Skip to content

Mire jó a tanfolyam?

Több, mint 150 ember jelent meg a Ho’oponopono konferenciámon Zágrábban, Horvátországban. 100-ra “számítottunk”, de meglepetésünkre 150-en jöttek el. A horvátok olyan kedves és odaadó emberek, a szállodának sem volt ellene kifogása. Nem okozott nekik problémát, hogy a váratlan 50 vendég számára megnyissanak egy különtermet.

Néhányan azt kérdezték tőlem, miért kell nekem Ho’oponopono tréningeket tartanom. Mit csinálok a tréningeken? Nos, nem hibáztatom őket, amiért azt tanulták meg, amit az internetről tudnak a Ho’oponoponoról, vagy amit valaki mesélt nekik róla. Így olyan dolgokat mondtak, mint: “Csak a négy mondatot kell ismételned! Akkor ha jól értem, hogy mi a Ho’oponopono, miért kell nekem fizetnem és tréningre jönnöm? Most már tudom!”

Valaki kicsit megorrolt rám, amikor elmondtam neki, hogy én nem a híres négy mondatot tanítottam, és Ihaleakalá sem ezeket tanítja, mivel ez a négy mondat nem része a tanfolyami kézkönyvünknek.

Nem szereted az okoskodókat? Azt hiszik, hogy tudnak. Agyafúrtak és veszélyesek!

Így van alkalmam megosztani veled, mit válaszoltam a tréningre vonatkozó kérdésre, de azt gondolom, ez a magyarázat, amit egy Ho’oponopono hallgatóm adott, sokkal jobb az enyémnél:

“Aloha, Mabel! Köszönöm a lehetőséget, hogy megkértél, osszam meg veled és a többi hallgatóval azokat az okokat, ami miatt újra eljövök a tréningekre:
- A Ho'oponopono a legkönnyebb út, de az a trükk, ahogy fenn tudjuk tartani 24 órán és 7 napon át, már nem annyira. Azzal, hogy visszajövök a tréningekre, tudom, hogy az Unihipilim (belső gyermekem), a tudatalattim értelme ösztönözve (és nevelve) van arra, hogy tisztítson értem 24 órán és hét napon át. Mikor a “gyermek” valóban benne van a folyamatban, a Ho’oponopono folyamatosan működik, és minden reggel, amikor felkelek, egyre könnyebbnek érzem magam, mert egész éjjel tisztítottam. Amikor eljövök a tanfolyamra, mindig tanulok valami újat, mélyebbre jutok a folyamatban, és az anyag egyre ismerősebb a tudatos elmémnek, amely egyre lelkesebben bízik a folyamatban. Az a terem, ahol a tréning zajlik, tisztító vákuum az emlékek számára. A munka legjava ott zajlik. Az ember szinte úgy érzi (néha ténylegesen úgy érzi), hogy az emlékek a belsejéből a levegőben szívódnak fel. Egy nagy csoportban sok emlék kerül felszínre és illan el. Ráadásul amikor valaki tudatosan tisztít ebben a teremben, a folyamat felerősödik és a jelenlevők hasznára válik, tehát ha valaki olyan szerencsés, hogy jelen lehet, amikor a hallgatók folyamatosan tisztítanak, biztos lehet benne, hogy egyre több emlék fog búcsút inteni. A tanfolyamra való visszatérés szolgálat mind a magam, mind az új résztvevők számára. Az Én Békéje. Oren White smoke”

Ahogy Oren helyesen mondja, ha napi 24 órában képes akarsz lenni ennek a gyakorlására, ehhez tréningezni kell magad, és az eszközök is a segítségedre vannak, mert lesznek olyan időszakok, amikor nem leszel képes elengedni, ellenállsz és reagálsz, tehát szükséged lesz minden lehetséges segítségre.

Amiatt is érdemes eljönnöd, hogy lehetőséget kapj tisztítani a családoddal, a rokonaiddal és az őseiddel. Az emlékek 90 százaléka az őseinktől származik. Igen, nem tudhatjuk, melyek azok az emlékek, amelyek a tréning alatt törlődnek, de biztosan el tudjuk képzelni és hálát adhatunk értük.

Most Romániában alkalmad lesz új hallgatók és/vagy ismétlők között részt venni. Szombaton általános Ho’oponopono tanfolyamunk lesz. Utána vasárnap Ho’oponopono tréninget tartunk kizárólag ismétlőknek. A vasárnap azok számára van fenntartva, akik már végeztek tanfolyamot.

Szoktam egynapos Ön-azonosság a Ho’oponopono alapján tréninget is tartani. Ezek a kurzusok a The Foundation of I, Inc. (Freedom of the Cosmos) tanfolyamai, és tényleg nagyon vidámak és NAGYON KÜLÖNEGESEK szoktak lenni. Ahogy Oren mondja, egy teremben lenni más Ho’oponopono-t gyakorló tisztítókkal óriási különbség, és hatalmas lehetőséget teremt mélyebbre menni a tisztításban. Soha nem tudhatod, mi történik, amikor a megfelelő helyen vagy, a megfelelő időben, a megfelelő emberekkel.

Azok a távhallgatók, akik befizetik a részvételi díjat azért, hogy a nevük rajta legyen a listán, és személyesen azonban nincsenek jelen, észlelik a hatását és az előnyét, képzeld el, ha még jelen is vagy!

Készen állsz, hogy elengedj és a következő szintre lépj? Akkor találkozzunk Bukarestben a jövő héten!

2012. ősze