magával egy szépséges, megvalósításra váró élettervet, amivel saját magát szolgálja, és egyúttal szolgálja az emberiséget.

Nem lehet megúszni az ébredést, nincs idő gyűlölködésre, kerülőutak kipróbálására, mókuskerekek pörgetésére. Be kell látni, hogy ami "ellen", az soha nem működik. Lejárt. Kifulladt. Mélységekbe ránt.

Ami működik mindenkinek: meglátni a helyzetben a lehetőséget, megbocsátani, hálát adni, félretenni a harci szellemet. Azt hiszem, ezek Istennek tetsző dolgok. Isten mindig elérhető, és ha bízunk benne, ha hozzá fordulunk, tökéletes, a fejlődésünk útján segítő gondolatokat, ötleteket, inspirációkat kapunk.

Isten soha nincs zárva. A hozzá vezető legrövidebb, milliók által kipróbált út a hála.

ITT MEG IS HALLGATHATOD!