Skip to content

Mabel Katz

Kedvcsináló

Mabel Katzra az interneten találtam rá, miután Joe Vitale könyve felkeltette az érdeklődésem a Ho'oponopono iránt. Elolvastam egy könyvét, azt azonnal le is fordítottam, és kevéssel ezután meghívtam Magarországra tréninget tartani. Hat éven keresztül tanított Magyarországon. Mint ahogy ő átvette a mestere helyét, így sok országban megoldódott az ő utódlása is. Ahogy évek óta vágyik rá, szeretné befejezni a Zero Frequency című könyvét, és egyre kevesebbet utazni távoli helyekre. Áldás rá, folytatjuk az utunkat, mert meg nem állhatunk.

Mabel Argentínában született, 1983-ban költözött Los Angelesbe, ahol sikeres könyvelő, tanácsadó és adóügyi szakértő lett. 1977-ben saját céget alapított, a Your Business Inc.-t, ezzel nem csak saját sikerét sokszorozta meg, de kapacitása is bővült, hogy még közvetlenebbül tudjon dolgozni az emberekkel. Cége azzal ért el sikert, hogy a vállalatok terjeszkedését és növekedését segítette elő.

Mabel nemzetközileg elismert szaktekintélye az ősi hawaii problémamegoldó művészetnek, a Ho’oponopononak. E művészet lényege egyszerű: békében lehetsz, mindegy, hogy mi történik körülötted. 12 évig intenzíven tanult mesterétől, PhD. Dr. Ihaelakalá Hew Lentől.

A legkönnyebb út - Oldd meg a problémáidat, és térj arra az útra, amely elhozza neked a szeretetet, a boldogságot, a gazdagságot és álmaid életét - című könyv szerzője. Nemrégiben publikált egy bővített kiadást, amely egy különleges ajándékot is tartalmaz „El Camino más Fácil para Entender Ho’oponopono. Las respuestas Más Claras a Tus Preguntas Más Frecuentes” (A legkönnyebb út a Ho’oponopono megértéséhez. A Legvilágosabb válaszok a leggyakoribb kérdéseidre). Ez a kiadás választ ad a hogyan, a mikor és a hol kérdésére ezzel az ősi módszerrel kapcsolatban. A tisztítás egyszerűen az emlékeid törlése és Zéró frekvenciára érkezés. Ugyancsak társszerzője az „Inspiration to Realization”, a „Thank God I…” és a “Más Allá del Psicoanálisis” című könyveknek.

Mabel második könyve, „Az élet legkönnyebb útja” Engedd el a múltat, élj a jelenben, és változtasd meg az életed mindörökre, tömören és konkrét témákról szól, ilyenek többek között: az intellektus, elengedés és áramlás, emlékek, megbocsátás, elvárások, értékítéletek, érzelmek, függőségek, boldogság, siker és pénz. A könyv értelmezést és gyakorlati modellt ad a könnyebb élethez a Ho’oponopono művészetén keresztül. A megértés teljes mértékben új szintjére visz bennünket, azzal, hogy hogyan engedjük el a múltat, hogy éljünk a jelenben és hogyan nyíljon meg a jövő minden lehetősége.

Mabel tanfolyamai egyre több szülőt vonzanak, akik elhozzák gyermekeiket, hogy megtanulják a Ho’oponopono művészetét. Ez annyira elbűvölte Mabelt, hogy ma már imád gyermekekkel dolgozni. Ennek köszönhetően jött rá, hogy nem áll rendelkezésre gyermekek számára megfelelő Ho’oponopono irodalom. Mabel büszke első, ”El Camino Más Fácil para Crecer” (Felnőni a legkönnyebb úton) című gyermekkönyvére. Ez a könyv tele van szebbnél szebb illusztrációkkal, amelyek tündérmese módjára tanítják meg a Ho’oponopono alapelveit 3-100 éves gyermekeknek.

2014 őszén jelent meg első, nem saját kiadásban publikált műve, az Elmélkedéseim a Ho'oponoponoról, amelyet a spanyol Editorial Sirio válogatott korábban megjelent cikkeiből és tanulmányaiból, és rendezett egy kötetbe, témakörök szerint. Ez a könyv is olvasható ma már magyar nyelven.

Mabel egyszerű és bájos stílusát már sok nyelvre átültették. Könyveit lefordították és kiadták angolul, spanyolul, koreaiul, portugálul, svédül, németül, franciául, oroszul, kínaiul, héberül és románul, olaszul, csehül, horvátul, japánul, lengyelül és magyarul.
Kaliforniában, Los Angelesben a latin közösség egyik sztárja lévén, ahol házigazdája volt saját népszerű rádió- és televízió-műsorának, a „Despertar”-nak (Ébredés) és a Mabel Katz Show-nak, Mabel azzal segített a spanyol ajkúaknak, hogy olyan eszközökkel látta el őket, amelyek a cégalapításhoz, a megfelelő kapcsolatok kialakításához és az anyagi sikerek eléréséhez szükségesek.

Személyes sikereinek és spirituális nagylelkűségének köszönhetően Mabel számos helyi és nemzeti díjban részesült. Ezek között van a Business Woman of the Year 2005 (Az Év Üzletasszonya 2005), a Los Angeles Fővárosi Kereskedelmi Kamara díja. 2006-ban megkapta a Sol Azteca (Azték Nap) és a rangos Members Choice Award (Tagok Által Odaítélt Díj), amely a Latin Kereskedelmi Szövetség díja. Ugyancsak 2006-ban egy volt a kilenc hölgy közül, akik az országban megkapták az Anna Maria Arias Memorial Business Fund Award (Anna Maria Arias Emlék Alap Üzleti Díj) díjat.

Mabelt a világbékéért végzett tevékenységéről is ismerik. 2012-ben a Mil Milenios tekintélyes béke-zaszlajával tüntették ki, ezzel hivatalosan békenagykövetté nevezték ki, elismerve világbéke-kezdeményezését: "a belső béke MAGA a világbéke".

2013 februárjában Hawaiion lovagrenddel és Dame címmel tüntették ki. 2015 januárjában elnyerte a Közönség Béke Díját (Public Peace Prize), amely nemzetközi, internetes szavazás alapján jutalmazta a legeredményesebb béke-aktivistákat.

Mabel ma már nemzetközileg elismert. Tíz évvel saját cégének alapítása után döntött úgy, hogy sikeres könyvelő- és adószakértői irodáját bezárja, rádió- és televízió-műsorait megszakítja, hogy a szenvedélyének élhessen. Most, mint szerző, inspirációs tréner, szónok és előadó utazza körbe a világot, inspirációt nyújtva a különböző kultúrából származó és eltérő nyelveken beszélő embereknek.