fbpx Skip to content

Feladod vagy feladod?

Egyetlen pillanat műve. Egyetlen döntés kérdése: feladod, mielőtt megérkeznél arra a pontra, hogy megoldódik a probléma, vagy feladod a problémának látszó helyzetet Istennek, hogy oldja meg neked, helyetted.

Feladni (idő előtt) persze kényelmes, mert akkor megvan a kifogás, hogy nem is dolgozol a helyzettel többet. Sem fizikailag, sem magadban. Elhiszed magadnak, hogy te megtettél mindent, amit csak lehet, de ennél tovább már nincs ráhatásod, talán kevés is vagy hozzá, és egyébként is, már hányszor megismétlődött ez, vagy ehhez nagyon hasonló helyzet az életedben.

Jó hírem van. Feladni Istennek még kényelmesebb. Nincs vele sok dolgod, csupán annyi, hogy igyekezz vele minél hosszabban kapcsolatban maradni, például megállás nélkül magadban ismételni: Köszönöm, Szeretlek*. Mindössze ennyi a "csomagolás", és csak azért kell folyton mantráznod magadban, mert ha nem teszed, akkor az elméd működésbe lép, és meggyőz arról, hogy ez úgysem sikerülhet.

Aztán csak legyél nyitott, engedd be az életedbe a legváratlanabb megoldásokat, ötleteket, inspirációkat, esélyeket, akár a legkevésbé valószínű helyről, soha nem képzelt időpontban. Ne akard megérteni. Istennek mindig vannak a számodra csodái.

Biztosan volt már olyan helyzet az életedben, amikor úgy érezted: itt csak Isten, de legalábbis csak valami csoda segíthet. És amikor már nem görcsöltél miatta, meg is érkezett a csoda. Nem feltétlenül úgy, ahogy elvártad volna, amiben reménykedtél, mégis azzal szembesültél, hogy visszatekintve nem is volt olyan súlyos az a bizonyos helyzet, esemény, dilemma...

Ha feladod Istennek a problémáidat, abban az a nagyszerű, hogy megtalálod a békédet. Ez garantált. Hiszen tudatos a tevékenységed, és abban aztán semmi nyomasztó, fájdalmas vagy nehéz nincsen, hogy kapcsolatba lépsz és maradsz azzal, aki teremtett téged, aki mindenkinél jobban szeret, és akiről tudhatod, hogy éppen ezért soha nem ártana neked.

Olyan nagyon egyszerű megtalálni a nyugvópontot, a harmóniát, a békességet! A világon sok millióan gyakoroljuk, ezért nem mondhatod, hogy hiszed, ha látod, ugyanis láthatod, ha saját magadon kipróbálod. Megtalálod a harmóniát, visszaállíthatod a békédet, és akarni fogod tartani ezt az állapotot - hacsak nem keresed a harcot, a háborút, az ellenállást, a békétlenséget.

Most számtalan, pontosabban minden eddiginél nyilvánvalóbb lehetőségeink vannak a feladásra, a meghátrálásra (másokra, külső körülményekre hárítás, mutogatás) vagy az egyensúlyt, megoldást hozó elfogadásra, Istennek történő feladásra.

Még mielőtt feladod, próbáld ki. Érted, mire gondolok...

2020.09.05-én Győrben, 09.19-én Szegeden tartok egynapos Ho'oponopono tréninget. Sok eszközt tanítok, rengeteg tippet adok.

* A Köszönöm, Szeretlek szavak az ősi hawaii problémamegoldó módszer, Ho'oponopono legegyszerűbb, úm. "tisztító" eszközei, melyekkel tistítjuk a tudatalatti elménk programjait, emlékeit, hidelemeit; nem szükséges átérezni, csak magunkban folyamatosan mantrázni.