Skip to content

Kapcsolatok…

Egy évvel ezelőtt értem el arra a pontra, hogy nem vagyok képes megérteni a feleségemet. Nehéz volt egyetértésre jutnunk, egészen odáig, hogy milyen pizzát rendeljünk vacsorára. Ebben a pillanatban tudtam, hogy segítségre van szükségem.

Nem vesztegettem az időt, felvettem a kapcsolatot egy nicaraguai barátnőmmel, akinek már voltak tapasztalatai párterápiában. Írtam neki egy e-mailt és ezt kérdeztem: “Milyen technikát alkalmazzak, hogy megértsem a feleségem? Mennyibe kerül nálad egy telefonos vagy egy e-mailes konzultáció?” Válaszolt az üzenetemre, jelezve, hogy olyan komoly kérdést tettem fel, amit nem könnyű megoldani. Több részletre volt szüksége arról, hogy milyen problémák merültek fel, és megkérdezte, hogy én mennyiben járultam ezekhez hozzá. Elmagyaráztam neki, hogy alapjában véve arra van szükségem, hogy megmondja, mi a megfelelő mód megharcolni a feleségem negatív energiáival, amikor dühös. Időnként nem tudtam megérteni, ahogy az egyszerű kérdéseimre reagált, őszintén szólva, nem tudtam, hogy váltottam ki ezt én.

A barátnőmnek egy kongresszuson kellett részt vennie Gvatemalában. Meg kellett várnom a válaszát, hogy folytathassuk a konzultációt. Végül kaptam egy e-mailt. Nem is tett említést a kérdéseimről. Ezzel szemben egy körlevelet kaptam, benne egy Power Point prezentációval, nagyon kedvesen “A hallgatás művészete” és “Velencei álarcok” címmel. A levélben a következőket fejtette ki: “A hallgatás művészete bölccsé, a beszéd, amikor megfelelő, barátokká tesz bennünket.” A körlevél egyik címzettje nem tudta megnyitni a videó csatolatot, és segítséget kért a csoporttól, akiknek ezt elküldték. Én nem ismertem ezt a nőt, ennek ellenére udvariasan megküldtem neki az anyagot. Nagyon hálás volt, és kapcsolatban is maradtunk. Egy nap információkat küldött nekem spanyolul a Ho’oponoponoról. Nagyon tartalmas volt és egy sor eszközt tartalmazott a problémák megoldására, egy brazil művésztől. Nem értettem, hogy kell alkalmazni ezeket, így ő Mabel Katz “A legkönnyebb út” című könyvét ajánlotta. Keresgéltem az interneten és megláttam, hogy Mabel Katz és Dr. Hew Len 2008. január 23-án telekonferenciát tartanak. Egy percet sem késlekedtem, azonnal regisztráltam. Közben annyit olvastam a Ho’oponoponoról, amennyit csak tudtam.

Ez a costa ricai barátnő nagy segítséget nyújtott, sok hasznos információt adott a hívás előtt. Az egyik javaslat, amit Joanie-től kaptam, hogy a telekonferencia előtt tisztítsak, “tisztíts a konferencia előtt, alatt és után.” Mindez új volt a számomra. Néhány eszközzel látott el. Nagyon meghatódtam, hogy kapcsolatba léphetek a mesterekkel, Dr. Hew Lennel és Mabel Katzcal. A hívás alatt magamban folyamatosan mondtam “szeretlek”, hogy világosan ki tudjam fejezni magam. Az óra alatt két fontos dolgot kaptam a kapcsolatokról:

* Először: amikor Mabel leszögezte, hogy a tökéletes kapcsolat nem az, amiben mindennel egyetértesz, hanem az, amely jelzi neked, hogy hol kell tisztítanod. Mondtam neki, hogy ez az, amit a feleségem csinál, alkalmat ad a tisztításra. Ezért összességében hálás vagyok a feleségemnek.

* Másodszor: Dr. Hew Len rávilágított, hogy az a legfontosabb kapcsolat, amit magunkkal tartunk fenn. Ez a látásmód megváltozott a fejemben és elkezdtem magamra fókuszálni, ahelyett, hogy próbáltam volna megérteni, mi történt a feleségemmel.

