Skip to content

Színpadról

Ho’oponopono – díszletek között

Sokan jelzitek aggodalmatokat azoknak a hitelessége és kvalitásai miatt, akik a Ho’oponoponot tanítják. Nagyon gyakran írnak nekem és kérdezik, hogy ezeknek adtam-e engedélyt erre vagy arra, hogy tanítsanak, miután egyszer elvégezték nálam a tanfolyamot. Őket felvilágosítom, hogy a bejegyzett anyag használatára van engedélyem, azonban oktatási engedély kiadására nincsen.

Fontos, és mindig megkérnek, hogy tisztázzam a szervezőim felé világszerte: a Ho’oponoponot nem csak szavakon keresztül tanítjuk. Ezért van az, hogy ahogy Ihaleakalá mondja: “Könnyűnek tűnik a tanítása, de nem az”. Ez alkalommal Romániában volt alkalmam gyakorlatias módon, nagyon időben bemutatni ezt a koncepciót, hála egy kislánnyal történt esetnek. Ez az eset kiválóan megerősített engem is, hogy mindig sokat tanulok a tanfolyamon részt vevő gyerekektől. Élvezem a jelenlétüket, és el vagyok ragadtatva tőlük! Ahogy mindig mondom nekik, a gyerekeket nem lehet becsapni.

Ez alkalommal Bukarestben egy 5 éves kislány jött a tanfolyamra a mamájával, aki második alkalommal végezte el a tanfolyamot. A kislány megkérte őt, hogy legközelebb vele együtt menjen. A tanfolyam alatt a kislány több alkalommal egyik oldalról a másikra járkált, sétálgatott előttem. Rámnézett és figyelt, mialatt magyaráztam, majd néhány nagyon színes és szép rajzot hozott oda, amiket ő maga festett nekem. Ezekre ráírta, hogy szeret engem. A hallgatóság természetesen ennek szemtanúja volt, mindannyian mosolyogtunk. Megkérdeztem: “Azt hiszik, hogy ezeket a szerelmesleveleket azért kaptam, amit szavakkal fejezek ki? Semmi esetre sem. Ő látja azt, amit nem mondok ki. Ő látja azt a munkát (tisztítást), amit végzek, miközben beszélek!” Ily módon igazoltam, hogy mennyire fontos az a munka, amit a díszletek között végzünk, saját magunkkal. Nagyon fontos a tisztítás és a felkészülés, amit előtte, alatta és utána végzünk el.

Hihetetlen áldásban van részünk, amikor Ho’oponopono tanfolyamot végzünk annál, aki azt engedéllyel tartja, és főleg felkészült, mert sok Ho’oponopono tanfolyamot végzett és különösen azért, mert jó ideje gyakorolja is azt. Ugyancsak fontos, hogy az a személy, aki tartja a tanfolyamot, ne gyakoroljon semmiféle más technikát a Ho’oponoponon kívül; biztosnak kell lennie abban, hogy a belső gyermeke nem zavarodik össze és képes lesz automatikus tisztítást végezni. Fontos, hogy ez a személy tudja, hogyan kell a termet oltalmi hellyé változtatni, hogy maga a terem is segítsen nekünk tisztítani és védelmezzen bennünket. Ezért van az, hogy amikor korrektül és engedéllyel tanítjuk a Ho’oponoponot, az Univerzum védőpajzsát kapjuk meg. Ezért van az, hogy az emberek ott olyan dolgokat engednek el, amelyeket egyébként több életen át lennének képesek elengedni. Az áldás ilyen esetekben leírhatatlan.

A másik kulcsfontosságú dolog az, hogy ha egy Ho’oponopono tanfolyamot vagy műhelyt szakszerűen tartanak meg, általában fáradtságot vált ki belőlünk, a nagy mennyiségű tisztítás miatt, amit a tanfolyam alatt véghez viszünk. Mindig emlékeztetem a hallgatóságomat: “Bár úgy tűnik, hogy úgy voltatok itt, mintha semmit nem csináltatok volna, a tanfolyamokon nagyon sok munkát végeztek, ezért ahogy hazaértek, és úgy érzitek, hogy le akartok feküdni, ne is gondolkozzatok ezen. Figyeljetek a testetekre és menjetek az ágyba”.

