Skip to content

Ho’oponopono – Függőségek és Emlékek

Dohányzás, alkohol, gyógyszer, játék, evés... A Ho'oponopono segíthet a függőségek felszámolásában is. 2019. július 11-én, csütörtökön van alkalmad közelebb kerülni a megoldáshoz. Részletek a főoldalon

A függőségek emlékek, ezért tudjuk őket törölni és elengedni.

Talán arra gondolsz, hogy “De az én személyiségem nem függő” vagy “Semmiféle függőségem nincsen!” Kérlek, hogy gondold át újra ezeket a feltételezéseket.

Tudtad, hogy a gondolkozás függőség? Függők vagyunk a gondolkozástól. Félünk attól, hogy nem működünk megfelelően, ha “nem gondoljuk át jól a dolgokat”, amikor valójában a dolgok sokkal jobban áramlanak és működnek, ha egyszerűen elengedjük és bízunk az Univerzumban. Az evés a másik elfogadott függőség. Olyasvalami, ami nélkül – úgy döntöttünk – ne tudunk élni! Sokszor az ételt gyógyszerként használjuk, mint egy fájdalomcsillapítót. Amikor eszünk, gyakran próbáljuk elkerülni az érzelmeket vagy szembesülni bizonyos dolgokkal az életünkben. És ne felejtsük el a vásárlási függést! Hányszor mész vásárolni azért, mert ha valami szépet veszel, akkor jobban érzed magad? Gondold át, ezek közül függesz valamelyiktől?

Lehetséges, hogy kicsivel több ideig tart elengedni a függőségeket, mint más dolgokat. Ha látnád a gondolkodásformákat – igen, a gondolatok dolgok és van formájuk –, észrevennéd, hogy a függőségeknek kampóik vannak. Ezekbe gabalyodva egy kicsit nehezebb törölni őket, de meg lehet csinálni. Fontos türelmesnek lenni és békében lenni velük.

Kérlek, ne hidd azt, hogy a függőségeid “rosszak”. Emlékezz, hogy aminek ellenállsz, az fogva tart. Próbáld meg szeretni és elfogadni a függőségedet. Mutasd neki a másik arcodat, a szeretet arcát. Mondd “Szeretlek” - a cigarettának, az alkoholnak, a kapcsolataidnak, az értelmednek, amely azt hiszi, hogy tud… A szeretet mindent tud gyógyítani. Az egyetlen formája annak, hogy a nehéz dolgok elmenjenek, szeretni őket és nem ellenállni nekik.

Légy türelmes. Ha megteszed a dolgodat, Isten is megteszi az Övét, de csak az általa kitűzött időben, a tökéletes pillanatban, nem szükségszerűen abban a pillanatban, ahogy te hiszed, hogy meg kellene tennie. Az egész folyamat során fontos, hogy elengedd az elvárásaidat is.

Valójában az Unihipiliddel (belső gyermekeddel) segít dolgoznod, mert ez az érzelmi részed. Ő az, aki szenved. Te magad megvigasztalhatod őt. Beszélj a belső gyermekeddel. Mondd el neki, hogy minden rendben lesz, vele vagy és együtt tudjátok ezt elérni. Biztosítsd őt, hogy ezt a részedet ezúttal nem fogod elhagyni és sajnálod, hogy időnként elhanyagoltad.

Emlékezz, hogy újratanulsz, újrahangolsz, és a siker eléréséhez jóban kell lenned saját magaddal. A magad szeretete és elfogadása ennek a folyamatnak alapelemei. Csak a szeretet képes gyógyítani.
Ha uralod ezt a folyamatot, a valóságot teljesen más szempontból vagy képes megfigyelni. Függetlenebb vagy, emiatt képes vagy értékelni a függőségedet, amint elkezded értékelni az életet, és az élő és élettelen dolgok univerzumát a környezetedben.

Amikor észreveszed, hogy a függőség csak a te emléked és 100%-os felelősséget vállalsz, véglegesen meg tudod azt változtatni. Fel fogod fedezni, hogy nem vagy áldozat, mert te teremtetted meg és vonzottad be a függőséget, így el is tudod azt engedni.

A cél az, hogy boldog légy és békében élj a függőséggel vagy anélkül. El kell érnünk arra a pontra, amelyen minden különösebb ok nélkül is boldogok vagyunk. Ha egyszer megismered ezt az érzést, minden alkalommal fel tudod ébreszteni magad, amikor az áldozat álomképébe esnél bele. Ezt a békét és boldogságot, amit annyira áhítasz, magadban fogod megtalálni. Észre fogod venni, hogy nincs szükséged függésre rajtad kívül semmire, hogy boldog légy. Ha egyszer 100%-os felelősséget vállalsz és észreveszed, hogy nem te magad vagy az, hanem a te problémáid vonzottak a függőséghez, valóban “köszönöm”-öt fogsz tudni mondani a függőségnek. Hálás leszel a fejlődés lehetőségéért, ami megadatik és meg fogod találni a szívedben az igazi boldogságot.

Emlékezz, hogy te teremtetted a valóságot, ezért te tudod azt megváltoztatni! A függőség csak új lehetőség a fejlődésre és a valódi éned megtalálására.

És amíg ott megtalálod, feliratkozhatsz hírlevelünkre, a hawaii@hooponoponoway.hu címen.

Kérésedre kedvcsinálónak elküldöm A legkönnyebb út című könyv A pénz című fejezetét.

Mabel Katz

Forrás: http://www.hooponoponoway.net/8075/hooponopono-adicciones-memorias/