Skip to content

Visszaélés

 

 Ho'oponopono és visszaélés

A Ho’oponopono tréningjeimen gyakran vesz részt egy vagy két olyan hallgató, akik visszaélés áldozatai lettek. Számukra mindig nagyon nehéz 100%-os felelősséget vállalni, és észrevenni, hogy ők voltak azok, akik ezt bevonzották, különösen, ha ez gyermekkorukban történt. Értsd meg, hogy áldozatként tekinteni magadra választás kérdése, és ha egyszer teljes felelősséget vállalsz, akkor ez felszabadít téged.

Egy romániai tréningem alkalmával említettem, mennyire fontos, hogy ne tekintsük magunkat áldozatnak. Elmondtam a résztvevőknek, hogy 100%-ig felelősök vagyunk minden egyes helyzetért és minden egyes emberért, akiket az életünkbe vonzunk. Néhány hallgató meglepődött a magyarázatomon. Majd egy hölgy feltette a kezét és ezt mondta: „amikor a lányom kicsi volt, ezt kaptam feladatként”.

Anya és lánya, mindketten részt vettek a tanfolyamon. A lány elkezdte mesélni a történetet, elmondta, hogy az emlékei még mindig élénkek. Emlékezett rá, hogy még mielőtt a valóságban is megfogant volna az anyaméhben, csillagokkal volt körülvéve, és ösztönösen tudta, hogy az egyik csillag közülük a mamája. Keresgélni kezdett, amikor hirtelen meglátott egy nagyon fényes csillagot, és abban a pillanatban tudta, hogy megtalálta az édesanyját.

Ezután a romániai tréning után ezt megírtam az egyik hírlevelemben, majd ezt az e-mailt kaptam Rossanától Argentínából:

“Szia!
Azért írok, mert olvastam a hírlevelet, és ennek a lánynak a története nem volt meglepetés a számomra, mert ugyanilyen történetet éltem át én is. Hét évvel ezelőtt volt, és tisztán emlékszem rá, hogy amikor elkezdődött az életem, előtte azt választottam, hogy nem születek meg. Azt mondtam annak az embernek, aki vezetett engem, hogy tévedésből választottam azt a családot, amit végül nem kaptam meg. De ez az ember azt mondta nekem, hogy meg kell nyernem őket, nem leszek egyedül, ő mellettem fog állni. Ezután kézen fogott engem, és odavezetett, ahol csillagok voltak, és magamra hagyott. Erről a helyről utaztam a csillagokon át az élet felé. Gondoltam, hasznos, ha megosztom ezt az élményt.
Szívélyes üdvözlettel.

Rossana”

Tehát ha nehéz pillanatokat vonzunk be a szüleinkkel, nehéz elfogadnunk, hogy mi választottuk ezt, mivel elfelejtettük, hogy kik vagyunk. Hogyan is tudnánk a választás lehetőségét elfogadni olyan tapasztalat alapján, mint ez? Bár nem tudatos szinten tesszük, van egy részünk, ami ezt jobban tudta.

Egy nap egy e-mailt kaptam: Ez az ember ugyanezt élte át? Kitalálod, kiről van szó?” Oprah Winfrey-ről. Figyeld meg. Nézz körül. Azok, akik rettenetes élményeket szereztek az életükben, azt választották, hogy már nem tartják magukat áldozatnak, és arra használják fel a tapasztalatukat, hogy más világot teremtesenek.

Te visszaélés áldozatának tartod magad? Itt az ideje, hogy felébredj és másképp tégy. Valami NAGY feladat miatt vagy itt. NAGY vagy. Csak nem emlékszel rá. Arra van szükséged, hogy túllépj az adósság megfizetésén, hogy ne emlékezz, azért, hogy megszabadulj és/vagy segíteni tudj másoknak, akik ugyanilyen tapasztalatot szereztek, és emlékeztesd őket, hogy a visszaélés fölött állnak.
Azért jöttünk, hogy kijavítsuk a hibákat, felfedezzük, hogy kik vagyunk és megszabadítsuk magukat. Az Univerzum mindig tökéletes és az élethelyzeteink egyszerűen rejtett áldások.

A probléma soha nem probléma, csak ahogy reagálunk a problémára, az a probléma. Soha nem te, vagy a másik személy az, csupán a programok azok, amelyek lejátszódnak a tudatalattidban. Ezek a programok képesek bevonzani a tökéletes helyzetet, és lehetőséget adni nekünk az elengedésre és a törlésre.

Engedd meg, hogy megosszak veled egy tanulmányt, amit fogva tartottak között végeztek. A fogva tartottaknak különböző személyeket mutattak meg, utána megkérték őket, mondják el, kit rabolnának ki közülük, kit nem. A túlnyomó többség válasza az volt, hogy azt választanák ki, akikről azt gondolják, hogy nem védekezne. Látod, néhányunk bevonz bizonyos helyzeteket és személyeket az életébe, anélkül, hogy annak tudatában lenne.

Nem azt mondom, hogy tapsolj egy támadás vagy egy rablás után, azt akarom mondani, hogy fogadd el: van valami benned, ami bevonzotta a támadót vagy a tolvajt, hogy te az ő áldozatának tekinthesd magad. Ismerd fel, hogy ezek folytonosan lejátszódó programok, és amikor megállítjuk a programokat, különböző dolgokat kezdünk bevonzani. Fontos, hogy ne érezzük magunkat bűnösöknek, de vállaljunk 100%-os felelősséget. Ily módon állíthatjuk meg azokat a programokat, amelyek az életünkbe vonzották mind a személyt, mind a helyzetet. És kérlek, mindig emlékezz arra, hogy a felelősség és a bűn nem szinonimák.

Kérlek, tudd, hogy benned semmi rossz nincsen. Vigyázz magadra és szeresd magad. És még fontosabb, hogy bocsásd meg magadnak, hogy áldozat vagy és bocsásd meg annak a személynek, hogy igazságtalanul bánt veled, azért, hogy a fájdalom el tudjon menni. Amikor nem bocsátasz meg, csak magadat bántod, nem a másikat.

Most tehát engedd el a bűnt, a szégyent és a haragot, és használd ezt a tapasztalatot arra, hogy egy másik áldozat életét tedd jobbá.

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/12016/hooponopono-abuso/