fbpx Skip to content

A legjobbat adod

A legjobbat adod minden pillanatban, amire akkor képes vagy. Lehetséges, hogy visszatekintve másképp tennél, tehetted volna még jobban, de ez a jelen pillanat szemszöge, nem akkor és nem ott van.

A múlt felidézése előhozhat olyan emlékeket, amiket a tudatalatti elméd, vagyis a belső gyermeked kapcsol ehhez a bizonyos helyzethez, eseményhez, történéshez, méghozzá akár előző életeidből, akár a családfádtól, akár a közelmúltból. Most másképp látod a dolgokat, hiszen már más ember vagy. Más a világ is, percről percre változik.

Ennek tudatában felszabadíthatod magad, fogadd el, hogy akkor és ott a lehető legjobbat nyújtottad. Ne legyen bűntudatod!

A bűntudat olyan teher, amit fölöslegesen hordozol, és egyáltalán nem segíti az életedet. Célszerű az úton nehéz terhek nélkül, a lehető legkönnyebben haladni, hiszen a tudatalatti emlékek és programok adnak a jelenben éppen elegendő feladatot. Ha nem engeded el tudatosan a múltat, lassabban haladsz, hamarabb elfáradsz, nehezebben érsz célba.

A bűntudat csupán érzés, a gondolataid, az elme analitikus tevékenységének az eredménye, minden esetben a múltban ragadás következménye. A bűntudat azonban gyógyítható, a tudatalatti elme tisztításával ez az érzelem oldható.

Mindannyian Isten gyermekei, fejlődésben levő lelkek vagyunk, mindannyian tanulni és növekedni jöttünk a Földre. Ez a létezésünk lényege. Fejlődni pedig csak akkor tudunk, ha elkövetünk hibákat, amikből tanulunk.

Már megtapasztalhattad, hogy az Univerzum tökéletesen van vezényelve. Nincsenek véletlenek, nincs bűn, tanulás és tanulási folyamatok vannak. A bűntudat tehát tapasztalat, lehetőség arra, hogy felfedezd a korlátozó hiedelmeidet, tudatosan tisztítsd a tudatalatti elmédet és ennek során egyre inkább átéld a belső békédet.

A bűntudat a múltban tart fogva, holott jól tudod, hogy a fejlődéshez a jelenen kell tartanod a figyelmedet. Csak a jelenben tudsz cselekedni, hibákat kijavítani, napról napra magasabbra emelkedni és egyre jobb emberré válni.

Valahányszor felbukkan a bűntudat érzése, vedd észre, hogy itt az alkalom a felelősségvállalásra. Vagyis: nem vagy bűnös, csupán felelős vagy a hibáért, amit vétettél. A felelősségvállalás nem okoz kárt neked, mint ahogy azt a bűntudat teszi. A hiba nyilván tanítást kínál a számodra, és meg kell érkeznie, mert a Földre születésed előtt írt életterved célként tartalmazza.

A vétett hibát mindig ki lehet javítani azzal, hogy a hiba emlékét (a programot, az adatot) elkezded tisztítani. Ehhez arra van szükség, hogy felelősséggel ismerd fel és vállald a hibát, és ne a másikat vagy a körülményeket okold annak bekövetkeztéért. Azon túl, hogy felismered és elkezded tisztítani a hibát (emléket, problémát), meg kell tenned azt, amire az isteni inspiráció szólít (ha van tennivalód ezzel kapcsolatban a fizikai világban).

Érdemes arra is emlékeztetni magadat, hogy mindenki, aki szerepel az életedben, szerződést kötött veled bizonyos tapasztalatok átélésére, éppen a lelki fejlődésed érdekében. Tehát: bármi történik, az nem véletlen, és ha hibát követsz el, az a hiba tanításának kedvéért történik.

A bűntudat haszontalan. Sem azt nem szolgálja, aki ellen, akivel szemben elkövettél egy hibát, sem pedig téged nem szolgál. Akkor miért hordanád a hátizsákodban?

Hálás vagyok, hogy volt lehetőségem feltárni és veled megosztani a bűntudattal kapcsolatos inspirációmat. Köszönöm, hogy meghallgatsz. Köszönöm, hogy az életemben vagy.

KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK: Május 27., szombat 9:30 - 14:30: Ho'oponopono tréning, Június 3., szombat 10-13: Önbizalom workshop.

ITT MEGHALLGATHATOD.