fbpx Skip to content

Mabel Katz inspirációi

Csodákról, betegségekről, feltétel nélküli szeretetről és egyebekről

Avagy hogy formálja át a gondolkodásunk a Ho’oponopono

Miután megjöttél Miamiból és hamarosan New Yorkba utazol, hogy megtartsd a következő Ho’oponopono előadásodat, talán akad egy kis időd, hogy beszélgessünk néhány olyan dologról, amik jelen vannak a mindennapi életünkben és gyakran törjük rajtuk a fejünket… habár tudjuk, hogy nem kellene.
Tudom, hogy inspirációból válaszolsz, így számunkra olyan fontos dolgokat közvetítesz, amelyek mindannyiunk javát szolgálják.
Mit hívnak elő benned az alábbi fogalmak?

Csoda
A csoda – ahogy Deepak Chopra mondja – a legkisebb erőfeszítés. Amikor az áramlatban vagyunk, amikor Zérón vagyunk, amikor nem gondolkozunk és nem aggódunk, akkor és csak akkor tesszük lehetővé, hogy vezérelve legyünk. Ilyenkor relaxálunk, és hagyjuk, hogy az Univerzum meglepjen bennünket. Csodák azok a meglepetések, amiket az Univerzum ajándékoz nekünk. Olyan természetfölötti dolgok ezek, amikre nem találunk magyarázatot. A csodák valóban léteznek, ha engedélyt adunk Istennek, hogy ő cselekedjen, hiszen mi magunk az elménkkel nem vagyunk képesek csodákat teremteni. Inspirációval élve azonban nincsenek határok. Minden áldott nap érhet bennünket még nagyobb meglepetés.

Betegség
A betegségek emlékek, amiket mi magunk teremtünk meg saját magunknak. Megsebezzük magunkat, ártunk magunknak a korlátozó gondolatainkkal, az értékítéleteinkkel, a véleményeinkkel, a hiedelmeinkkel. Vevők vagyunk a betegségekre! Ragaszkodunk hozzájuk és hiszünk bennük. Fontos tudnunk tehát, hogy a betegségek emlékét is törölhetjük a Ho’oponopono eszközeivel. Erre megvan bennünk a képesség. Ne álljunk ellent nekik, hiszen aminek ellenállunk, az fogva tart. Mutassuk nekik mindig a szeretet arcát. ’Szeretlek’ – mondjuk a betegségnek, és engedjük el. Ne engedjük, hogy ő irányítson minket.

Boldogság
A boldogság elhatározás kérdése. Eldönthetem minden pillanatban, hogy át akarom-e élni. El kell kezdeni gyakorolni, és utána természetessé válik. A boldogság semmi olyantól nem függ, ami rajtunk kívül van. Nincsenek tárgyak, nincsenek személyek, akik engem boldoggá tudnak tenni. Gondolj csak bele, nem létezik annyi pénz, ami boldoggá tenne, nincs olyan ház, ami elég nagy lenne, a házastárs soha nem tökéletes… A boldogság olyan tapasztalat, amit kizárólag munkában találhatunk meg. Az egész életünket azzal töltjük, hogy kívül keressük, miközben olyan dolgoktól függünk, amikről azt hisszük, hogy boldoggá tesznek, de az nem a boldogság. A külső dolgok lehetnek kellemesek, szórakoztatók, élvezetesek, de ezek mindig időlegesek. A boldogság tartós állapot, mégpedig minden különösebb ok nélkül.

Barátság
Származhat előző életekből… valamikor már voltunk együtt, ezért vannak közös kötelékeink. Barátunk lehet olyasvalaki is, akit most ellenségemnek nevezek. Az ellenség az a nagyszerű lélek, aki elvállalta ezt a szerepet. Azt mondta: ebben az életben kemény leszek veled, hogy lehetőséget adjak neked a fejlődésre.
Barátom az, akivel tudok beszélgetni. Azt hiszem, a legjobb barátunk Isten. A belső gyermekünk (tudatalatti elménk) szintén lehet a barátunk, őt a szövetségesünkké kell tennünk, hogy a részünkké váljon. Mert ha nem tesszük azzá, nem működünk együtt, egyedül nem vagyunk képesek az életünk megváltoztatására. Annyira sok emléket hordoz a belső gyermekünk.

Feltétel nélküli szeretet
Csakis bennünk létezik, és Istentől ered. Talán, ha másik bolygóra megyünk, megtapasztaljuk. Így mesélnek róla azok, akik átkelnek a túloldalra és visszatérnek. Ez az a szeretet, A SZERETET, amit ezen a bolygón olyan nehéz megismernünk, hiszen mindig valamiféle feltételt szabunk: Szeretlek, de… vagy Szeretlek, mert… Mindig csere tárgya. Előfordul, hogy eljuthatunk a feltétel nélküli szeretethez, minden különösebb ok nélkül. Ám amikor keressük, még lejjebb, még lejjebb és még lejjebb ásunk, még mindig találunk valami apró feltételt. Végső soron akkor fogjuk megismerni, akkor fogunk rá emlékezni, amikor innen elmegyünk. Mégis azt hiszem, ez az, amit mi magunk itt keresünk, és a keresés közben veszünk el. Azért vagyunk itt, hogy emlékezzünk. A lelkünk valamilyen módon emlékszik a feltétel nélküli szeretetre, és itt kicsit kétségbeesetten keresi.

