fbpx Skip to content

A név kötelez

Leélünk hosszú éveket, akár évtizedeket, anélkül, hogy tudatában lennénk a nevünk jelentőségének. Hihetjük, hogy a vezetéknevünket örököltük az őseinktől, a családunktól, a keresztnevünket pedig a szüleink adták - készen kaptuk tehát őket a Földre születésünkkel együtt.

Tudjuk, régóta tudjuk, hogy véletlenek nincsenek. Nem véletlenül születtünk abba a családba, amelyikbe, és a név természetesen jár vele. A név kötelez. Csűrhetjük-csavarhatjuk, nevében a sorsa, a név maga az ember, a név elárulja viselőjét... Egy biztos, hogy dolgunk van vele.

Azt persze tudtam a saját nevemről, hogy a Klára név latin eredetű (a gimnáziumban két évig tanultam latint), jelentése: tiszta, fényes.

Anélkül, hogy kutattam volna a saját vezeték- és keresztnevem összefüggéseit és jelentését, jó néhány éve a barcelonai szállodámban egy gyönyörű történetre ébredhettem, amit most megosztok veled:

Már világos volt, amikor félálomban inspirációt kaptam, mit is keresek én ott. Nem volt látomásom, nem hallottam hangot, mégis kaptam egy üzenetet, ami nagyon sokat jelent nekem a mai napig. Erősíti a hitemet, felemel, és ha vissza-visszagondolok erre az élményemre, biztos lehetek benne, hogy új dimenzió felé közelítek.

Megtudtam tehát, hogy mi dolgom volt a spanyolokkal és Spanyolországgal. Egy előző életben mór harcosként a spanyolok ellen harcoltam a VIII. században. Innen hoztam a vezetéknevem: Móra (vagyis ezért születtem bele a családomba). Spanyolul ugyanis a mór - nemtől függően - moro, mora. A Klára (tiszta, fényes) keresztnevet pedig, ami a spanyolban ugyanígy létező melléknév és keresztnév is, ugyancsak a latinból ered, azért viselem, hogy ebben az életben kitisztítsam, tisztázzam, helyrehozzam a hibát előző életemből. Harcos férfi voltam, tiszta és fényes nőnek születtem újra, hogy más szerepben, más szemszögből, az emlék kitisztításának feladatával éljem újra a szerepem.

Félálomban kaptam – életre szóló és maradandó élménnyé vált ez a történet. Hálás vagyok érte, hogy Isten a bizalmába fogadott, és tudatta velem, mi végre sodródtam arrafelé.

Tudom, hogy mi a dolgom. A mindennapjaimat élem vele.

Ezt a történetet leírtam az első könyvemben, amit ugyancsak inspirációból írtam. Mindezt azért mondom el, mert talán téged is segíthetlek vele...

ITT MEG IS HALLGATHATOD.