Skip to content

Jet lag

A Jet Lag*-en túl, Ho'oponoponoval

A mesterem, Dr. Ihaleakalá Hew Len szokta nekem mondani, hogy még a saját otthonodban is érezheted a Jet Lag-et, amikor egyik szobából a másikba mész. Valószínűleg ki sem kell mennünk a lakásunkból, hogy ezt átéljük. A Jet Lag akkor keletkezik, amikor minden részünk (a tudatfölötti, a tudatos és a tudatalatti elme) nem ugyanabban pillanatban érnek ugyanarra helyre.

Például ha Európába utazom és elfelejtem elmondani a belső gyermekemnek (tudatalatti), hogy elmegyünk, amikor megérkezem Európába, a gyermekem Los Angelesben marad TV-t nézni. Utána odaérek és émelygek, azt érzem, hogy nem vagyok önmagam.

Ezek alatt az évek alatt Isten sok alkalmat adott nekem, hogy a Ho’oponoponoval kikísérletezzem és kipróbáljam, hogy működik a jet lag, de azok a tapasztalatok, amiket az utóbbi egy hónapban szereztem, még hihetetlenebbek. Valójában rászántam az időt, hogy beszéljek a belső gyermekemmel, és Istentől mindkettőnknek “extra, extra“ segítséget kértem. Azt mondtam Istennek: “Ha azt akarod, hogy ezt megvalósítsam, rendben van, de szükségem van a segítségedre”. És azt mondtam a belső gyermekemnek: “A te segítségedtől függök. Egyedül nem fogom tudni az egészet megcsinálni ”. Egy speciális típusú légzést is gyakoroltam, amit a Ho’oponoponoban alkalmazunk, amit ha egyszer megcsinálsz, egy egész órára segít téged odaérkezni, ahova utazol. Végül lehetővé vált, hogy sok előadást és műhelyfoglalkozást megtartsak (még egy videókonferenciát és egy privát üzleti eseményt is) Venezuelában, Argentínában, Csehországban és Gvatemalában – mindezt öt hét alatt.

Az igazat megvallva, úgy tisztítottam, mint egy őrült, mert az elmém biztosított róla, hogy nagyon rosszul fogok járni. Azt mondta nekem, hogy a naptáram lehetetlen, különösen az utolsó két hét (Venezuela - Los Ángeles - Prága – Los Ángeles – Gvatemala - Los Ángeles 12 nap alatt). De meglepetésemre megérkeztem Prágába (9 órával előrébb van, mint Los Angeles) és én frissnek és az időeltolódáshoz azonnal alkalmazkodva és csodálatosan éreztem magam mindvégig. Most azt gondolom, hogy ez a tapasztalatom a kérésemről túlmutat a jet lag-en. Azt hiszem, Isten azt akarta, hogy megtapasztaljam a VALÓDI IDŐT. Talán azt jelentette, hogy az idő, mint tudjuk, nem létezik, csak illúzió. Lehetséges, hogy ez elménk egyik csapdája. Talán a bal agyféltekénk egyik története? Ki tudja!? Bármelyik is, hálás vagyok Istennek és az Unihipilimnek (belső gyermek) a segítségükért. Nincs kétségem, hogy nélkülük (minden részem) nem értem volna ezt el.

Mint mindig, amikor megteszem a magamét, ami az elengedés és a segítségkérés, ők is megteszik a magukét. Minden velem kezdődik.

*A jetlag (kiejtése: dzsetleg; nincs elfogadott magyar neve, „gyors időzóna-átlépés”-nek lehet nevezni)

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/blog/2011/04/27/mas-alla-del-jet-lag-con-hooponopono/