fbpx Skip to content

És akkor Isten megrázta a Földet…

Igen, Isten időnként megrázza a Földet. Mindig megtalálja a módját, hogy ébressze az emberiséget. Időnként cunami jön, aztán soha nem látott vulkánkitörés - olyan dolgok, amik előtt tehetetlenül áll az emberiség.

Áldás, amikor messzi távolból szemléljük az eseményeket, de valahol mégis tudjuk, hogy ez bármikor akár velünk is megtörténhet. Aztán választhatjuk a félelmet, vagy a tudatosságot, a jelenlétet. A jelenben lenni nem egyszerű, de van rá mód, hogy irányítsuk a félelmeinket, az érzelmeinket, az ítéleteinket, a múltbéli emlékeinket raktározó tudatalatti elménket.

Ha jelen vagyunk, békében vagyunk. Ha békében vagyunk, könnyebb az élet. Körülöttünk, a családunkban, a munkánkban, a környezetünkben is békében lesznek az emberek. A béke lehetséges. Érdemes emlékezni rá, hogy a mi békénket nem mások teremtik meg. Mint ahogy a saját életünket is mi éljük, mi döntjük el minden pillanatban, hogy mi az, amit beengedünk, mit hogy kezelünk, milyen úton haladunk és hogyan élünk.

Az a kérdés, hogy mire van még szükség. Minek kell ahhoz történnie, hogy az ember alázatosabbá váljon, ne folyton a másikra mutogasson, és ne akarja mások fölé emelni magát. Mert mindenkiben van olyan tehetség, ami senki másban nincs meg. Mindenkinek megvan a saját küldetése, amit kizárólag csak ő valósíthat meg. Mindezeknek közös jellemzője az, hogy általuk az emberiség előbbre halad.

Az a kérdés, hogy a saját életedért vállalod-e a felelősséget. Együttműködsz-e Istennel, hiszen ő az egyetlen, aki pontosan tudja, hogy mire van szükséged - és azt adja neked. Lehet, hogy addig vársz, amíg egy tragédia ébreszt fel. Lehet, hogy áldozati szerepbe bújsz, és depresszióba esel. Lehet, hogy földrengés sújtotta területen élsz. A békédért. a reakcióidért, a döntéseidért minden esetben te felelsz.

Emlékezz, hogy a tervet te írtad. Minden és mindenki szerepel a tervedben, a lelki fejlődésed érdekében. A tervet talán elfelejtetted, talán időnként mégis bevillan valami, de nincs szükséged arra, hogy kutasd. Tudd, hogy van, aki rólad gondoskodik.

Isten mindig megtalálja a módját. Szelíden emlékeztet, vagy megint megrázza a Földet...

Én megteszem azt a keveset, amit tehetek. Utat mutatok neked.

ITT MEG IS HALLGATHATOD - FELMONDTAM NEKED: