fbpx Skip to content

Ne ostorozd magad!

Bármi történik, esetleg olyasmit teszel vagy mondasz, amit később úgy ítélsz, hogy másképp is tehetted vagy mondhattad volna – teljesen rendben van. Mindannyian és minden pillanatban a legjobbat adjuk, amire akkor képesek vagyunk.

Emlékszel? Az életünknek több, mint 90%-át a tudatalatti emlékeink irányítják, vagyis automatikusan jönnek elő a gondolataik, emlékeink, programjaink, reakcióink. Éppen ezért és éppen ezeken az automatizmusokon igyekszünk dolgozni a Ho’oponoponoval.

Ha nem lennének javítható dolgok az életünkben, már nem is lenne itt feladatunk. Minden helyzet és minden szereplője az életünknek tanítással szolgál. Legközelebb, hasonló helyzet vagy esemény új lehetőséget fog adni neked arra, hogy ezúttal másképp reagálj, mást tegyél, másképp tedd, vagy mást mondj – vagy éppen ne mondj semmit…

Ezzel fejlődünk, így tanulunk. Azzal egészen biztosan nem, ha vezekelni kezdünk, ostorozzuk, szidjuk, bíráljuk magunkat, mert abból kapunk így is eleget. Éppen annyit, ami arra figyelmeztet, hogy szeressük magunkat, fogadjuk el, hogy bármit is tettünk, lehet még jobban tenni, és így van rendben – majd legközelebb.

Szeretetből soha nem tudunk túl sokat adni – sem magunknak, sem másoknak. Ha megfigyeled, szívesebben osztod, mint amennyit magadra fordítasz. Pedig legalább olyan fontos az önszeretet, mint bárki más szeretete. Belőled indul ki, és csak akkor oszthatod, ha megvan benned. Akárhány felé oszthatod, soha nem fogy el. Ráadásul még vissza is tér. Sokszorosan megtérül, békét ad, egyensúlyt teremt, és segít elengedni azokat az emlékeket, amik az önvádat, az önbírálatot és a bűntudatot váltják ki belőled.

Nem vagy bűnös, felelős vagy azért, amit mondasz vagy teszel. Akkor is, ha éppen a tudatalatti emlékeid alapján cselekszel. Ha azonban a tisztítást választod, folyamatosan kapcsolatban maradsz Istennel, akkor biztos lehetsz benne, hogy mindig a legjobbat kapod. Isten soha nem büntet, így neked sincs okod arra, hogy magadat büntesd. Tégy úgy, ahogy ő. Szeresd azt a csodálatos lelket, aki a testedben éli végig a földi életet, és azért jött ide, hogy szolgálja önmagát és az egész emberiséget.

Szombaton, július 22-én ráhangolódhatsz, 3 órában, Budapesten.

ITT MEGHALLGATHATOD.