fbpx Skip to content

Rab maradsz vagy szabad?

Önként vállalt rabság, ami ellen tiltakozol. Az ellenállás, az ellenkezés, a folytonos kritika, a csípőből nemtetszés mind-mind a te választásod. Senki nem kényszerít arra, hogy állást foglalj. Mégis megteszed - ezzel a saját börtönöd falait erősíted.

Vajon ki vagy mi akadályoz meg abban, hogy szabaddá válj? Van olyan hiedelmed, hogy az igazság a te oldaladon áll, ezért folyamatosan a saját emlékeidet követed? Igazolnod kell magadnak a magad állításait, helyeselned a veled azonos emlékeket őrző ismerőseid háborgásait? Nincs ilyen szabály. Hacsak magadnak nem állítod fel. Emlékezz arra, hogy a te szabályod kizárólag rád érvényes. Senki és semmi nem fog a te szabályaid, elvárásaid szerint megváltozni. Senki másnak nincs benne az élete könyvében. Mindenki a sajátját írja, ahogy te is a tiédet.

Érdemes felidézned, hogy te választottad a helyet, ahol születtél. Te választottad meg a körülményeidet, és azóta is minden egyes pillanatban te hozod meg a saját döntéseidet. Még ha úgy tűnik is, hogy vannak a számodra kötelező és betartandó dolgok, törvények, szabályok, akkor is te választod meg az irántuk való hozzáállásod.

Az Univerzum kegyes hozzád: olyan szabadságot adott, amivel minden pillanatban élhetsz. Élhetsz könnyebben, ha azt választod. Követheted az emlékeidet és a programjaidat, de választhatod a személyes szabadságodat.

Nincs olyan hatalom, nincs olyan erő rajtad kívül, ami meghatározhatná, hogy te mikor mit tegyél. Van azonban olyan erő és képesség benned, amit nevezzünk a Bölcsebb Énednek. Jó mélyen el van ásva, de ott van benned. Mindegy, hogy a világ mely országában élsz, milyen nyelvet beszélsz, milyen a bőrszíned, gyakorolsz-e valamilyen vallást. A lényeged nem köthető a földi élethez. Nem test vagy, hiszen az csak ideiglenes lakóhelyed. Lélek vagy, aki testet öltött egy időre, hogy az általa meghatározott helyen és időben fejlődhessen. Nem emlékszel, persze, hogy ezt választottad. Vagy mégis? Időnként előjönnek bizonyos emlékek? Meglehet. Ezek azonban csak emlékeztetők, az ébredés állomásai, egy másik dimenzió üzenetei.

Választhatod a könnyebb utat. Mielőtt meghozol egy döntést, mielőtt reagálsz, mielőtt csípőből ellenállsz, adj hálát az alkalomért, mert lehet, hogy ettől még jobb emberré válsz. Csak magadon dolgozz, hiszen csak magadért felelsz. Amikor megérkeztél, egyedül jöttél. Amikor elmész, egyedül mész el. Az angyalok bár segíthetnek, nem hozzák meg helyetted a döntéseidet.