Skip to content

Ho’oponopono. Jóakarat-lánc.

Mindannyian tudjuk, hogy a 2012. év nagyon különleges év lesz. Szeretnélek megkérni, tégy valami mást és különlegeset, hogy mindannyian hozzájáruljunk valami különleges cselekedettel ahhoz, hogy amit várunk, kezdettől fogva megkapó legyen és mindenfelé terjedjen.

Különleges meghívásom van a számodra. Szeretnélek meghívni, hogy “adakozz találomra”.
Hallottad, mi történt karácsony környékén a K-mart üzletekben? Valaki a másik számláját fizette ki, és amikor ez a személy tudtára adta, hogy milyen boldog és hálás, elhatározta, hogy ő pedig kifizeti valaki más számláját. Ez láncolatot indított el, a dominóelv alapján. Így az emberek elkezdtek kifizetni valamit valakinek, akit nem ismertek.

Nos, én is valami mást akartam csinálni ebben az évben. Éreztem, hogy név nélkül akarok adni, anélkül, hogy valamit várnék cserébe. Meg akartam lepni és valami módon boldoggá akartam tenni néhány embert.
Amikor végül elmentem a K-martba, már elég késő volt ahhoz, hogy valakinek a számláját kifizessem, de az üzletvezető arra ösztönzött, hogy vegyek néhány fetöltőkártyát, amit ajándékozzak oda különböző embereknek, így is tettem.
Ezt elmeséltem a barátnőmnek, Olgának, aki Svájcban él, és így szólt: “Kérlek, vegyél az én nevemben is néhányat”. Elbűvöl ez a gondolat! Az adakozás fertőző!
Az üzletvezető azt mondta, majd ő odaajándékozza a feltöltőkártyákat, de én elhatároztam, hogy megkérem Istent, inspiráljon, kiknek adjam oda ott helyben. A tapasztalatom nagyon pozitív volt. Néhányan kissé bizalmatlanul nézték a kártyát. Nem voltak biztosak benne, hogy valódiak-e. Néhányan “köszönöm”-ot mondtak, de nem túl meggyőzően. Mások nagyon hálásak voltak. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian meglepődtek, különösen, amikor fizettek és felfedezték, hogy működik! És még biztosabb voltam abban, hogy lett egy történetük, amit elmeséljenek a barátaiknak és a családtagjaiknak, egy mesét, amint a semmiből minden ok nélkül előtűnt valaki és egy 25 dolláros feltöltőkártyát adott ajándékba.

Denise, szent Ho’oponopono fórumunk tagja ezt a történetet osztotta meg velünk, amikor meghallgatta az én tapasztalatomat a legutóbbi havi “Kérdések és Válaszok a Ho’oponoponoról” órámon: “ Nekem hasonló inspirációm volt pár hónapja, amikor a családommal ebédeltem. Megemlítettem nekik, hogy egymás megajándékozása helyett dobjuk össze a pénzt, amit ajándékokra költenénk, és azzal támogassuk azokat, akiknek arra valóban szükségük van. És így tettünk. Volt egy pár karácsonyi katalógusom, amiket bedobtak, és mindannyian megnéztük és véleményeztük, hogy mire és hol lenne legjobb helyen a pénz. Nagyon harmonikus és csodás karácsony volt”.
Tehát azt kérdezem tőled: készen állsz-e valamit tenni, a szokásostól eltérőt, váratlant?

Készen állsz-e adni valamit a véletlenre bízva, feltétel nélkül, anélkül, hogy valamit várnál cserébe? Hogy tetszik, hogy adakozz találomra és ajándékozz valami szokatlant?
Képzeld el, micsoda különbség lenne, ha mindannyian csak egyetlen jótettet és nagylelkű cselekedetet vinnénk véghez és micsoda szikrát gyújtana ez, ahogy a K-martban történt. Az adakozás egyre nagyobb körben megsokszorozódna! És ha az eredmény nem lenne olyan nagy körben terjedő, a világot megváltoztatnánk az ajándékunkkal. A nagylelkűség az adakozó számára nem csak váratlan formában jóra változtatná a valóságot, hanem a hála ajándékával is megáldja az adakozót . Abban a pillanatban elkezdesz kapni, ahogy adsz.

Emlékezz, a szeretet, amit adunk, az a szeretet, amit kapunk. A világ valóban az, amit belőle mindennap csinálunk, a gondolatainkkal, a szavainkkal és a cselekedeteinkkel.
Kívánom, hogy kövesd saját inspirációd és utána oszd meg velünk a tapasztalataid. Mit mondhatok neked? A Ho’oponopono felelősségvállalás azért a világért, amit teremtünk. Minden visszatér. Semmi nem véletlen. Ha úgy döntesz, részt veszel, légy benne bizonyos, hogy a személy vagy személyek, akiknek adni fogsz, tökéletesek lesznek.

Készen állsz-e részt venni a nagylelkűség, tisztítás és szétosztás megsokszorozódásának átélésében? Várjuk történeteidet és megjegyzéseidet. Küldhetsz nekünk videót vagy audio felvételt is, ha azt kedveled. Minden küldeményt szívesen látunk!

Alig várom, hogy halljalak!
Mabel Katz, 2012. január 10.

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/21503/hooponopono-comparte-al-azar/
Inspiratív videók:
http://www.youtube.com/watch?v=Qc8ZbVcdHpg
http://www.youtube.com/watch?v=zyGEEamz7ZM&feature=player_embeddedopono. Jóakarat-lánc.