Amikor a hívást befejeztem, szabadnak éreztem magam. Tényleg csodálatos volt, habár nem válaszoltak kifejezetten az én kérdéseimre. Megkaptam az akkor keresett választ, valaki másnak a kapcsolatokra vonatkozó kérdése kapcsán. Ugyanígy megkaptam a választ arra a kérdésre, amit a barátnőmnek tettem fel a “módszerrel” kapcsolatban, amit alkalmaznom kellett volna a feleségem megértésére. Valahogy úgy éreztem, hogy amit kérdeztem, az a szívem mélyéből jött és az univerzum megválaszolta: “a Ho’oponopono az a módszer, amit keresel.”

Ezután a hívás után Mabel és Dr. Hew Len tanítványa lettem.

A feleségem nem ismeri a Ho’oponoponot és ez rendben is van. Nem erőltetem, hogy használja ezt a technikát, ha egyszer nincs rá inspirációja. Ettől én még használom. Hogy tisztítani tudjak, betartom Mabel javaslatait. Például ha a feleségem bármiért megharagszik, nem zavar, egyenesen a szemébe nézek, és magamban ismétlem: “Sajnálom, kérlek, bocsásd meg, ami bennem van, ami ezt a problémát létrehozta. Szeretlek. Köszönöm.” Ha továbbra is rosszul érezném magam, folytatom magamban: “Szeretlek. Köszönöm” mindaddig, amíg el nem tűnik a rossz érzés. Bármit mondok neki vagy ő mond nekem, ettől a varázslatos, isteni tisztítástól, úgy tűnik, a kommunikáció lélektől lélekig működik. Meglepő, és mindössze ennyi, amit tennem kell, hogy magamban dolgozom.

Fontos megemlíteni, hogy az indigó bögre eszközt is használom, amit Dr. Hew Len javasolt. Mentálisan beleteszem a problémáimat, a kapcsolatokat is beleértve, egy indigó bögrébe és a hawaii Haleakala vulkánra helyezem. Ezután az egész tartalom színét jégkékre változtatom, végül fehérre. Másnapra helyrejövök.

Hogy működik ez a kapcsolatomban? Nos, amikor a feleségem azt mondja: “Köszönöm, hogy te vagy az a férfi, akihez hozzámentem” – akkor nagyon jól érzem magam. Másrészt meg tudunk egyezni, projekteket tervezünk stb. Tény, hogy a feleségem és én tavaly a Karibi-szigetekre utaztunk 5 napra, annyi év után a gyerekeinktől távol, tényleg csodálatos volt. A gyerekekkel is elutaztunk országon belül, nagy élmény volt az egész családnak.

A múlt héten, amikor Mabel megkért, hogy írjak valamit arról, hogy hogyan működik a Ho’oponopono a kapcsolatomban, a feleségemmel nézeteltérésem volt a pénz miatt. Rettenetesen éreztem magam. Egy pillanatra azt mondtam magamnak: “Hogy fogom ezt elmondani Mabelnak, hogy ez működik, amikor nem vagyok most boldog?” Világos volt, hogy ez nem inspirációból jött, hanem lejátszódó emlékből, ami a problémát létrehozta. Tudtam, hogy hagyni kell a dolgokat történni (tisztítani). Este sokat tisztítottam, azt mondtam magamban: “Szeretlek. Köszönöm.”, és mielőtt az ágyba mentem, használtam az indigó bögrét, hogy tisztítsam a problémáimat, elvárások nélkül (nagyon fontos!). Másnap ahogy közeledtem a feleségemhez, egyenesen ezt mondtam neki: “Sajnálom. Kérlek, bocsásd meg, hogy problémát okoztam. Szeretlek. Köszönöm”. Ő rámnézett, megölelt és ezt mondta: “Sajnálom. Kérlek, bocsásd meg, amit tettem.” Tehát az a képzeletbeli fal, ami elválasztott minket a nézeteltérés után, eltűnt. Egyszerűen elolvadt. Minden kellemetlen érzés, ami bennem volt, köddé vált. Annyira, hogy most megerősíthetem: a Ho’oponopono működik a kapcsolatomban.

Tudatában vagyok, hogy sok más tisztítanivalóm is van. Az a különbség, hogy most már van rá módszerem, hogy megtegyem. Megteszem, amit ember megtehet. A többi Istentől függ.

Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Szeretlek. Köszönöm.

2009. január 21-én, írta: Isaac Aguero

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/8230/relaciones