fbpx Skip to content

Szívesen

A szív. Igen, a testünk motorja, és azon túlmutatóan, az életünk középpontja. Sok évvel ezelőtt bebizonyították, hogy az emberi szív generálja a legnagyobb és legerősebb energiamezőt a testben lévő szervek közül, beleértve az agyat is. Megállapították, hogy ez az elektromágneses mező körülbelül két-három méter átmérőjű, s tengelye a szívben helyezkedik el.

A szív elektromos energiája kb. hatvanszorosa az agyunk elektromos energiájának. A szív mágneses mezejének energiája pedig kb. ötezerszer erősebb, mint az agyé.

A számok magukért beszélnek – hiszen erre van szüksége az elménknek.

Müller Péter, aki már járt odaát, ugyancsak hiteles forrás ebben az ügyben. Azt írja:  

„…ha azt kérdik, ki vagy?, a szívedre mutatsz. A mellkasodat böködöd ösztönösen, a szíved helyét. Ott vagy leginkább az, aki te vagy: onnan kezdett el működni benned a saját, önálló életed is.”

Emlékeztetlek: aki te vagy, az nem az ego, hanem az az isteni éned.

És mi lehet még hitelesebb, mint amit a mi csodálatos, szakrális anyanyelvünk hirdet? Hány és hány jelzéssel, szólással, közmondással, jelentéssel figyelmeztet: élj szívből, a szív útja az igazi. A szív útja a helyes.

Például ha felhívják a szíves figyelmedet valamire, nem is gondolsz rá, de arra ösztönöznek, hogy hallgass a szívedre, és azt a valamit a szíveddel fogadd be.

Amikor valakinek adsz valamit, és ő köszönetet mond érte, egy „szívesen”-nel válaszolsz. Talán megszokásból, de a lényeg ettől nem változik: szívből tetted, nem mérlegelve, nem az elméd érveit és logikáját követve.

Szívvel-lélekkel – mondja a magyar, ha azt akarja kifejezni, hogy jóakarattal, teljes odaadással, szeretettel. És mi is lehetne manapság a legfontosabb vezérelv? Bármit, amit teszel, tedd szeretettel!

Száz szónak is egy a vége: élj szívből. Emlékezz arra, hogy ki vagy, és miért jöttél a Földre. Te vagy a szeretet megtestesítője, aki ebben az életben emberi testben tartózkodik, hogy megtapasztalja a fizikai létet. És a szív a fizikai test középpontja. Így egyesül a lélek és a test, és ezért lett a szív a szeretet szimbóluma.

Szívvel és szívesen, tudatosan éld át a következő Karácsony áldását. Aztán vidd magaddal ezt az áldást a következő napokra, az új évre, és minden másikra. Élj szívesen, szívből, szeretettel. Élj az Isten adta képességeddel.  

ITT MEGHALLGATHATOD.