Skip to content

Mabel Katz

Mabel Katzra az interneten találtam rá, miután Joe Vitale könyve felkeltette az érdeklődésem a Ho'oponopono iránt. Elolvastam egy könyvét, azt azonnal le is fordítottam, és kevéssel ezután meghívtam Magyarországra tréninget tartani. Hét éven keresztül tanított Magyarországon. Mint ahogy ő átvette a mestere helyét, így sok országban, köztük Magyarországon is megoldódott az ő utódlása. Ahogy évek óta vágyik rá, szeretne egyre kevesebbet utazni az otthonától távoli helyekre. Így már nem tart tréninget Oroszországban, Izraelben, Olaszországban és Hollandiában sem, ahol korábban évekre visszamenő hagyománya volt a látogatásainak, ritkábban utazik dél-amerikai országokba is, így Peruba, Chilébe is. Áldás rá, folytatjuk az utunkat, mert meg nem állhatunk.
*
Mabel Argentínában született, 1983-ban költözött Los Angelesbe, ahol sikeres könyvelő, tanácsadó és adóügyi szakértő lett. 1977-ben saját céget alapított, a Your Business Inc.-t, ezzel nem csak saját sikerét sokszorozta meg, de kapacitása is bővült, hogy még közvetlenebbül tudjon dolgozni az emberekkel. Cége azzal ért el sikert, hogy a vállalatok terjeszkedését és növekedését segítette elő.

Mabel nemzetközileg elismert szaktekintélye az ősi hawaii problémamegoldó művészetnek, a Ho’oponopononak. E művészet lényege egyszerű: békében lehetsz, mindegy, hogy mi történik körülötted. 12 évig intenzíven tanult mesterétől, PhD. Dr. Ihaelakalá Hew Lentől.

A legkönnyebb út - Oldd meg a problémáidat, és térj arra az útra, amely elhozza neked a szeretetet, a boldogságot, a gazdagságot és álmaid életét - című könyv szerzője. Nemrégiben publikált egy bővített kiadást, amely egy különleges ajándékot is tartalmaz „El Camino más Fácil para Entender Ho’oponopono. Las respuestas Más Claras a Tus Preguntas Más Frecuentes” (A legkönnyebb út a Ho’oponopono megértéséhez. A Legvilágosabb válaszok a leggyakoribb kérdéseidre). Ez a kiadás választ ad a hogyan, a mikor és a hol kérdésére ezzel az ősi módszerrel kapcsolatban. A tisztítás egyszerűen az emlékeid törlése és Zéró frekvenciára érkezés. Ugyancsak társszerzője az „Inspiration to Realization”, a „Thank God I…” és a “Más Allá del Psicoanálisis” című könyveknek.

Mabel második könyve, „Az élet legkönnyebb útja” Engedd el a múltat, élj a jelenben, és változtasd meg az életed mindörökre, tömören és konkrét témákról szól, ilyenek többek között: az intellektus, elengedés és áramlás, emlékek, megbocsátás, elvárások, értékítéletek, érzelmek, függőségek, boldogság, siker és pénz. A könyv értelmezést és gyakorlati modellt ad a könnyebb élethez a Ho’oponopono művészetén keresztül. A megértés teljes mértékben új szintjére visz bennünket, azzal, hogy hogyan engedjük el a múltat, hogy éljünk a jelenben és hogyan nyíljon meg a jövő minden lehetősége.

Mabel büszke első, ”El Camino Más Fácil para Crecer” (Felnőni a legkönnyebb úton) című gyermekkönyvére. Ez a könyv tele van szebbnél szebb illusztrációkkal, amelyek tündérmese módjára tanítják meg a Ho’oponopono alapelveit 3-100 éves gyermekeknek.

2014 őszén jelent meg első, nem saját kiadásban publikált műve, az Elmélkedéseim a Ho'oponoponoról. Ez a könyv is olvasható ma már magyar nyelven.

2017-ben a világon elsőként magyarul jelent meg nyomtatásban az utolsó, Maluhia, a boldog város című könyve. 

Mabelt a világbékéért végzett tevékenységéről is ismerik. 2012-ben a Mil Milenios tekintélyes béke-zaszlajával tüntették ki, ezzel hivatalosan békenagykövetté nevezték ki, elismerve világbéke-kezdeményezését: "a belső béke MAGA a világbéke".

2013 februárjában Hawaiion lovagrenddel és Dame címmel tüntették ki. 2015 januárjában elnyerte a Közönség Béke Díját (Public Peace Prize), amely nemzetközi, internetes szavazás alapján jutalmazta a legeredményesebb béke-aktivistákat.