Figyelemre méltó, hogy azok, akik álmatlanságban szenvednek, vagy alvási nehézségeik vannak, úgy jönnek vissza másnap, hogy rég’ nem aludtak ilyen jót, több órán keresztül nem ébredtek fel.
Dr. Ihaleakalá mindig azt mondja: “Amíg a teremben vannak, tökéletes védelem alatt állnak. Kint már tőlük függ”. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy mit csinálnak a belső gyermekeink, mialatt a tanfolyamon vagyunk, ezt válaszolta: “Mialatt itt vannak, az Unihipilijük (belső gyermekük) jól elvan, kártyázik stb. Kint a helyzet megváltozik”.

Vannak olyanok, akik annyira bíznak az ilyen tanfolyamok hatékonyságában, hogy táv-jelenléttel vesznek részt rajta. Képzeld el! Az emberek eredményeket látnak, akkor is, amikor távolról vannak jelen! Ahogy Dr. Ihaleakalá mondja: “Ők nagyon intelligensek. Tudják, hogy ami törlődik a jelenlevőkből, törlődik belőlük is”. Világos, hogy ez csak akkor lehetséges, amikor a folyamat korrektül megy végbe és az Univerzumot jelenlevőnek tudja, amely védelmezi és azt készíti elő, hogy ez megtörténjen.

Az Istenség azt mondja nekünk: Amikor mozogsz, “ÉN” mozgok. Amikor egy lépést teszel, “ÉN” teszek egy lépést. De amikor eltévedsz, “ÉN” tisztítom az utat. De egyetlen perccel sem előbb vagy később.” Ez azért van, mert időnként, még mielőtt elköteleznénk magunkat, a dolgok félelmet keltenek bennünk. Ezt az első lépést neked kell megtenned, a bizalom mellett kell szavaznod. Tudom, hogy félelmet kelt és ezért kifogásokat keresünk, de amikor bízunk, a siker garantált!

El sem tudod képzelni, micsoda áldást kapsz, amikor megmutatod az Univerzumnak, hogy bízol.

A tanfolyam olyasvalami, ami az Istenség és közötted történik. Ezért van az is, hogy ha nem fizetsz, akkor nem is kapsz. A saját magad és a tanfolyam megbecsülése, amit megérdemelsz és amit ajándékozol magadnak, beleértve az anyagi erőfeszítést is (félelem érzése és megteremtése), amikor nem tudod kifizetni, különböző kifejezési formák az Univerzum felé, hogy bízol.

Ahogy Dr. Hew Len mondja, a tanfolyamon nagyon mérgező emlékekkel dolgozunk. Tudatában vagyok annak, hogy a legrosszabb ellenségeim jönnek el a tanfolyamaimra, és ezt azért teszik, hogy új lehetőséget adjanak nekem javítani, helyreállítani. Tudom azt is, hogy csak amikor én tisztítok, te akkor kapod meg azt, ami megfelelő és tökéletes a számodra, és főleg akkor kapod meg az oltalmat. Nem mindenki kapja és hallja ugyanazt, tudtad ezt? Isten nem úgy bánik velünk, mint a jószággal. Aszerint kapsz, amint adsz. Mindannyian egyediek vagyunk és azt kapjuk, ami a mi számunkra megfelelő és tökéletes, ezért aki tanít, annak tudnia kell zérón lenni és tisztítani, mialatt beszél!

Mi, akik tanítunk, magunkért tesszük azt. Az áldozatok kora lejárt. Ha elérjük azt, hogy közületek valaki töröl, az, amit töröl belőletek, belőlünk is törlődik. Azt mondják, hogy azt tanítjuk, amit szükséges megtanulni! Én mindig azt mondom a tanítványaimnak, hogy nekem több törölni valóm van, mint nekik. Ezért állok előttük!

Ha én nem tudom, hogy mi megfelelő a számomra, hogyan tudhatom, hogy mi megfelelő a számodra? Ugyanez történik, ha megkérdezel tőlem valamit, és nem megfelelő választ adok, mert nincs gyakorlatom a tisztításban, és inspiráció helyett az emlékeim alapján reagálok. Ez se neked, se nekem nem jó. Mindennek megvan a következménye.

Mindannyiunknak szüksége van a Ho’oponopono tanfolyamok elvégzésére, hogy továbbra is inspiráció alapján tisztítsunk és működjünk. A Ho’oponopono újratréningezés, és sokszor el kell végezned és meg kell hallgatnod az információt, hogy újra és újra taníthasd az Unihipilidet (belső gyermekedet, lányodat vagy fiadat).

Szeretlek,
Mabel

Mabel Katz, 2011. november 17.
Forrás: http://www.hooponoponoway.net/21026/ho%e2%80%99oponopono-entre-bambalinas/