Skip to content

Melyik a Te utad?

 Mi a helyzet a megerősítésekkel és a vizualizációval?

Ahogy azt a vonzás törvénye és a Ho’oponopono tanítjál, 100%-ban felelősek vagyunk a valóságunkért. De milyen módon vagyunk felelősek? Felelősek vagyunk a gondolatainkért, amelyek meghatározzák a sorsunkat.

Gondolataink az emlékeink erős ellenőrzése alatt állnak. Tudtad, hogy az emlékeink 90 %-a az őseinktől származik, és hogy azokat az életek végtelen során át halmoztuk fel? Ezért aztán amiről azt gondoljuk, hogy elhatározásaink alapját képezik, annak sok esetben semmi köze nincs a pillanatnyi gondolatainkhoz.
És azt tudtad-e, hogy másodpercenként 15 bit információnak vagy tudatában? Amikor valójában 11.000.000 bit információd van másodpercenként, és nem is tudsz róla, hogy ezek léteznek és folyamatosan jelen vannak? Ezek a bitek elmúlt emlékek, amelyeket elraktároztál, és amelyek elhatározásaidat, véleményeidet, értékítéleteidet, elvárásaidat és félelmeidet ellenőrzésük alatt tartják. Mindez megakadályoz abban, hogy elérd valódi teljesítőképességed és belső békéd.

Amikor megerősítéseket alkalmazunk és vizualizálunk, azt a 16 bit/mp információt manipuláljuk, amelynek tudatában vagyunk. Ez a 16 bit/mp tudni véli, mi a megfelelő és tökéletes! A Ho’oponoponoban megtanulunk elengedni és engedélyt adni Istennek. A Ho’oponopono tisztítása Isten univerzumának jóságát tárja ki nekünk. Azzal a 11.000.000 bittel dolgozik, amelynek nem vagyunk tudatában. Amikor elengedünk és átadjuk magunkat Neki, csak akkor tud az érdekünkben eljárni; és nekünk nem kell tudnunk azt, hogyan működik!

Ez az, amit Joe Vitale felfedezett, amikor rátalált a Ho’oponoponora, és ez az oka annak, hogy azt mondom: a “Ho’oponopono túl van a Titkon”. A megerősítések csak azt mondják Istennek, mit tegyen értünk, mintha Istennél jobban tudnánk, mi a megfelelő és tökéletes a számunkra. A Ho’oponoponoval és a tisztítással engedélyt adsz Istennek, aki nálad jobban tudja, hogy mi az a megfelelő és tökéletes, amit neked elhozzon.

Engedd meg tehát, hogy megkérdezzelek: azt akarjuk hangoztatni Istennek, hogy többet tudunk nála, vagy inkább elengedünk és engedélyt adunk neki, hogy elhozza nekünk azt, ami megfelelő és tökéletes?

Még a betegség is lehet rejtett áldás. Sokszor a fájdalom egy formája az emlékek elengedésének, ugyanis a testünk CSUPA emlék! Szeretem a fájdalmat és a betegséget. Azt mondom nekik, szeretlek, mint az elengedés és az engedélyadás kifejezését Isten felé, hogy a gyógyítást elvégezze. Nem azért teszem, hogy a fájdalom vagy a betegség eltűnjön. Azért teszem, hogy békében lehessek akkor is, amikor beteg vagyok.

Meglátod, Isten minden alkalommal tesz valamit, amikor elengedsz és azt mondod, “Köszönöm” és “Szeretlek”, mert Isten tudja, mi a megfelelő és tökéletes a számodra ebben a pillanatban. Csupán ezt kell mondanod. Ez minden. Engedélyt kell adnod a gondolkodás helyett, miszerint TE meg fogod tudni oldani.

Ugyanez vonatkozik a vizualizációra. Isten az, aki teremt, amikor a Ho’oponopono bármely eszközét használod. Ha láthatod Isten munkáját, ha láthatod az isteni átváltoztatást, jó neked. De nem te vagy az, aki azt elvégzed. A te munkád csupán kimondani, és utána engedélyt adni Istennek, hogy az legyen, amit ő teremt. Isten az, aki azt hozza el, ami megfelelő és tökéletes. Neki nincs szüksége arra, hogy javaslatokat tegyél arra, milyen színt használjon, hogyan tegye, és milyen eredménynek kell születnie.

Tehát még egyszer: a megerősítések és a vizualizáció arrogáns formája a 16 bit/mp információnkkal való gondolkodásnak, ráadásul azt hisszük, hogy többet tudunk Istennél, és hogy ezért neki szüksége van a mi javaslatainkra.

Michael Beckwith szerzetes azt mondja, hogy a megerősítések óvodás dolgok. Felébredünk, játszunk velük, és azt vesszük észre, hogy milyen hatékonyak vagyunk. Most előléptetnek bennünket, és saját magunk lehetünk. Ez a mi munkánk: lenni. Amikor létezel, az áramban vagy, engedélyt adsz Istennek, hogy vezéreljen téged, oltalmazzon, és a megfelelő időben a megfelelő helyre tegyen téged. Ismerősen hangzik?

Ahogy mindig mondom, azt kell tenned, ami a te számodra működik. Nincs kétségem, hogy a megerősítések és a vizualizáció működhetnek. Ilyen hatékonyak vagyunk. Teremtünk a gondolatainkkal. Holott sokkal egyszerűbb ismételni a “szeretlek” és a “köszönöm” szavakat, elengedni, és engedélyt adni Istennek, aki minket teremtett és mindenkinél jobban ismer minket.

Nos, több éve gyakorlom az elengedést és az engedélyadást, és biztosíthatlak, hogy most sokkal több mindenem van, mint amit valaha kérhettem volna. Álmaimban sem képzeltem olyan életet magamnak, mint amit most élek.

Meg akarod szabadítani magad? Adj hát engedélyt Istennek, aki többet tud!

Mabel Katz, 2010. szeptember 6.
Forrás: http://www.hooponoponoway.net/blog/2010/09/06/hooponopono-afirmaciones-visualizaciones/