fbpx Skip to content

Hála a félelmeknek!

A félelmeinket mi magunk hozzuk létre az elménkben. A múltbéli események, programok, tudatalatti emlékek fogva tartanak bennünket, így aztán megírjuk a múlt alapján a nem kívánatos jövőt, amivel sikeresen még több negatív dolgot, még több félelmet vonzunk az életünkbe. Létrehozhatunk akár fóbiát is, ha nem tisztítjuk az emlékeinket.

A minap egy neves pszichológus beszélt a rádióban a fóbiákról. Hegyeztem a fülem, vajon a mai, modern pszichológia hogy közelít a kérdéshez. Azt mondta, fel kell deríteni a fóbiát kiváltó okot. Azt mondta, a fóbia olyan, mintha az azt kiváltó esemény, helyzet, ok lecsúszott volna a tudatalattiba.

Nos, innentől kezdve nem hallgattam tovább az okfejtést. Azt választottam, hogy nem táplálom a meggyőződésemmel ellentétes híreket, hiedelmeket, programokat, akkor sem, ha népszerű, közkedvelt egyetemi tanár osztja meg a hallgatósággal azokat.

Meg is érkezett az inspirációm: a pszichológia nem számol az előző életekkel, nem számol Istennel, nem számol a minden egyes emberben születésétől fogva meglévő belső bölcsességgel. És ez így van rendjén. Ha számolna velük, évszázados elméletek dőlnének meg. (A tudomány már csak ilyen? Sorra születnek a mémek: tudósok bebizonyították... brit tudósok szerint... tudományosan igazolt tény...)

Hálát adok érte, hogy az én utam nem az oknyomozásról szól, nem állít lehetetlen feladatok elé, mint például felderíteni egy, akár sok élettel ezelőtti félelem, fóbiává alakult program eredetét. Hálát adok érte, hogy van kire bíznom - így ez nem az én dolgom. Az én dolgom az, hogy folyamatos kapcsolatban legyek a saját bölcsességemmel, a felsőbb énemmel, Istennel, aki mindenre tudja a megoldást, és nem kényszerít arra, hogy bekapcsoljam az elmém tevékenységét. Csupán arra kell fogyelnem, hogy tisztítsam az emlékeket, többek között a félelmeket kiváltó múltbéli eseményeket, helyzeteket, embereket.

A félelem folyton megerősítést keres - ahogy az az elme által létrehozott hiedelmek, programok esetében olyan jellemző. És lám, talál is megerősítéseket. Gondoskodnak róla az álhíreket gyártó oldalak, a hisztériakampányok, az üzleti érdekek, a közösségi hálók, a médiumok, és a "jóakaratú" ismerősök sokasága.

A kör ördöginek látszik - ha önként beszállunk. Sokszor elfelejtjük azt, hogy minden egyes pillanatban mi magunk választunk. Választhatjuk a félelmeinket - vagy adhatunk hálát értük, mert felébresztenek. Táplálhatjuk a programjainkat lájkvadász oldalak nézegetésével, álhírek megosztásával, hiedelmeivel - vagy választhatjuk azt, hogy vigyázunk magunkra. Beszállhatunk a hisztréiakampányok gerjesztette hullámokba - vagy választhatjuk azt, hogy tudatosak maradunk, és pillanatról pillanatra tisztítunk. Például a Ho'oponopono eszközeivel, a Köszönöm, Szeretlek mantra magunkban történő ismétlésével. Igen, ennyire egyszerű a jelenben maradnunk, a félelmeinkkel szakítanunk, minden problémánkat megoldásra Istennek átadnunk.

Akkor sem más a helyzet, ha a gyermekeinkről van szó. Megtaníthatjuk nekik is a Köszönöm, Szeretlek-et, példát mutahatunk, hogy reagálunk pozitívan a félelmekre (a sajátjainkra és az övéikre), hiszen tudjuk jól, hogy minket másolnak. A Ho'oponopono áldása, hogy ami belőlünk törlődik, az törlődik mindenkiből! Ha magunkon dolgozunk tehát, azzal dolgozunk a tudatalatti emlékeken, programokon, amik mindannyiunkban működnek, ám koránt sem engedjük meg mindannyian, hogy ezek irányítsák az életünket!

Kérlek, ne hidd el egyetlen szavamat sem. Próbáld ki, győzd meg saját magad, mert hiába is mondanám, hogy ennek vagy annak a hírességnek az "ajánlásával" - bízom benne, hogy ennél többre tartod és jobban szereted magad.