fbpx Skip to content

Dr. Hew Len emlékére

Joann Kailikea visszaemlékezése Dr. Ihaleakala Hew Lenre

Január 15-én este a dolgozószobámban dolgoztam. Amint felálltam, hogy vacsora előtt megnézzem Ihaleakalát, azt láttam, hogy az egyik alkalmazott felém siet, és azt mondja: "Joann, az a legjobb, ha most azonnal jössz", és rohantam Ihaleakala szobájába.
Ihaleakala utolsó leheletében éreztem a tisztítás ritmusát.
Drága Ihaleakala, délután 5 óra 10 perckor visszatért a 100%-os örökös szabadságba.

2008 közepén költözött Ihaleakala abba a házba, ahol a párommal és a két kutyánkkal élek.
Amikor éppen nem külföldön tartott előadásokat, a napjait azzal töltötte, hogy az otthonunkban zongorázott, vagy ukulelét vett a kezébe, és a gyermekkorunkból ismert hawaii dallamokat játszott.
Különösen azután, hogy visszavonult a tanítástól, Ihaleakala napi rutinja lett a ház körüli kényelmes séta.
Sokszor gondolok arra, hogy még mindig megtalálom őt a kertben, a napsütésben és a virágok csodálatában.
Sok spirituális guruval találkoztam már életem során, de egyikük sem volt olyan, akinek a meggyőződései, a szavai és a cselekedetei annyira összhangban lettek volna, mint az övéi.
A nagynéném hawaii volt, és hagyományos hawaii Ho'oponoponót tanított, ezért eleinte nagyon ideges voltam Ihaleakala miatt, akit a Ho'oponoponon keresztül ismertem meg, egy más módszerrel, mint amit ismertem.
Azonban ahogy láttam őt annak, aki volt és amit csinált, nem pedig annak, amit a fejemben hordoztam, természetesen az Önazonosság a Ho'oponoponon Keresztül felé terelődött a figyelmem.
Egy nap behívtam Ihaleakalát, hogy nézze meg a számítógép monitorját abban a szobában, ahol általában dolgozni szoktam.
Éppen egy projekten dolgoztunk vele közösen.
Volt ott egy világtérkép, amelyen a tisztítást gyakorló emberek szabadon elhelyezhették a zászlójukat azokból az országokból, ahol ő megfordult.

Félve néztem Ihaleakala arcát, aki szó nélkül ült a széken, és csendben, könnyes szemmel nézte a térképet.
Én pedig csendben tisztítottam.
Végül Ihaleakala halkan így szólt:
Bárcsak megmutathattam volna ezt Morrnah-nak.
Ennyit mondott.

Történetesen lehetőségem volt Ihaleakalával élni élete utolsó 14 évében, mint valaki az úton, aki az ő tisztításán keresztül jött létre. Nagy érték volt számomra, hogy életének minden részletében láthattam, ahogyan a Ho'oponopono folyamatot minden pillanatban természetes módon gyakorolta.
Lehet, hogy ezt nem tudom kézzelfogható módon közvetíteni, de hiszem, hogy Ihaleakala mindennapi életét látva sok ember számára katalizátor lesz az emlékeik tisztításához és a tisztítás áramlásához való visszatéréshez.
Mindenekelőtt szeretném megosztani veletek Ihaleakala felvételeivel és zenéjével együtt a barátok tiszta szeretetét és háláját, akik életének utolsó éveit együtt töltötték vele.
Hiszem, hogy a Ho'oponoponon keresztül mindegyikőtöknek meglesz a saját találkozása Ihaleakalával.
Emberi lényként most épp az elválást tapasztaljátok, de miután megtisztítottátok a fájdalmatokat és a szomorúságotokat, képesek lesztek érezni Ihaleakala ritmusát, ő folyamatosan tisztított egész életében.
Az isteniségbe.
Szívből jövő hálám és szeretetem Ihaleakalának az örökkévaló helyre vezető útjáért.
Aloha,
Joann Kailikea
ITT LÁTHATOD A HEW LEN EMLÉKÉRE KÉSZÜLT CSODASZÉP VIDEÓT, AMELYNEK AZ ELEJÉN A MESTER EGY MAGYAR NÉPDALT ZONGORÁZIK, BARTÓK BÉLA FELDOLGOZÁSÁBAN...

Legközelebbi Ho'oponopono tréning 2024.01.27., szombat, Budapest.