Skip to content

ÚT AZ EGÉSZSÉGHEZ, A BOLDOGSÁGHOZ ÉS A BELSŐ BÉKÉHEZ

Április 7. az Egészség Világnapja. Szeretnék veled együtt gondolkodni az egészség fontosságáról, nem csak a fizikai, hanem a spirituális egészségről is. Elsősorban azonban azt szeretném tudatni veled, hogy lehet az egészség a boldogság és a belső béke elérésének eszköze.

Nyilvánvaló, hogy az egészség témája mindannyiunkat foglalkoztat, társadalmi, és főleg egyéni szinten. Egyeseknek arról szól, hogy jól néznek ki, másoknak arról, hogy jól érzik magukat. Vannak, akik lehangolttá válnak, teli bűntudattal és nehezteléssel, egyszerűen azért, mert egy rossz diagnózist kaptak. Fel kell ismernünk, hogy minden betegség mögött áldás van, és a legrosszabb, amit tehetünk, hogy aggódunk és áldozatoknak tekintjük magunkat.

Amikor egy orvos azt mondja neked, hogy beteg vagy, az első, amit tenned kell, hogy köszönetet mondasz; a szeretet arcát tartod oda. Engedd el. Mondd neki: “szeretlek”. Meg kell értenünk, hogy az egészségi problémák valójában a múltból felhalmozott ismétlődő emlékek a tudatalatti elménkben. Ezért nem kell ellenállnunk nekik, hiszen aminek ellenállunk, az fogva tart. Egy betegséggel való szembesülésnek a legjobb módja az, hogy ellazulunk, lélegzünk, elengedünk.

A fájdalom annak egy jele, hogy van valami, amin változtatnunk kell. Ráadásul a test olykor úgy enged el, hogy azt fájdalmon vagy kellemetlenségen keresztül teszi. Előfordul, hogy egy egyszerű rosszullét miatt aggódunk, azt hisszük, hogy a rosszullét balszerencse vagy a sors. Ezt megváltoztathatjuk, az élethez való hozzáállásunktól függően. Lehetséges anélkül továbblépnünk, hogy számítana, milyen betegségről van szó. Engedd el és rá fogsz jönni, hogy van megoldás az ilyen problémákra.

Képzeld el, hogy haladsz egy úton, belebotlasz egy betegségbe, figyeld meg és hagyd elmenni. Nézz körül, hogy tesz a folyó, amikor egy követ talál. Bízzál, a vele való találkozás nem kell, hogy aggodalommal töltsön el, lehet lehetőség arra, hogy jobban megismerd magad. Emlékezz, hogy még rossz egészségi állapotban is lehetsz békében és lehetsz boldog. Sokszor a betegségek azt mutatják meg, hogy gondolkozunk. Ha megváltoztatjuk a gondolatainkat, megváltoztatunk mindent. És ne felejtsd el, hogy ha gondolkozunk, akkor a múltban vagyunk.

Ugyanakkor békét fizikai aktivitással is bevonzhatsz, nos, a sport egy eszköze a társadalmi érintkezésnek és egyértelműen ösztönzőleg hat a jó közérzetre és az egészségre is. Véletlenül éppen április 7-e a Nemzetközi Sportnap a Béke Előmozdításáért is.

Ha mindannyian megértjük, hogy a fizikai aktivitás nem csak időtöltés, hanem a jobb életminőség elérésének módja is, meg fogjuk érteni annak valódi értékét: érezzük jól magunkat saját magunkkal. A sport haladás a béke felé, lépcső a boldogsághoz és a régi emlékeinktől való megszabaduláshoz. elengedés és haladás.

Elmondom nektek, hogy a 2019-es körutamat Mexikóban és Kolumbiában kezdtem, azokban a szép országokban, ahol Ho’oponopono, a Zero Frequency® és A legkönnyebb út a békéhez, a boldogsághoz és a bőséghez tréningeket tartottam. Nekem személy szerint a mozgás erőt adott, energiát a több szeretet adásához, és jobban éreztem magam attól, hogy vigyázok magamra. Nem adhatok olyasmit, amim nincs.

Ez az utam arra is szolgált – személy szerint -, hogy egy nagyon fontos szemponton dolgozzak és osszam meg veletek, ami ugyancsak összefügg az egészséggel: az evéstől való függésen. Sokunkkal van ez így, és ez az, ami lehetővé teszi, hogy az érzelmi fájdalmat jobban megértsük. Sokan vesztegetünk túl sok energiát és értékes időt, hogy folyton az evésre gondolunk. Ennek a gyökere több összetevőben is megvan, mint a stressz, a szorongás és a szenvedés.

Természetesen ezen dolgoznunk kell és türelmeseknek kell lennünk. Ehhez különböző fázisokon kell átmennünk, hogy szakítsunk ezzel a függéssel. Ez főleg tudatos viselkedésből, a hogy és miért csinálod tényezőkből áll. Szembesülni tudni az érzéseiddel és nem félni tőlük. Itt van például a Ho’oponopono, az ősi problémamegoldó művészet és a belső gyermekeddel (tudatalatti elméddel) való el munka, amelyek nagyon sokat segítenek, mivel éppen ez az a részünk, amely mind a fizikai, mind az érzelmi dolgainkat kezeli.

Fontos megértenünk, hogy az egészség a fizikai, a szellemi és a spirituális jóllét teljes állapota, és nem csak a bajok és betegségek hiánya. Egészségesnek lenni annyi, mint egyensúlyban, békében lenni önmagunkkal, hálásnak lenni azért, amink van, ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, amiről azt hisszük, hogy hiányzik nekünk.

Bízom benne, hogy – engem is beleértve – gondolkozhatunk és dolgozhatunk az egészségünkért és a jóllétünkért, megértve, hogy ha mi boldogok vagyunk, békében és egészségesen élünk, a világ is így él.