fbpx Skip to content

Mesterséges bunkóság

Nem találok megfelelőbb kifejezést, bár léteznek erre szinonímák. Ez a legtalálóbb szó arra jelenségre, ami nem észrevétlenül lopakodott be, hanem otromba módon teret nyer a virtuális térben. Kérlek, bocsásd ezt meg nekem...

Lépten-nyomon az áldásos ’mesterséges intelligencia’ a téma. Mesterséges? Igen, művi úton állítják elő. Az elme terméke, nem Isten ajándéka.

Figyelemelterelés? Az évszázad üzlete? A manipuláció netovábbja? Ébresztő a valódi lényünkre?
A válasz Rád van bízva…
Mi a helyzet a bunkósággal? A parttalan, kíméletlen, mértéket nem ismerő stílussal, gyűlölködéssel és visszaéléssel?
Az a helyzet, hogy a bunkóság is mesterséges. Döntés kérdése. Isten senkit nem teremtett tökéletlennek. Ha valaki azt választja, hogy hátat fordít Isten útjának, a feltétel nélküli szeretetnek – megteheti. A ’jutalma’? Félelem. És a félelem további parttalan, kíméletlen, mértéket nem ismerő stílusra, gyűlölködésre és visszaélésre sarkallja.
Fél attól az erőtől, ami bennünk van. Ez az erő ébredezik. Az ébredés elkerülhetetlen és meg nem állítható. Sem mesterséges intelligenciával, sem mesterséges bunkósággal. Ez a természetes, Isten adta evolúció!

*

A Facebook közösségünk példátlan cenzúrában és korlátozásban részesül, ennek ellenére, egyre többen vagyunk, a február 24-ei tréningünk szépen telik. Biztos vagyok beenne, hogy ott lesznek azok, akiknek ott a helye.