fbpx Skip to content

Ez valami jó…

Azt hisszük, hogy ha valamire vágyunk és azt elérjük, az jó. De mi a biztosíték arra, hogy azzal a vágyott dologgal képesek is vagyunk jól élni? Megdöbbentő példa az a jelenség, hogy a lottón nyereményhez jutó emberek többsége 3 év alatt elveszíti a megnyert hatalmas pénzösszegeket. Vajon miért? Hiszen nyerni jó. A pénz jó. A sok pénz nagyon jó…

A válasz egyszerű: a hatalmas vagyon talán nem nekünk való. Talán nem jött el az ideje, nem tudunk mit kezdeni vele. Nem készültünk fel az alapjaiban másfajta helyzetre. Egyáltalán, szükségünk van ennyi pénzre? Hittük, hogy igen, aztán kiderül, hogy nem a pénzre vágytunk, hanem az általa megvásárolható dolgokra…

Mi is jó nekünk valójában? Az, amitől fejlődünk, amitől előbbre jutunk, amitől könnyebben hagyjuk itt a világot, ha arra kerül a sor. Honnan tudhatjuk, hogy mitől fejlődünk? Nos, elemzéssel és gondolkodással ezt nem fogjuk tudni megválaszolni. Azért nem, mert a földi életünk tervét magasabb rezgésen, a Földre születésünk előtt írtuk meg. Olyan életet, olyan igazi iskolát választottunk, ami valóban a növekedésünket szolgálja. Ha egy másik életben voltunk már gazdagok, lehetséges, hogy ebben az életben szegények vagyunk. Ha egy előző életben harcosok voltunk, lehetséges, hogy ebben az életben védelmezők vagyunk. Ha voltunk már egészségesek, most lehetséges, hogy egy betegség nyújtotta tapasztalatot élünk át. Előfordul, hogy megtudjuk, megkapjuk valamilyen formában az előző életeink egy-egy üzenetét, akár többet is, de lehetséges, hogy fogalmunk sincs róla. És ez így van jól. Az Univerzum tökéletes, és ezt is tökéletesen időzíti. Ha eljön az ideje, megtudjuk.

Ki-ki a maga idejében, a saját tempójában ismeri fel, hogy ma már az egyetlen lehetséges kiút a káoszból, a gyűlölettel teli, megoldhatatlannak látszó problémákkal teli világból a spiritualitás. Minden válasz, amit keresünk, a spiritualitásban van. El kell csendesítenünk az elménket, felhagyni a jó és a rossz kategóriák alkalmazásával, és tudomásul kell vennünk, hogy mindennek van tanítása. A tanítás nem jó vagy rossz, hanem van. Azért vagyunk a Földön, hogy tanuljunk. Tapasztalatot szerzünk, hogy könnyebben távozzunk. Ettől fejlődik a lélek. És ez így tökéletes.

A Ho’oponopono a létező a legkönnyebb spirituális út. Bárhol, bármikor, bárki által elsajátítható, gyakorolható, elővehető. Hiheted azt, hogy a stressz oldható – én azt mondom, megelőzhető. Mondhatod azt, hogy a konfliktusok elkerülhetetlenek – én azt mondom, könnyen kezelhetők. Úgy látszik, a mai világ minden embert érintő problémái megoldhatatlanok. Én azt mondom – bennünk vannak a megoldások. Nem kell bizonygatni, az emberiségen eluralkodtak a félelmek. Én azt mondom, lehetséges és nélkülözhetetlen, hogy felszabadítsuk a félelmeinket. Van segítség. Megmutathatom neked az útvonalat, megtaníthatom az éjjel-nappal erőfeszítés nélkül működtethető Ho’oponopono eszközöket, és létrehozok neked egy különleges, az életedet megváltoztató találkozót a belső gyermekeddel. Azután már nálad van a kulcs: csak dönts, csak tedd meg. Működik. Mindenkinek.  

ITT MEG IS HALLGATHATOD.