fbpx Skip to content

Bárcsak…

Folyton tele vagyunk elvárásokkal, holott már jó néhányszor megtapasztaltuk, pontosabban folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy az elvárások arra jók, hogy jó nagyokat csalódhassunk.

Hányszor előfordul, hogy vágyunk a fehér karácsonyra (mert valóban szépségesen illik a hófehér az ünnephez), aztán most, hogy néhány héttel az ünnep előtt csak úgy zúdulnak a nyakunkba a csodásabbnál csodásabb hópelyhek, valahogy fordul a kocka.

Idebentről olyan, mint egy képeslap, ha kimegyünk, vagy útra kell kelnünk, elillan a varázslat. A képeslapból káosz lesz, késnek a munkahelyükről az emberek, veszélyesek a járdák is, mert csúsznak…

Belendülnek a programjaink, és oda a téli táj szépsége.

Micsoda lehetőség, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és a különböző, nem feltétlenül szalonképes jelzők helyett valami másra gondoljunk, a közösségi oldalakra nem szitkokat szórjunk...

Persze, tudom, hogy te nem teszel ilyet, de ahhoz, hogy mások reakciói ne érintsenek annyira meg, valahogy védened kell magad, hiszen a helyzet csak akkor változik, ha változnak a te reakcióid.

Micsoda áldás, hogy mi már a jelenben tudjuk tartani magunkat, feltéve, hogy használjuk a Ho’oponopono kínálta tisztító mondatokat, szavakat. Ha tisztítunk, a jelenben vagyunk. Ha tudatosak vagyunk, minden átmeneti nehézséget könnyebb kezelnünk. És miért is ne tennénk könnyebbé a saját életünket? Senki más nem fogja megtenni helyettünk.

Emlékezz, az Univerzum tökéletes. Szemlélődünk itt a Földön, miközben tanulunk, aztán továbbállunk. Olyan apróságok miatt, mint hóesés, közlekedési dugó, latyak, csúszós járda, kár felkapni a vizet. Itt most nézők vagyunk. Pont. Talán ez egészségesebb nézőpont.  

ITT MEG IS HALLGATHATOD, 1 PERCBEN.