Gazdagság
Attól függ. Lehet a lélek gazdagsága, ez pedig a boldogság. Micsoda gazdagság az az érzés, hogy egyek vagyunk Istennel! Beszélhetünk anyagi gazdagságról is, amit végső soron el kell engednünk. Nem azért, mert rossz vagy ne élhetnénk vele, hanem azért, mert nem akarunk függeni tőle. Csak akkor lehetünk boldogok és élhetünk békében, ha nem akarjuk felhalmozni az anyagiakat.
Attól függ tehát, hogy milyen gazdagságról beszélünk, de ha boldogok vagyunk, minden különösebb ok nélkül, akkor máris gazdagok vagyunk. A boldogsághoz nem kell pénz és nem kellenek anyagi dolgok.

Munka
Mondhatjuk, hogy a munka erőfeszítés. A munkát az értelmünk úgy határozza meg, mint valamit, ami nincs ínyünkre: muszáj dolgozni, nincs más választásunk. Ugyanakkor a munka lehet olyan tevékenység is, amit nagyon szeretek, amit nem is hívhatok munkának. Lehet erőfeszítés is az, amit csinálok, hogy többet kapjak érte.
Az a tapasztalat, hogy az emberek nem akarnak dolgozni, nem akarnak erőfeszítést tenni. Azt akarják, hogy mindent odaajándékozzanak nekik. Az életben azonban minden visszatér: ha nem adok, nem is kapok. Ennyire egyszerű.
Mindannyian szeretnénk megtalálni azt a munkát, amit nem is nevezünk munkának. Szeretnénk azt csinálni, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a küldetésünket.

Béke
Amikor nem gondolkozunk, amikor az ürességben vagyunk, amikor senkitől és semmitől nem függünk magunkon kívül – ez a valódi béke. Nehéz definiálni. A béke elfogadás, a magam és mások elfogadása olyanoknak, amilyenek. Ráébredés arra, hogy nem test vagyok. Felismerés, hogy ki vagyok én. Akkor vagyok békében, ha nincs szükségem arra, hogy igazam legyen. Olyan tapasztalat ez, ami teljes egészében kívül esik a komfortzónánkon. Azt mondjuk, hogy akarjuk, és mégis kényelmetlennek bizonyul. Még unalmas is. Attól félünk, hogy békében unatkozni fogunk. Legyünk tudatosak, legyünk éberek és óvatosak!

Új kor
Mióta mondjuk, hogy új korban élünk? Új időket élünk… a Föld ébred. Körben forgunk, arra árva, hogy a többiek is felébredjenek és ünnepelhessünk. De türelmeseknek kell lennünk. Tudomásul kell vennünk, hogy az idő nem létezik, tehát a jelenben kell maradnunk. Élvezzük, hogy felébredtünk, élvezzük mi magunk, hogy ébren vagyunk. Ne arra törekedjünk, hogy másokat ébresszünk rá erre az új korra.

Álmok
Álmodhatok akkor, amikor éjszaka alszom. Ezek az álmok ismétlődő emlékek, amik jöhetnek akár más életekből is. Új lehetőségek a tisztításra. Álmodhatunk a kívánságainkról is, könnyen lehet, hogy Isten helyez valami kívánságot a szívünkbe, mert ezek „jelzések” az úton, hogy ne tévedjünk el, hogy ne menjünk át a túloldalra.
Sokszor mondjuk, hogy de jó lenne ezt csinálni, de jó lenne ott lenni – ez rendben is van, de fontos, hogy ne ragadjunk bele a helyzetbe. Hagyjuk magunk mögött, mert az „útjelzés” ott lebeg, így nem tévedhetünk el. Nyitottnak és rugalmasnak kell lennünk, mert az út menet közben változhat. Figyeljük meg az álmokat, ne ragaszkodjunk hozzájuk, engedjük, hogy vezérelve legyünk. És ami a legfontosabb, engedjük el az elvárásainkat. Mert mi nem tudjuk, mi a megfelelő és a tökéletes a számunkra. Ezért adunk engedélyt Istennek.
Az idő valóban illúzió. Mintha ebben a korban, amiben élünk, minden felgyorsult volna… Ahogy szoktuk, ezúttal sem tervezzük meg előre a következő magyarországi látogatásod. De kérlek, őrizd a szívedben a szeretetünket és a hálánkat. Jól tudod, hogy bármikor szívesen látunk Budapesten.
Igen, minden tekintetben felgyorsultunk, ennek megvan a pozitív és a negatív oldala. Az Univerzum természetesen úgy tökéletes, ahogy van. Albert Einstein beszélt a relativitás elméletéről: attól függően, hogy éppen mit csinálunk, telik lassabban vagy gyorsabban az idő. Minden relatív.

Hamarosan keresünk egy őszi időpontot a naptárban Magyarország számára, amikor Európába utazom. Mindig örömmel megyek hozzátok.
2016 nagyon különleges év mindannyiunknak. Nagyon vigyázzatok magatokra!

Köszönöm a lehetőséget.

Móra Klára
www.HooponoponoWay.hu