fbpx Skip to content

Háborúság vagy békesség

Van, aki a Messiást várja, van, aki azért fohászkodik, hogy a világ változzon meg egycsapásra. Azt akarják, hogy teremjen béke a háború helyén, és olyanok is vannak, akik fegyverekkel remélik elérni a háború végét.

Békealapból fegyvert vásárolni.

A békét kívülről remélni.

A háborúság okát egy másik emberben látni…

Nos, ezek a dolgok nem működnek. És pontosan itt van a határa az emberi elmének. A saját korlátai eddig engedték elmenni. Egyetlen út tűnik járhatónak: spirituálisan felébredni.

Felébredni pedig annyit jelent, mint felelősséget vállalni. Bármi is jelenik meg az életünkben, azt mi vonzzuk be, mert van bennünk valami, amit éppen most van itt az ideje kijavítani. Más nem javíthatja ki azt, amivel nekünk van dolgunk. Hiába várjuk el, hogy a másik változzon. Azzal nem oldódik meg a mi személyre szóló feladatunk. Csak a belső munka, csak a befelé fordulás, csak Isten segítsége a megoldás. Mert Isten bennünk él. Bármikor elérhető, a segítsége a nap 24 órájában kérhető. De emlékezz: megrendeléseket továbbra sem vesz fel. Abban segíthet, hogy megtaláld a békédet, az egyensúlyodat, helyreállítsd a harmóniádat. És ha egyszer kapcsolatba lépsz vele, inspirál a megfelelő, hawaii nyelven ’pono’ létre. Ho’oponopono – vagyis cselekedj megfelelően, úgy, hogy a szeretet és a megbocsátás vezessen.

Csőstül kapjuk a lehetőségeket, a kijavítandó tévhiteket, programokat, ítéleteket úgy teszi elénk – ha tetszik – az „élet”, hogy már lehetetlen kikerülni őket.

Nincs arra mód, hogy szemet hunyjunk, hárítsunk, másokra mutogassunk. Bár megtehetjük, de csak akkor, ha meg akarjuk nehezíteni az utunkat.

Ha tetszik, ha nem, a médiumok és a propagandaháborúk manipulációjától függetlenül, létkérdéssé vált az anyagi világon, a tévhiteken, a hiedelmeken és a félelmeken való felülemelkedés.

Csörög az óra. Nagyon hangosan csörög. Mintha fegyverropogás hallatszana…

ITT MEG IS HALLGATHATOD.