fbpx Skip to content

Élvezd az egyedüllétet!

Azt hiszem, sokan félnek az egyedülléttől, beazonosítják a magánnyal, az elhagyatottsággal, talán még az áldozati szereppel is. Arra van az elménk programozva, hogy emberekkel kell magunkat körülvenni ahhoz, hogy megtaláljuk a biztonságunkat, a nyugalmunkat, holott éppen az egyedüllét, a csend az, ami lehetőséget ad önmagunk megtalálására, az önmagunkkal való kapcsolódásra.

Pontosan ez az, ami kiváltja belőlünk a félelmet: félünk szembesülni azzal, ami bennünk van, amit magunkban hordozunk. Az érzelmeinkkel, a gondolatainkkal, az érzéseinkkel, és nem utolsósorban a magunkkal hozott programokkal, emlékekkel. Inkább előnyben részesítjük a zajos környezetet, a szórakozást, a nyüzsgést, a kimozdulást, hogy elkerüljük a befelé fordulást.

Ennek a félelemnek a feloldására elindulhatunk a felfedezőúton – ezúttal is befelé: vajon mi az, amit szeretek csinálni? Mi az, amit élvezek? És elkezdeni ezt csinálni. Úgy tölteni időt magammal, hogy azt teszem, amit valóban élvezek. Lehet ez zenehallgatás – én választom ki azt a zenét, amit szívesen, hallgatok, lehet ez természetjárás – ezúttal egyedül teszek megy utat, élvezve a növényeket, az anyaföldet, a madarakat, a természet hangjait, és bátran el lehet kezdeni beszélgetni vele...

Ilyenkor lehet megtapasztalni, hogy egy kicsit távol a zajtól, a tömegtől, a saját teremben mennyire más léteznem. Közelítek a lényegemhez, visszatérek ahhoz, akinek Isten teremtett, a feltétel nélküli szeretethez és a békéhez.

Amikor azt gondoljuk, hogy egyedül vagyunk, elfelejtjük, hogy része vagyunk a mindenségnek, végső soron egy vagyunk. Ez az, amit soha senki nem tanított meg nekünk: hogyan kapcsolódjunk a lényegünkhöz. Mindannyian ezen a felfedezőúton járunk, tapasztalunk, és ahogy haladunk, egyre közelebb kerülünk önmagunkhoz: a lélekhez, akinek Isten teremtett.

Az inspiráció mindig jó irányba vezet. Hálát adok mindazért, amim van (köszönöm, szeretlek), amit elkerültem, és amivel még gazdagabb lehetek.

Hálás vagyok a lehetőségért, hogy ezt megoszthattam veled.

LEGKÖZELEBBI ESEMÉNY ÚTON ÖNMAGADHOZ: BÉKETEREMTŐ HO'OPONOPONO NOVEMBER 26-ÁN, SZOMBATON BUDAPESTEN. RÉSZLETEK ITT.

🎧 ITT MEG IS HALLGATHATOD.