Skip to content

LEHETŐSÉGÜNK AZ ÚJJÁSZÜLETÉSRE

A Húsvét ünnepe a mindenfajta elnyomás és rabszolgaság alóli felszabadulás ünnepe, legyen az lelki, szellemi, érzelmi vagy fizikai, de akár társadalmi is. 

Itt az ideje, hogy felszabadítsuk magunkat és a valódi változás részesei legyünk.

Ez a hét az év egyik leginspirálóbb hete. A Húsvét – mind a keresztények, mind a zsidók számára – jelképe az önmagunkkal való találkozásnak, az újjászületésnek és a szeretetnek. „Véletlenszerűen” ebben az évben egybeesik a Föld Nemzetközi Napjával is. Mindkét ünnep alkalom és fontos pillanata a tudatosodásnak, mindannyiunk számára.      

A jó hír az, hogy ez a gondolkodásbeli változás tőlünk függ.

A világ nagy változásainak idejét éljük, amelyek arra hívnak, hogy reagáljunk, tudatosak legyünk és részt vegyünk a valódi átváltozásban. Itt az ideje magunkba néznünk, és elkezdenünk az annyira keresett béke útján haladni, kinyílnunk a lehetőségekre, amiket az Univerzum kínál nekünk. Ez a változás a szívünkben kezdődik; fontos, hogy az inspirációt kövessük lépésről lépésre, és bízzunk.   

Ebben az örvényben, ahol időnként a múlt vagy a jövő foglya vagy, el kell engedned azt, ami zavar és helyet kell adnod a szeretetnek és az elfogadásnak. Minden egyes nap egyedülálló alkalom a boldogságra, mindegy, mi történik körülöttünk, anélkül, hogy elengednénk azokat a csodálatos pillanatokat és csodákat, amiket Isten nekünk tartogat.

Itt az ideje felelősséget vállalni és tudatossá válni azért a nagyszerű bolygóért, amin élünk, és a szerepünkért ebben a nagy űrhajóban, ami szállít minket. A Föld hatalmas és csodálatos élettér, a megértésen túli áldás.   

Itt és most lenni kiváltság. Kiválasztottak vagyunk az evolúciónak erre a fontos pillanatára. Itt az ideje, hogy túllépjünk azon, amit „problémák”-nak nevezünk, és boldogok legyünk. Össze kell fognunk, egységben kell lennünk, mint egyetlen élő szervezet, mert az Anyaföld ugyanazt érzi, amit mi érzünk. Vigyáznunk kell magunkra és vigyáznunk kell rá. Felelősek vagyunk a jólétéért, akárcsak a sajátunkért, és van elegendő erőnk ahhoz, hogy a belső fényünk megvilágítsa az utat.   

Ha az elfogadást gyakoroljuk és elfelejtjük mindazt, amit arról tanítottak nekünk, mi a „megfelelő”, megtalálhatjuk a békét, amire a világnak szüksége van. A tudatos béke, a hálaadás és a bizalom az eszközeink a boldogabb élethez és a szívünkben levő fény felkapcsolásához.

Mabel Katz