Skip to content

Itt az ideje!

 A Ho'oponopono és az idő

Soha ilyen időszerű nem volt elengedni és tisztítani. A modern élet egyre jobban felgyorsul. Nem csoda, ha azt érezzük, hogy nincs elegendő időnk mindarra, amit szeretnénk megcsinálni. A jelen az egyetlen idő, amink van, vesztegetni való időnk pedig nincs. Sokat kell tisztítanunk, szükségünk van minden segítségre, amit csak kaphatunk.

- Itt az ideje a 100%-os felelősségvállalásnak, abbahagyni a vádaskodást és azt mondani: “sajnálom, ami bennem van, ami létrehozta és az életembe vonzotta ezt a bizonyos helyzetet vagy személyt”.

- Itt az ideje abbahagyni a gondolkozást, az aggódást és a reagálást, itt az ideje alázatosabbá válni, és felismerni, hogy nem tudunk semmit.

- Itt az ideje segítséget kérni olyan elmétől, amely nálunk intelligensebb. Néhányan ezt Istennek hívjuk. Nem számít, hogy hívod, intelligensebb elméje kell, hogy legyen, olyan, amely az emberi testet, a hegyeket, a virágokat és az óceánokat teremtette, olyan dolgokat, amelyeket sem te, sem én nem vagyunk képesek.

- Itt az ideje a jelenben lenni és elhagyni a múlton való sajnálkozást és/vagy a jövőn való aggódást.

- Itt az ideje újra felfedezni, hogy kik vagyunk valójában, felfedezni saját adottságainkat, szenvedélyeinket, és olyasmit csinálni, amit szeretünk, aggodalom nélkül, bízva abban, hogy a pénz áramolni fog.
Amikor abba fektetjük az időnket, hogy gyakoroljuk a Ho’oponoponot, elengedünk és és mindent odaföntre bízunk, végérvényesen eltérő módon éljük meg az időt.

Olyan személyes tapasztalatot tudok megosztani veled, ami a nagyvilágot jártamban történt. Nincs kétségem afelől, hogy fizikailag is eredményt érek el, mint a Ho’oponopono eszközeinek eredménye, amelyek segítenek jelen lenni és folyamatosan a belső családomhoz (értelem, test és lélek) vinni, sőt, elkerülni a jetlag-et*. Sokszor gondoltam azt, hogy Isten emlékeztetni akar engem, hogy az idő és a tér valójában illúzió.
Valójában ezt a világot illúzióból teremtjük. Szabályokat állítottunk fel, de utána idejöttünk és mindent elfelejtettünk. Amint látod, elfelejtettük, hogy tisztítani, törölni és hibákat kijavítani jöttünk ide. Ehelyett megtanultunk beleragadni a dolgokba és reagálni rájuk. Elvesztegetjük a drága időnket.

Ezért olyan nehéz megértenünk, hogy minden tökéletes, hogy az ok és okozat törvénye valóban működik, hogy azt aratjuk le, amit elvetünk, és hogy minden visszatér hozzánk, a jó és a rossz egyaránt. Annak következtében, hogy egy illúzió tart fogva bennünket, nem értjük, miért történnek velünk a dolgok, pedig minden valaminek a következménye, amit a múltban tettünk, legtöbbször olyasminek, amit elmúlt életeinkben tettünk.

Tudatos elménk megtapasztalja az időt, míg a tudatalattink nem. Carl Jung fedezte fel, hogy az álmok az időn kívül történnek. Ezekben nem létezik sem múlt, sem jelen, sem jövő. Amikor tudatalattinkból működünk, úgy látszik, az idő eltűnik.

Amikor azt csináljuk, amit szeretünk, amikor benne vagyunk az áramlásban (zérón), az időt más módon éljük meg.

Az idő nagyon fontos, sokkal fontosabb, mint a pénz. Amennyi időt belefektetünk, annyi pénzt vonzunk vagy nem vonzunk be. Amikor panaszkodunk és vádaskodunk, nem jól sáfárkodunk az időnkkel. A tisztítás gyakorlása időbefektetés. Előrelátás – még ha az értelmünk azt mondja is, hogy nem. Amikor tisztítunk, a pénz és minden, amire szükségünk van, erőfeszítés nélkül áramlik hozzánk.

Itt az ideje elhagyni a gondolkodást és az analizálást. Nincs semmi, amit tudnod vagy értened kellene. Itt az ideje, hogy újra gyermekek legyünk, hogy ne aggódjunk és ne vegyük olyan komolyan a dolgokat.
Ez a mi időnk. Most törölhetjük ki azt, amit sok élet ránk rakott.

Csak engedj el és bízz. Meglátod, az idő tökéletes lesz és a türelem rózsát terem.

Mabel Katz, 2011. október 20.
Forrás: http://www.hooponoponoway.net/20932/hooponopono-tiempo/