fbpx Skip to content

Amikor csak a csoda segíthet…

Amikor olyan kihívással szembesülsz, amiről azt gondolod, hogy ennek a megoldásához csodára van szükség, itt csak a csoda segíthet – kívülre helyezed a problémát, a probléma megoldását, nem bízol magadban, nem bízol az életben. Fel nem foghatod, hogy még ennek a különleges, soha nem volt helyzetnek is lehet pofonegyszerű, pozitív végkifejlete. Az egyszerű dolgok nem tetszenek az értelemnek, a csodák pedig kívül esnek a képzeleted vagy a hited határain.

Márpedig én azt mondom, mi magunk képesek vagyunk csodákat teremteni. A csodák is belülről indulnak.

Kétségtelen, hogy létezik egy magasabb intelligencia, amely minket teremtett (én Istennek nevezem), amely értünk dolgozik, ha megtesszük felé az első szükséges lépést és kapcsolatban maradunk vele. Megteremti mindazokat a körülményeket, amik hozzásegítenek, hogy csodákat teremts az életedben. Ha azt hiszed, hogy a csodák tőled függetlenül, külső forrásból érkeznek, tévedsz. A te kapcsolatod ugyanis a Forrással alapvető jelentőségű, fontos, hogy tudatossá váljon benned: ennek az egésznek része vagy. Elkerülhetetlen felismerned, hogy megvan a képességed a teremtésre. De! Csupán tisztítani a Ho’oponopono eszközeivel, ülni és várni vagy kérni a csodát, nem elég. A teremtés szinergia, ami közted és Isten között van. A kapcsolatnak kölcsönösnek kell lenni, oda-vissza kell működnie. Szeretnél valamit elérni, elkezded a folyamatot tisztítani – és a folyamat itt nem áll meg. Érkezik a segítség, ami inspiráció formájában nyilvánul meg. Valamire ösztökél, motivál, késztet, serkent, szólít – ezt tedd meg (vagy éppen ne tedd meg).

Amikor szeretted, barátod, ismerősöd számára szeretnél gyógyulást, változást, bőséget, kapcsolati javulást teremteni, abban a hitben élsz, hogy a változás, a várt csoda tőled függ. Nem, ez esetben nem rólad szól a történet, hanem a másikról, az ő kapcsolatáról a Forrással, az Univerzummal, az Élettel, Istennel.

Felmerül a kérdés: ki vagy te, hogy tudhatnád, mi felel meg valaki másnak?

Annak a másiknak – akárcsak neked – szüksége van a tapasztalatra, hogy a saját evolúciós fejlődésében haladjon előre. Természetesen ez abban az esetben is igaz, ha a gyermekedről van szó. Hiheted azt, hogy a te szülőként megszerzett tapasztalataid megfelelően működnek annak a felismeréséhez, hogy a gyermeknek mi a legjobb, de nem. A te tapasztalataid nem azonosak annak a másik léleknek a fejlődése szempontjából megtapasztalandó helyzetekkel, tanításokkal. Ha tehát azt érzed, hogy segíteni szeretnél, akkor mutass példát, ha arra vagy inspirálva, adhatsz neki útmutatást, de ne kényszerítsd rá az általad megfelelőnek vélt megoldást. Ne kérj tehát csodát a másik életébe, tisztítsd a saját emlékeidet, hogy a vele kapcsolatos kétségeid, rossz érzésed, félelmeid és aggodalmaid felszabaduljanak, teremtsd és őrizd meg vele kapcsolatban a saját békédet. Arra a helyzetre is igaz ez, amikor a másikat óvni akarod valamitől – ne kérd, hogy ez és ez ne történjen meg vele. Azok a te félelmeid, a te aggodalmaid, amiket ugyancsak tisztíthatsz. Amit rossznak ítélsz, az nem biztos, hogy a másiknak is „rossz”. Ez olyan címke, amit az elme teremt, a tudatalatti emlékek alapján. Amit te rossznak vélsz, lehet a másik életében szükséges tapasztalat, hogy megnyíljon a végtelen lehetőségek felé.

A legtöbb, amit kívánhatsz a másiknak – bármi történjen is -, hogy az az ő tudatosságának maximálisan a javára szolgáljon. Ennél specifikusabb kívánságod ne legyen. Ez az, amire a mesterünk, Dr. Hew Len azt mondta: Ne avatkozz bele a másik életébe. Belenyúlsz a karmájába, és ezért nagy árat fogsz fizetni.

Tehát, hogy is teremts valódi csodát az életedben? A csoda nem misztikus, nem bonyolult és nem elérhetetlen. A hétköznapi életünk tele van csodákkal! Az élet hozza a lehetőségeket, a körülményeket, hogy az álmaid vagy valami más, ami még jobban szolgálja a fejlődésedet, csodaként megvalósulhasson. Mintha véletlen, meglepetés, egybeesés lenne.

Isten szabad választást adott neked, és ha úgy hiszed, hogy nem érdemled meg, elfogadja. Ha hiszel benne, hogy veled is megtörténhet, abban is igazat ad.

Merd elhinni, hogy megtörténik. Megérdemled. Nem csak másoknak, nem csak a szerencséseknek, nem csak azoknak adatik meg, akik már régebben gyakorolják a Ho’oponoponot. Megtörténik veled.  

ITT MEG IS HALLGATHATOD.