Skip to content

Ho’oponopono – Légy jelen!

Ho'oponopono: légy jelen!

Ma masszázson voltam, és tudod, mire jöttem rá? Soha nem vagyunk jelen. A masszázs alatt valójában sokszor vissza kellett hoznom magam a jelenbe. Minden alkalommal, ahogy tudatossá váltam, tisztítottam és kényszerítettem magam a jelenlétre és a pillanat élvezetére.

Minden alkalommal, amikor tudatos voltam és tisztítottam, a múltból vagy a jövőből a jelen pillanatba tértem vissza. Valójában jelen akartam lenni és nem kerülhettem el, hogy egyre-másra a múltba vagy a jövőbe vigyenek a gondolataim. Érdekes volt ezt megélnem.

Észrevetted, hogy mit csinálunk saját magunknak? Elveszítjük a pillanat élvezetét. A “Jelent”.

És most sok alkalom van előttünk, sok kapu, ami készen áll arra, hogy megnyíljon. De ehelyett megengedjük, hogy gondolataink a gazdasági válságról, a recesszióról és a munkanélküliségről aggodalmat váltsanak ki belőlünk a jövőt illetően.

Vagy megengedjük, hogy a gondolataink a múlt dolgaihoz vigyenek bennünket, amikkel már semmit nem tudunk csinálni. A gondolataink, emlékeink, a folyamatosan beszélő múlt hangjai által irányított bábok vagyunk. Ez nehézzé teszi az út élvezetét és minden jónak az észlelését, ami bennünket körülvesz.

Cyrus Ontiki barátunk, nevetésjóga-mester emlékeztet rá, hogy a HA legzés a tökéletes légzés, és hogy ne tudsz lélegezni sem a múltba, sem a jövőbe. Ezért ha lélegzel, jelen vagy, ha jelen vagy, jól vagy.
Cyrus csodálatos, bölcsességgel és nevetéssel teli szavait meg is tanulhatod. Megígérem neked, hogy nevetni fogsz rajta és megtanulod kinevetni a problémáidat. Meghallgahatod, hogy nevetett Cyrus a mobilszolgáltató egyik ügyfélszolgálatos hölgyével és hogy végzett 3 hónap ingyenes szolgáltatással.

Mikor hallottál olyat, hogy egy mobilszolgáltató három havi ingyenes szolgáltatást ad neked? A nevetés, vagy a tisztítás bármelyik eszköze az áramlatba visz és a jelenbe helyez téged. Hihetetlen dolgok történhetnek egy pillanat alatt, mert engedélyt adsz az Univerzumnak, hogy meglepjen téged!

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/11912/hooponopono-es-estar-presente