fbpx Skip to content

Itt az ideje, hogy beszéljünk róla…

 Itt az ideje, hogy beszéljünk róla…
A vonalban: Mabel Katz

Az Elmélkedéseim a Ho’oponoponoról című új könyved most jelent meg magyarul és máris az eladási toplistán szerepel. Bámulatos, mennyire működik a Ho’oponopono és milyen jól menedzseli önmagát. Ahogy Te szoktad mondani, a legjobb marketingesed van. Istennek hívják, ugye?

Már az is különleges, ahogy ez a könyv megszületett. Ez az első spanyolul megjelent könyvem, amit egy könyvkiadó publikált. A korábbi angol és spanyol nyelvű könyveimet én magam adtam ki. Nagyon elégedett vagyok az Editorial Sirio kiadó munkájával. Ők állították össze a válogatást a több év alatt írt cikkeimből. Mindenféle témát érintünk, a párkapcsolatot, a pénzt, a békét – ez nagyon fontos, és sok mindent tisztázunk a Ho’oponoponoval kapcsolatban.

Hálás vagyok ezért a lehetőségért, és nagyon örülök, hogy a könyv fogadtatása Magyarországon is nagyszerű. Köszönet Móra Klárának, hogy ezt a lehetővé tette.
A Ho’oponopono az egész világon emeli a rezgést, ezt mindenhol érezzük. Egyre többen küldenek visszajelzéseket csodálatos és „hihetetlen” tapasztalataikról. Hogy éled meg Te az új dimenziót? Azt hiszem, már készen állunk arra, hogy erről is beszéljünk, és az olvasóink nem fognak elszaladni emiatt.

Egy anekdotával válaszolok. Ez év áprilisában az egyik szervezőm esküvőre hívott meg Mexikóban. A pap történetesen ismerte a Ho’oponoponot, és beszélt is az ifjú párnak erről. A szertartás alatt, óriási meglepetésre, azt mondta nekik: „Sajnálom, bocsáss meg, valahogy így… hogy is vannak azok a mondatok?”. Ők pedig elmondták azokat a bizonyos szavakat. Erre a pap így szólt: „Szavak, amelyek egy másfajta tudatossági állpota visznek”.

Úgy tűnik nekem tehát, hogy a Ho’oponopono végül is univerzális, az új kor útja. Természetesen a teremtés kezdete óta az, de most érvényesül mindez, hiszen úton vagyunk Hazafelé. Úton a gyökereinkhez, ahhoz, akik valójában vagyunk. Természetes, hogy mindezek a változások, amiket mindannyian érzünk, azt jelzik, hogy itt az ideje az elménket kinyitni és emlékezni. Emlékezni arra, hogy ki vagyok, és bár az új dimenziót az elménk még nem képes megérteni, bizonyos tapasztalatokat átélünk. De még nem vagyunk azok, akik valójában vagyunk. Túl kell jutnunk az átélt és a még bekövetkező változásokon, ehhez még inkább fel kell ébrednünk.

Az egyik cikkedben vagy interjúdban olvastam, hogy az élet sokkal könnyebb, ha elfogadjuk az előző életeinket. Ez mit jelent? Nekem nincs kétségem efelől, de az elme számára nehezen értelmezhető. Javaslod, hogy az emberek keressék vagy fedezzék fel előző életeiket?

Ha rájövök, hogy ki vagyok én, megértem, hogy ez csak egy tapasztalat a sok közül, amit átélek. Én választottam bizonyos feltételeket, helyzeteket, embereket az életemben, pontosan azért, hogy ezt a tapasztalatot kiteljesítsem a hibák kijavítására, helyrehozatalára. Ily módon természetesen elfogadom az előző életeket. Rájövök, hogy sokkal több vagyok, mint test. Rájövök, hogy mindezt megterveztem, mielőtt idejöttem, csak elfelejtettem. Most tehát vádaskodok és panaszkodok. Nagyon fontosnak tartom elmondani a szkeptikusok számára, hogy keressenek rá az interneten az előző életek és a tudomány címszavakra, sok információt és tudományos bizonyítékot fognak találni. Példaként szoktam hozni Dr. Eben Alexander A mennyország létezik című könyvét, amelyben ő, a Harvard Egyetem doktora meséli el, amit a túloldalról visszatérve tapasztalt. Ugyancsak jó példa Anita Morjani, aki a rákbetegség végső stádiumában kómába esett, mégis tökéletesen gyógyultam jött vissza, és elmesélte, hol járt és mit tanult meg. Erről könyvet is írt. Annyit tudok mondani, hogy nem véletlen, hogy ezek a dolgok most történnek és a számunkra elérhetővé válnak. Pontosan azért, hogy tudatosabbak legyünk és ébredjünk fel.
Manapság sokan készítenek saját maguknak különös elegyet a különböző módszerekből és utakból. A Ho’oponopono 24 órás meditáció, ugyanakkor azt is mondja, hogy „tedd azt, ami neked működik az életedben”. Hogy van ez?

A Ho’oponopono mindenkinek működik, de nem mindenkinek ez az útja. Mindenki keresse meg azt, amivel a legnagyobb békét és boldogságot találja meg a maga számára. Ha ez a vallás, akkor gyakorolja a vallást. Szerencsére minden út hazavezet. Valamilyen formában mindannyian tudatosabbá válunk és összekapcsolódunk az isteni fénnyel. Ehhez különböző utak vezethetnek el. Én mindig azt mondom, egyet válasszanak ki, egyet gyakoroljanak, ez lehet a Ho’oponopono vagy más. Ugyanis a javítás, az emlékek elengedése, törlése, az életünk megváltoztatásán való munkálkodás, a bizalom csak egy lovat megülve lehetséges. Miért? Mert a tudatalattink, vagyis a belső gyermekünk másképp összezavarodik, és nem fogja tudni, hogy mit csináljon, ha problémába ütközik. Ezért fontos, hogy neki példát mutassunk, egyetlen technikát gyakoroljunk, mert így a segítségünkre lesz ebben a munkában. Ebben az életben megvan a lehetőségünk az emlékek a törlésre, használjuk hát ki, és ne vesztegessük el az időt. Ha egyszer rátalálunk arra, amivel együtt rezgünk, akkor azt kell követnünk. Ne romboljuk magunkat többé, végezzük el a feladatunkat.

Bízunk benne, hogy ősszel láthatunk Téged Magyarországon az új könyved dedikálásán és a következő tréningjeiddel elhozod nekünk a tisztításod. Mindig szívesen látunk Magyarországon!

Nagyon köszönöm. Ezúttal is oda fogok menni, ahova Isten vezérel. Ha Ő is úgy akarja, november 14-én és 15-én újra találkozunk.

Köszönöm a lehetőséget.

Én köszönöm.

Móra Klára
www.HooponoponoWay.hu